Friday, February 01, 2013

Suami Aku Ustaz & MAID

Bismillah

Pak Cik Google

Semalam disebabkan kebosanan yang agak terlampau, paksakan juga diri untuk 
baca novel kat atas tu
SUAMI AKU USTAZ

Asyik tidur je manjang sampaikan terasa biul dah kepala ni,
baik baca something kan?

Alhamdulillah, dapatlah habiskan novel ni pagi tadi.
Kira cepat jugalah saya baca dan semestinya, novel ni tak terlalu berat dan tak terlalu banyak konflik yang watak-watak novel ini hadapi.
Syukurlah.
Plus, banyak scene yang sweet gitu bila dibaca :)

Bila baca tu, memang banyak kali jugalah duk tersengih-sengih manjang. hahaha.
Ok..

Pembawakan cerita ni ringan.
Boleh dikategorikan konflik kahwin muda?
Haaaaa..

Nur Alisa ni yang telah dinikahkan dengan Ustaz Hafiz ketika masih bersekolah (for five) hadapi konflik dengan status kahwin muda ni.
Dengan semua orang dia mahu rahsiakan.
Kalau boleh biar tiada sesiapa pun yang tahu dia kahwin dengan siapa kan.
Sampailah dia masuk Universiti pun, dia merahsiakan status nya itu.

Bagi Alisa, cita-cita paling dia utamakan dan tidak mahu kerna berkahwin cita-cita yang dia mahu kecapi tak kesampaian, seolah-olah hidup ini sudah berakhir je.

Sabarnya Hafiz dalam mendidik Alisa.
Dan betapa naiknya level kematangan Alisa sehari demi sehari buatkan cerita ini lagi menarik sebenarnya.
Seriously... siapa yang  tak mahu suami seperti Hafiz?
hahahahhahahaha....

Overall cerita ni memang best lah.
Gigih juga saya nak habiskan cepat :P

***************************************************************

Pak Cik Google

MAID
Berkurun lamanya nak saya habiskan satu novel ni.
Gigih juga nak habis baca buku ni setelah rasa kasihan pada empunya novel.
Hahaha..
Lama tahu pinjam buku ni, baru minggu lepas dapat habiskan.

MAID
Cerita yang terlampau SWEEEEEEEEETTT sebenarnya!
Banyak konflik melanda tapi jalan cerita terlalu sweet!

Tertanya-tanya masih ada ke lelaki seperti MR.F tu?
Noorul yang asalnya sebagai orang gaji akhirnya menjadi suri di hati MR.F.

Entahlah..
tak tahu nak describe macam mana.. tapi seriously sangat SWEEEETTT.
Hahahahahah..


Saya pun tak sangka saya boleh baca cerita genre begitu.
hahaha.
=.='

Cubalah baca.
Dan yang pastinya, jangan baca kosong tau.
Ambil pengajaran dari apa yang kita baca.
Kalau rasa SWEEEEEETTT tu, moga-moga boleh jadi guideline dalam hidup bila dah punyai suami nanti.
#eh!

***********************************************************************

Begitulah ceritanya bagaimana masaku digunakan.
Masih tidak efektif pembahagian masa begini.
Haiihhh..
Tak sabar nak balik IPOH ni!!!

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law