Followers

My Wattpad

30 Jan 2013

Hujung Januari

Bismillah

pak cik google

Fuuhhh..
Akhirnya diberi kekuatan untuk meng-update blog sendiri.
Hehe..


Alhamdulillah.
Jika diizinkanNya, lagi seminggu lebih sikit je akan berada di Melaka ni.
Kemudian, akan berangkat dan menetap di Ipoh terus :)
I mean, sementara nak menunggu OJT (On-Job-Training) dalam bulan 3 nanti.
Itu pun terpaksa delay sedikit disebabkan beberapa perkara yang tak dapat dielakkan.
So, kita akan tanam anggur dan jagung sepanjang bercuti.
Hopefully, penuhlah masa diri ini dengan perkara-perkara yang bermanfaat.


Kepada rakan-rakan seperjuangan, 
selamat maju jaya dan semoga dipermudahkanNya dalam final exam kalian.
Menunggu dengan sabar masanya kita lepak sama-sama lepas kalian habis exam nanti.
Yang terakhir di Melaka ini :')

Pada ibu abah,
Mira akan pulang!
Yeay!!!!!!!!
Haaaa.. kalau dah ada calon tuk Mira, silalah usulkan pada Mira.
Kalau tak ada, Mira usulkan calon Mira sendiri..
hahaha.. (gurau)

Tanpa doa dan semangat/sokongan ibu abah, 
surely, Mira tak kan melangkah sejauh ini.
Dan jika bukan Allah yang berikan segala kekuatan itu kepada Mira,
Mira pun tak akan sampai ke sini.

:)

Selepas ini akan melangkah ke alam pekerjaan.
Bersediakah diri?
Tak ada lagi duk gosip-gosip dengan member tentang lecturer.
Tak ada dah nak duk gosip-gosip tentang makanan mahal kat PS.
Tak ada dah nak stay-up ramai-ramai buat assignment/FYP sama-sama.
Dan yang paling penting, tak ada dah moment duk bincang hal negara bersama sahabat-sahabat tersayang.

Sejujurnya semua itu akan ku rindui :)

Dan kalau ada rezeki, akan melangkah pula ke alam perkahwinan.
Satu lagi kehidupan yang baru.
InshaAllah.

p/s : Semoga Allah sentiasa bersama-sama dengan kita semua. Saya, Nur Amirah Ishak sangat sayang kalian. KBAI!

20 Jan 2013

Baca@RA

Bismillah

BACA@RAM
(19 Januari 2013)

:)

Alhamdulillah.
Allah!

Risau dalam hati andai tertinggal tren lrt di masjed jamek tu.
Mesej kak Elle, tanya kat mana..
waktu kitaorang naik di TBS tu, krew RAMians di Wangsa Maju.

Risau tak sempat.
Sesampai je kat Masjed Jamek,
cari orang tak jumpa =.='
Alih2 jumpa dua kakak ni.
Memberanikan diri bertegur.

"Ada join apa2 ke hari ni?"
Soalan dilantunkan kerna pakaian mereka berwarna hitam
(tema event pada hari tu)

Ni la member baru tuh :)

Akhirnya.. betullah tujuan kami sama :)
Syukur, kami semua sempat naik tren yang sama dengan RAMians yang lain
Syukur.
Semua yang join baca novel Ramlee Awang Murshid.
So, saya pun baca jugalah novel walaupun dah habis baca..
:P

Sesampai je kat Kelana Jaya,
kami bergambar ramai2 dan sesi kenal-kenal.
Disebabkan kami dari Melaka,
dan saya juga pernah hantar FB Mesej bertanya 
so, mereka recognize sikit.
Alhamdulillah :)


Akhirnya, kami berangkat ke Taman Jaya pula.
Ramlee Awang Murshid sedang tunggu di sana.


Tak lama lepas tu, Ramlee Awang Murshid pula datang dan berikan ucapan.
Allah!
Rasa tak percaya dia ada kat depan saya.
:).
Dia berucap dan katanya dia boleh bercakap selama 2 jam tanpa hentinya :)
Dan memang bahasa baku yang dia gunakan!
Jujurnya... saya sangat teruja!!
Senyum manjang tak habis!
:D


Ramlee Awang Murshid ni orangnya simple je, tampil bersahaja dan sempoi.
Suka tengok dia berucap tu.
Kata-kata dia seolah-olah tak sia-sia.
Allah kurniakan padanya ilham yang lain dari yang lain.
"Doakan saya. Dan doa juga untuk diri kamu semua"

Lepas tu..sesi makan dan sesi ramah mesra.
Sesi ramah mesra ni.. tak dapat nak join sepenuhnya...
(maaf)
nak bergegas pulang ke Melaka.
Plus, dah janji dengan adik nak jumpa kejap,
takut lambat pula nak jumpa dia.


Kat sini, nak ucapkan jutaan terima kasih pada krew-krew.
Korang memang baik!
Siap request kat Ramlee Awang Murshid tuk sesi bergambar dan tandatangan khas tuk kami je.
hehehehehe..
Terima kasih!
Terima kasih!
Terima kasih!

Puas hati sangat sebab dapat jumpa
Terima kasih ya Allah.
Memang sesuatu yang indah semalam


aku tak kan lupakan dan akan terus cari event cam gini lagi :P

14 Jan 2013

Kata itu

Bismillah.

Alhamdulillah.
Syukur tidak terhingga hanya pada Allah.

Sepanjang minggu hectic, iman yang ada sangat turun naik levelnya,
hingga ada masanya memang terasa sesangatlah down.
Allah.

TanpaNya, memang tak akan dapat lalui minggu tersebut.

Syukur.
KKB'13 sudah pun tamat.
Terima kasih pada semua komiti  dan adik2 komiti yang terlibat.
Korang memang awesome!
Teruskan perjuangan kalian semua.
:)

facebook

Ya Allah.
Ada masanya bila kita mohon sesuatu benda tu,
dan ia datang secara terus menerus.
Itu boleh jadi nikmat dan juga ujian buat kita.

Ujian..
Allah.
Mohon Allah sinari kekeliruan yang aku lalui dengan cahaya ketenangan.
:)


Aku tak pinta yang sempurna, kerna aku juga tidak sempurna.
Tapi cukuplah memadai ia dapat menerima aku seadanya.

Cukuplah dikau menjadi imam untukku,
menjadi pemimpin dalam keluarga,
menajdi peneman hidupku dunia akhirat,
bersamaku susah dan senang,
menerima diriku dan keluargaku,
dan bersama2 mengejar kasihNya, rahmatNya, syurgaNya.

Dan inshaAllah, begitu jugalah aku didik diri ini untukmu.
Semoga Allah redha.

p/s : Ya Allah.. tuntuni jalanku ini dengan tongkat cahayaMu senantiasa.. aminn.. 

*******************************************************************
 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design