Thursday, April 25, 2013

CGPA-CABLE-day 4

Bismillah.

Alhamdulillah.

Hari ni saya bersama CGPA/CABLE team.

CGPA is stands for Computerized Gas Pressure Alarm.
Alhamdulillah, incik Shamsudin (pakcik Din) dan abang Hafiz bersama-sama dengan saya hari ni.

Awal-awal lagi dah diterangkan apa itu CGPA dan macam mana mereka bekerja.
huhu.
PakCik Din memang seorang yang pandai explain.
Seriously, saya faham sangat apa yang mereka lakukan.
Dia siap lukiskan rajah tuk saya agar lagi saya faham.

So, dalam beberapa minit terang, bermulalah pengembaraan kami :).
Kerja luar nie...sarapan semuanya staf-staf taja..hahaha.. orang belanjalah katakan..
 Selasa makan capati... Rabu makan roti canai.. hari ni milo panas je sebab kenyang makan kat rumah.. huhu. terima kasih semua :)

Kawasan kes hari ini adalah dekat Taman Meru!
Kawasan rumah saya tu.
huhuhu..

Transducer kat cable E-side bawah berikan reading yang salah pada sistem,
so kena tengok apa masalahnya.
PakCik Din ada bagi peta, tapi saya tak berani nak post kat sini.
Rahsia TM, rahsia saya juga.
huhu..

Pakcik Din ajar macam mana nak kira atau tahu mana TX yang bermasalah :).
Abang Hafiz pula terangkan procedures sebelum turun bawah,
kemudian kira jenis TX yang perlu dipasang.

Prggghhhh scary oOoooo..
huhu..
Kerja mereka sangat mencabar.
Tak sia-sia ikut walaupun panas.
Tak kisah!!!
:D
First time saya tak kisah berada di bawah terik matahari :)



Pak Cik Din dalam gambar tak ada..huhu.. sebab dialah camera-man..wakaka
Abang Hafiz tu yang depan sekali tu.
Yang lain tu kontraktor TM yang saya tak berapa kenal.


Amacam.. berbakat tak?? huhuhu..


Sementara tunggu air dipam habis keluar, bosanlah katakan, tangkap gambar! :D

Lepas Zohor, saya stay ofis je,
Deme tak kasi saya ikut sebab kerja agar leceh katanya.
So, saya stay ofis dan tengok video yang PakCik Din rakam sepanjang dia bekerja dengan CGPA ni.

Memang banyak input yang saya terima.
Bila deme balik, deme terangkanlah video-video tu.
Siap lukis lagi rajah~~~
:D

Seriously, seronok sangat kat CGPA rini walaupun kerja sangat challenging~~
Alhamdulillah, Allah bagi rasa satu lagi peluang hebat!
Terima kasih ya Allah.

Cumanya, tak berkesempatan panjat tiang dengan team CABLE.
Masa suntuk, tak sempat nak join.
Tapi tak pe, I ok je :)

**************************************************************

Esok dengan team MDF pula.
Team ni kat Bangunan Seri Kinta,
So tak jejak kaki dah kat ZFT IP.
Jangan rindu saya yeeeeee.. kekeke

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law