Tuesday, October 07, 2014

If you happy...

Bismillah.

Alhamdulillah.

Me : Class, we will have a pop-quiz today.
Friends : Noooooo. Dont want pop-quiz!
Me : Simple one.
Friends : Teacher, last week dah quiz, this week quiz lagi ke?
Me : Last week was quiz, this week is pop-quiz. Two different things.
Friends : Still the same! Q.U.I.Z
Me : Not same. There is "POP" in front. POP-QUIZ.

Me : Ok, if you all can sing well, we will not have any pop-quiz and can go back early!
Friends : Yeeayyy!
Me  : Ok...follow me.

"If you happy and you know it, you clap your hands!"
"If you happy and you know it, you clap your hands!"
"If you happy and you know it and you really want to show it, if you happy and you know it you clap your hands!"

"If you happy and you know it, you say AHAAA!"
"If you happy and you know it, you say AHAAA!"
"If you happy and you know it and you really want to show it, if you happy and you know it you say AHAAA!"

*******************************************

Basically, itulah yang saya buat tadi sewaktu group discussion.
They picked me to be a teacher for a second time and fourth time as a volunteer =.='

Deeerrrr.
Idea tu last minit datang menjelma dalam kepala ni sebab paksa neuron-neuron ni berfungsi.
Alhamdulillah menjadi idea aku ni.
Aku suka bab-bab ni.
Dulu time sekolah pun aku suka buat skrip lakonan.
Dan aku pernah mengajar budak2 kecik tuisyen BI.
nyanyi lagu2 omputih gituuuuuu.

Alhamdulillah, so far aku enjoy kelas2 aku walau kekadang rasa uurrrgghhhh.
Urrrrghhh dengan kerja, bukan kelas.
Setakat ni aku dah mula selesa dengan bebudak kelas dan aku sangat enjoy kelas2.
rasa nak jadi full time je..
tak nak part time.

Uwaaaaaaaa!!
Ada sapa2 nak kawin dengan aku tak?
Ingat lepas kawin nak berhenti bekerja dan habiskan master.
Lepas tu giat aktif dalam bisnes penulisan dan apply jadi pengasuh atau cikgu tadika.
aku serius nak jadi macam tu!!!!!

Hurmmmm...

Buat masa sekarang kena telan je apa-apa yang ada.
Kena hadap je apa2 yang ada.
kena terima walaupun tak nak!
Kena juga laluinya.
urrgghhh!!!!!!

Hurm......

I miss my home!

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law