Sunday, September 06, 2015

6 Sept : Melaka : Hotel Kobemas Melaka


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Ohaiyoooo minna-san! ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„.
Semalam @ minggu ni ada Donbori di Shah Alam kan? Mujur Im not hardcore nya fan. Kalau tak memang dah ke sana dah. But I believe my brother went there. He always in the mood okey. He japanese, Im korean ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.


Pagi ni, jam 7.20 pagi aku dah keluar bilik untuk breakfast. Breakfast di sini seawal jam 7 pagi hingga 10 pagi. Jadi berbekalkan sweater keramat aku ni dan simple attire, went lobby heading to Miranda Cafe in this Hotel.

There lots of Malaysian Cuisine here. Not too lots, medium. haha.
They have Nasi lemak, ayam rendang, mee/bihun sup, Roti bakar/not bakar, keutiau goreng, coffee/tea, orange juice, cereals, puding roti.

This Miranda cafe quite big, each table can accomodate 6 people. And Im alone sitting at this big table ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

Lets see what I have for breakfast here : 

[ keutiau goreng ]

[ puding roti ]


Dah kenyang nak cuba cereal dia. hahaha. Pepun, not bad for the breakfast. Please eat banyak banyak supaya tak rasa bazir sebab dah bayar okeyyy ๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘.

Orait next is sleep sebab semalam susah betul nak tidur. Lepas tu kita pekena Coconut Shake batu berendam yang selamanya awesome bagiku ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ.

[ Lobby Hotel ni ]

My comment : for family it is far okey. the place and the food except for the door system sound. haga.

Thank you for the hospitality here.

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law