Followers

My Wattpad

4 Dec 2014

Message that touch my heart

Bismillah.
Alhamdulillah.

Hari ni, aku terima 1 mesej dari seorang kenalan dan 1 call dari RA Dr. Aniza.
Beberapa hari lepas, Dr. Aniza ada telefon dan mesej aku. 
Dr. Maria pun ada contact aku. Hurm...

7 Oct 2014

If you happy...

Bismillah.

Alhamdulillah.

Me : Class, we will have a pop-quiz today.
Friends : Noooooo. Dont want pop-quiz!
Me : Simple one.
Friends : Teacher, last week dah quiz, this week quiz lagi ke?
Me : Last week was quiz, this week is pop-quiz. Two different things.
Friends : Still the same! Q.U.I.Z
Me : Not same. There is "POP" in front. POP-QUIZ.

13 Sep 2014

Saya seorang Student!

Bismillah.

Alhamdulillah.

Where were we?

Last time I said, I'm back as a student, right?
The fact is, yeah! I am a student!

I remember my groupmate said to me
"Your journey quite tough Mira,"

1 Jun 2014

Setahun sudah

Bismillah

" Antara yang ada tiga kat depan ni. Mana yang Amirah nak pilih?"

"NEW MEDIA!"

31 May 2014

Edge of tomorrow & Maleficent

Bismillah.

Sabtu, 31 Mei 2014.
3 Syaaban 1435
28 hari menuju Ramadhan.
Sampaikan kami ya Allah ke bulan mulia itu, aminnnn.

27 May 2014

Movie!!

Bismillah.

Malam ni, nak update tentang movie-movie yang dah tengok untuk tahun 2014 ni.
Hurm..

Reviewing~~ hehe

13 Apr 2014

Welcome to our family!

Bismillah.

Tahu cerita ni dah basi, tapi bagiku, tak pernah basi :)



Welcome to our family!

Alhamdulillah!

Big day for my Ateh.
Akhirnya sudah bergelar seorang suami.
Nampak sifat tanggungjwab di situ.

Mira doakan kebahagian Ateh hingga ke syurga,
Kak Zainab orangnya baik :)

Doakan kami ya Ateh :).

Wedding Ateh ni,aku willing untuk jadi photographer family.
Punyalah susah sebab aku je yang perempuan.
Alih-alih aku buat muka tebal macam kawasan semua aku yang punya.
Cameraman/camerawoman can be anywhere kan??

Sampailah aku terkenalan dengan photographer upahan Ateh.
Selamba gila je bualan kami.
Tapi pastinya tentang isu gambarlah.
Haihhhh..layankan je.

Orait...
Lepas je kenduri belah kami,
post-mortem dijalankan.

Biasalah isu yang sama bila adik beradik kami berkahwin.
Aku wonder, time aku nanti mesti isu yang sama kan?
Biarlah, kita tak kan dapat nak penuhi ramai hati orang..
Walau apa pun, talian persaudaraan jangan putus.

p/s : "Ibu tak risau sangat mira ni. You boleh bawa diri you kat mana je you berada"... kata2 ibu menyebabkan aku berfikir beberapa kali. Jika aku tak keluar MRSM waktu tingkatan 4 tu.. aku bukan yang sekarang....

Korea Trip

Bismillah.

Senja ni, mahu update tentang trip ke Korea pada 29 Mac 2014 tempoh hari.
Sebenarnya, banyak je benda yang berlaku tapi tak sempat nak update.
Lepas Korea, mungkin update tentang wedding Ateh pula?
huhuhu

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design