Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
💫Juru bekam💫Penulis & penterjemah💫Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee 💫Kaki Travel (◕‿◕✿)

Thursday, October 27, 2016

Teacher Ambika : I love you

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang.

27 Oktober 2016.

Alhamdulillah di atas nikmat kesihatan dan segala setiap nikmat yang dikurniakanNya.
Empat hari lagi Oktober akan tutup tirai dan November pula datang buka lembaran baru.

Hampir genap dua bulan menganggur. Hahaha. 
Result dari interview tempoh hari masih belum dapat lagi. 
Result dari interview beberapa minggu lepas di dewan ILP, anjuran PEKA, juga masih belum dapat.
Semalam ada lagi Karnival Kerjaya di Amanjaya, tapi tidak berkesempatan nak pergi.
Tidak mengapa, masih ada lagi pada 5 November dan juga 3 November ni nanti. 
Insyaallah, jika ada kelapangan kita pergi.

Saturday, October 22, 2016

Interview : Selesai

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Alhamdulillah biiznillah.

Syukur kerna telah selesai interview tengah hari tadi. Ini merupakan interview keempat yang Acik Mira dapat setelah tolak dua interview sebelum ini, dan gagal satu interview lagi. hahaha.

Thursday, October 20, 2016

Another interview

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah biiznillah.

Hari ini, ada satu emel masuk ke dalam akaun Acik Mira. Bila buka emel tersebut, baca, lafaz syukur spontan kedengaran di bibir ni. Alhamdulillah, ada panggilan interview this coming Saturday! 😄

Apa? Yang Online test tu ke?

Friday, October 14, 2016

Onilne Test

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah, atas nikmat yang diberikan hingga ke hari ini.

.:

Tuesday, October 11, 2016

Bangkit semula

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

11 Oktober 2016

Masih ada lagi ke orang yang duk aktif di blog ni? Dulunya, blog adalah medium yang paling popular sekali, sehingga kan bermacam-macam aktiviti berduit boleh dibuat dengan blog ni. Dan, tak dinafikan pada masa kini, lagilah boleh berduit-duit dengan blog kan? Cumanya, blog sebegini tidak lagi menjadi gah seperti dahulu.

Agak payah juga ya nak pulihkan kembali semangat waja dalam diri. Nak kembali bangun serta bangkit bersemangat waja untuk terus lalui hidup ni.

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design