Followers

My Wattpad

25 Feb 2020

Warkah buat diri

25 Februari 2020

Selasa

Entri kedua. Hari ni rasa nak menulis saja. Haha

Acik Mira teringat akan kata-kata guru Acik Mira : "Orang yang bawa jalan kerohanian ini memiliki jiwa dan badan yang rosak."

Pertama kali dengar rasa macam, what?! Tapi apabila sudah berada dalam jalan tersebut, baru nampak dan faham tentang kebenarannya. Kerana jiwa dan badan yang rosak inilah didorong untuk menuju ke jalan tersebut. Tanyalah pada sesiapa pun, jawapan mereka pastinya sama. Kerohanian ini membawa maksud berbeza-beza baik bagi pengamal serta yang tidak. Antaranya :

Master bukan FYP

25 Februari 2020.

Selasa.

Sudah nak masuk dua bulan Acik Mira dengan perjalanan 2020 ni. 

Hari ini, baru Acik Mira betul-betul faham akan perjalanan master ni. Hahaha, kenapalah baru nak tahu ni?!

Ceritanya bermula Jumaat minggu lepas. Sebaik sahaja Acik Mira habis test programming yang tak berapa nak test tu. Acik Mira dah macam kecewakan SV Acik Mira sendiri. Sangat tak motivated sepanjang hari tapi masih survive gitu. haha.

SV suruh Acik Mira load kan data sets dan nak test sama ada Acik Mira boleh extract serta manipulate data tersebut. Pertamanya, Acik Mira blur. Mana nak dapat data sets? Selama ni buat latihan dengan load simple text file sahaja.  SV google sebelah. Dia berikan satu laman web untuk data science dapatkan data sets.

Okey, waktu itulah Acik Mira nak buat akaun baru serta download. Makan masa dan rasa urrghhh. Kedua, Acik Mira tersalah ejaan dan coding tak jalan. Nak load file pun tak lepas. Apa ni? Buat latihan banyak-banyak, still tak perform.
Image result for sedih icon
 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design