Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Wednesday, December 11, 2013

Politik

Bismillah.

"Politik kotor!"
"Politik? Aku bebas kot"
"Apa barang politik-politik ni!"
"HELL NO POLITICS!!"

Saturday, November 23, 2013

FUTSAL!

Bismillah.

Alhamdulillah.

Ambil waktu sikit sebelum memejamkan mata untuk rehat.

Fuh.

Tuesday, October 22, 2013

Monday, August 26, 2013

Konvokesyen

Bismillah.

Alhamdulillah.

Akhirnya 24 Ogos 2013, saya official berkonvo!

Monday, August 19, 2013

M.e.l.a.k.a

Bismillah.

uuuuuuuuuu.

Selamat Hari Isnin semua!!!
:)

Monday, August 12, 2013

Syawal ku

Bismillah.

Alhmdulillah.

5 Syawal.

Monday, July 29, 2013

Boost!

Isnin @ 29 Julai 2013

Bismillah.

Berkurun pula nak update blog.
Tiap kali nak update, sama ada malas ataupun internet sesak sikit.
Maklumlah, sekarang tak ada streamyx bagai dah..hahaha

Tuesday, June 04, 2013

First day NM

Selasa @ 4 Jun 2013

Hari ni, offiicial saya lapor diri di department saya.
Sesi taklimat semalam ada tiga orang ditempatkan sama department tapi unit berbeza.
Dan kami tiga orang terlepas daripada induction camp tu.huu..
Saya tak kenal pun mereka, tapi sebab MMU juga,so luaskan pengaruh.

Monday, May 13, 2013

Alhamdulillah

Isnin @ 13 Mei 2013

Bismillah.

Alhamdulillah.

"Jap dik, ada orang kol lah!"

Sunday, May 12, 2013

Selamat Hari Ibu, Ibu :)

Ahad @ 12 Mei 2013

Bismillah.

Alhamdulillah.

Saturday, May 11, 2013

Selamat tinggal diari

Sabtu, 11 Mei 2013

Bismillah.

Alhamdulillah

:)

Wednesday, May 08, 2013

Friday, May 03, 2013

OFM-end

Bismillah

Alhamdulillah

OFM.
TM Tasek.
(2-3 Mei 2013)

Tuesday, April 30, 2013

Friday, April 26, 2013

MDF - 5th day

Bismillah.

Alhamdulillah.

MDF (Main Distribution Frame).

Hari ni, saya dihantar ke unit MDF.

Thursday, April 25, 2013

CGPA-CABLE-day 4

Bismillah.

Alhamdulillah.

Hari ni saya bersama CGPA/CABLE team.

CGPA is stands for Computerized Gas Pressure Alarm.
Alhamdulillah, incik Shamsudin (pakcik Din) dan abang Hafiz bersama-sama dengan saya hari ni.

Wednesday, April 24, 2013

FIBER Team - day 3

Bismillah

Alhamdulillah

24 April 2013

Hari ini, saya bersama dengan FIBER Team, under incik Mail.
Semalam, merasa naik Saga, hari ni merasa naik Kembara dan Van TM.
huhuhuhu.. best oOOooo.. deme bawa pun best =_='

Tuesday, April 23, 2013

UNIFI TEAM - hari kedua

Bismillah.

Alhamdulillah

:)

Hari ni, hari kedua saya kat ZFT. fuhh.. datang awal la plak rini hinggakan tersengguk nunggu pegawai yang nak lapor diri ni.

Monday, April 22, 2013

1st day end - ojt 2nd phase

Bismillah.

Alhamdulillah.
* kata nama aku digunakan :) *

End my first day for my second phase OJT.
fuuhhhh.

Friday, April 19, 2013

2 minggu pertama - end!

Bismillah.

Alhamdulillah.

18 April 2013.

Secara official-nya tamat sudah 2 minggu pertama saya OJT.
Lokasi --> TMpoint Ipoh Wisma.
:)

Syukur, saya dapat laluinya dengan baik dan saya sangat seronok kerja di sana.
Allah hantar staf-staf yang sempoi dan baik.
Kerja banyak pun saya tak kisah.
First time saya rasa best gini..huhu..

Sunday, April 14, 2013

Rahsia Duka - Syaraf Yusof

Bismillah.

Alhamdulillah.

Saja nak letak kat sini.
Kalau terasa tak jelas, saya sertakan sekali liriknya.
Terima kasih :)


Rahsia Duka

Kita kini terpisah
Mula mencari arah
Kadang mencari salah 
Lupa semua kernaNya
Mula bermuhasabah
Munajat kepadaNya
Merintih dan meminta
Agar dikuatkanNya

Andai benarlah dirinya 
Kumohon Kau mudahkanlah
Sesungguhnya aku tiada mampu apa-apa
Andai mengundang murkaNya
Rela jauh kerna cinta

Berikanku masa 
Pasti usaha teman setia
Kelak maharnya tersedia
Ku lukis senyum dan tawa
Tangisan gembira diatas takdirNya
Terbongkar segala rahsia duka kita

p/s : ^_^

Thursday, April 11, 2013

Seminggu bakal berlalu

Bismillah.

Alhamdulillah.


Esok, genaplah seminggu saya berkhidmat di TMPoint Wisma Ipoh.
First day lapor diri, bos besar tak ada, so saya jumpa bos kecil.
Dialah yang kenalkan saya dengan staf TMPoint dan juga struktur tempat tu dengan mendalam.
Hari pertama, kerjaku adalah menampal setem HASIL dan batalkan setem tersebut.
hohoho.. hebat tak?
Kemudian, barulah diberi peluang untuk buat listing dan checking details guna sistem mereka.

Setelah diterang dua tiga kali, barulah saya faham prosedur streamyx ni.
Bermula daripada permohonan di kaunter, sehingga ke simpanan CMU.
Kiranya stage kaunter je yang saya tak sentuh, stage kedua dan ketiga saya sentuh.
Syukur, banyak belajar daripada benda-benda gini, dengan jenis streamyx nya lagi.

Masuk hari ketiga, barulah secara rasmi lapor diri kat bos besar.
Bos besar sangat sempoi dan baik. Banyak nasihat dia berikan.
Begitu juga bos kecil.
huhu..
bukan shaja banyak nasihat, juga banyak gosip..wakakkaa.
Tiga hari duduk dalam bilik tu,macam-macam cerita yang buat saya geli hati.
Satu je yang tak berapa best, semuanya lelaki dalam bilik tu, saya je perempuan =.='
Bila mana ada cerita yang tak sepatutnya diceritakan, saya naik malu sendiri 

Hari ini pula, saya testing modem dan synchronize kan details TM Rewards.
Alhamdulillah, tak pernah dalam hidup testing/configure modem.
Belajar dan ada peluang tuk configure sendiri. 
Tengah melangut duk tunggu customer, incik merah datang configure modem kawan dia.
Saya dengan selamba masuk bilik tu dan sembang dengan dia. Muka tebal ni.
Malu dia tanya ambil course apa, tapi tak reti configure modem.
Sembang punya sembang, dia pun bagi nasihat dan ajak sekali panjat bangunan dengan dia..
sabo je lah, tapi memang nak experience benda-benda gitu. 2 minggu je kan.

Bila sembang dengan incik Fahmi pula, terasa sikit kat sini.
Sebelum ni ada je yang OJT. Dan saya memang kenal budak tu.
Seisapa YTM mesti kenal. kalau nak banding dia dengan saya, memang jauh bezanya.
So, incik Fahmi bagitahulah apa yang mereka ajar kat kawan saya tu. Ajar sistem juga.

So, bila fikir balik, saya dengan dia beza.
Saya suka tengok orang bekerja dan berikan saya kerja.
Saya belajar daripada situ. 
Kalau saya tak tahu, saya akan tanya.
So far, saya familiar dengan dua sistem yang diguna pakai. ICP dan SAVE.
Dua sistem ni saya sempat belajar dan paling kerap guna ICP.
Bak kata incik merah, banyak sistem lagi. Tapi saya tak berapa nak tahu sangat sal sistem ni,
saya lebih nak tahu apa itu TMPoint dan bagaimana staf bekerja menghidupkan TMPoint.
Apa business yang dijalankan dan apa yang orang dibelakang tabir selain customer service lakukan.
Itu yang saya nak tahu.

Sebab tu saya tak kisah apa je orang suruh, saya cuba lakukan dan saya belajar daripada situ.
Satu minggu lagi. 
Semoga saya dapat lalui sisa-sisa yang terbaki ini dengan baiknya.
Aminn..
Kalau di sini baik, inshaAllah, saya akan cuba maintainkan untuk di Taiping nanti.

Walau apa pun, saya selesa dan terasa best duk sekali dengan geng2 incik bos kecil.
Menghadap komputer je tapi happening di situ.
Hhuhuhuhu 
:)

Cukuplah sampai sini.
Dah mengantuk sangat ni..huhuhu


p/s : terima kasih ya Allah

Sunday, April 07, 2013

Less than 24 hour

Bismillah.

Alhamdulillah
*kata ganti nama diri ditukar*
Pak Cik Google
Alhamdulillah.
Kejap lagi jam 11 pagi, berangkatlah diriku semula ke Ipoh.
Lena tidur semalam sampaikan termimpi-mimpilah. wakakaka.

Ikutkan rasa hati memang nak turun sangat-sangat ke KL ni.
Mula-mula rancang nak ke Johor, tapi tak jadi.
Lepas tu nak gi KL jumaat, tak jadi.
Last minit tukar sedangkan tiket dah beli..wakaka..
Dalam hati, Ya Allah..izinkan aku pergi dan berjumpa dengan mereka.
Itu je. Alhamdulillah, Allah atur, tetap aku ke KL. Tak lupa juga minta restu dan doa ibu abah :).

Last minit plan juga dengan angah.
Kalau tak angah & ateh..huhu...tapi Allah lebih tahu yang terbaik untuk kami.
So, lepas cari kasut & beg untuk nak kerja nie..huehehehe
*ibu abah belanja :)*,
sesi lepak-lepak dengan Uddin, Kak Anum, Kak Yati.
Gambar masih belum ada, so tunggu je lah.

Thanks banyak-banyak korang. Kesian kat korang tunggu lama giler..huhu..
Kan dah cakap, aku memang tak banyak cakap nye.
Apa yang aku cakap, itu yang aku memang nak cakap.wakakaka.
Satu je apa yang aku nak, nak jumpa Uddin dan Kak Anum.
Memang nak jumpa sangat. Itu je.
Alhamdulillah, sedikit sebanyak bukakan mata dan hati aku.
Dan juga menambahkan kebuncitan perut aku. hoho..
Thanks korang. Segala cerita-cerita dah masuk dalam harddisk 'G' aku ni.

Thanks also to ANGAH!!!!
Seriously, I had fun semalam.
Tengok mubee bak kata Angah.
Last minit jugak tu..wakaka.
Pepun...best mubee GI.JOE tu. Seriously best! :D

Lepas tu Angah bawa jalan-jalan kat Putrajaya. hehe..
Makan-makan sambil cerita. Banyak Angah cerita.
Semua itu pengalaman. InshaAllah, boleh diaplikasi tuk kerja nanti.
Syukur.
Once again, thanks korang!
sayanggggggggggg ilah n Angah. wakkaakka :)
Ibu abah.. mekasih :). :D

*************************************************************

ISNIN - 8 APRIL 2013

New beginning.
Takut, gementar, teruja, tak sabar!
Semua bercampur-baur sampaikan aku tak rasa apa-apa pun.
Satu kata
"REDAH JE!"

InshaAllah.
Semoga yang terbaik dan terbaik.
Kutip pengalaman banyak-banyak yang boleh, inshaAllah.
Bak kata member, dapat Taiping pun ok.
Bolehlah..tak kisahlah, letaklah aku kat mana pun.
I'm ok je :)

Semoga gugup aku tak datang menyerang Isnin nanti..wakakaka..

p/s : adik dah siap2 kemas bilik... awal lagi nie.. pepun.. caucincau

Monday, April 01, 2013

OJT

Bismillah.

:)

Alhamdulillah, satu urusan selesai hari ini.
Today... saya cuba Begedil Sardin. Resipi saya ambil daripada Chef Azli Razali.
Alhamdulillah, menjadi dan sedap katanya.
Syukur :).

Sejak kebelakangan ni, minat untuk memasak makin menjadi-jadi.
Syukur, Allah izinkan dan mudahkan.
Semakin hari semakin mahu cuba resipi yang baru.
huehehe..

Tapi itu bukan tujuan utama saya update ni.
InshaAllah, minggu depan, berakhirlah sesi saya goyang kaki lutut di rumah.
Kalau tidak ada aral mendatang, saya akan mula OJT (On-Job-Training)
di Ipoh.

Macam-macam cerita waktu sembang dengan En Khairul tadi.
Dah macam kawan lama la plak. Sabo je la.

En Khairul cakap, kalau dalam waktu saya OJT, dipanggil interview,
pergi je interview, ketepikan OJT.
Dan moga-moga, cepatlah saya dipanggil interview. Aminnn :)

Syukur.
Takut sangat ni.. tapi pada waktu yang sama, tenang dan gembira!
Tak sabar nak kerja.
Tak sabar nak mulakan sesi yang baru.
Ibu abah, tunggu mira.
Mira akan berikan sesuatu pada kalian
:)

Kawan-kawan, doakan saya berjaya menempuh era baru dalam hidup saya ni :)

p/s : ^_^

Wednesday, March 13, 2013

Ziarah Melaka

Bismillah.

wwweeeeee~~~
Hari ni dah masuk hari ketiga saya berada di Melaka.
Yup...

pak cik google

blogger-emoticon.blogspot.com

Hajat dan matlamat di hati ingin selesaikan sedikit urusan.
Tapi nampaknya macam tak sempat nak siapkan. hohoh.
Tak pe, siapkan apa yang sempat.
Berkejar nak balik Jumaat ni juga sebab dah janji dengan orang.. hurm..
Ya Allah, permudahkan segala urusan..aminn

Bila bas KKKL melepasi tol Ayer Keroh Isnin lepas, aku sengih sorang-sorang.
"Melaka, sebulan tak jenguk kamu. Rindu."

InshaAllah, tak lama lagi saya akan cakap pula
"Ipoh, aku lagi rindu kamu!"
hahaahah..

blogger-emoticon.blogspot.com

Jujurnya, kerinduan pada sahabat2 telah terubat.
Dah lama saya tak gelak besar bila bergurau dengan sahabat-sahabat.
Banyak benda yang diceritakan.
Banyak benda yang dikongsikan.
Indah!

Tapi...
Bila ke meja makan tu..
teringatlah juga, 
Ecah dengan Nadiah tak ada kat depan.
Tempat kami duduk tak berubah pun.
Part tu terasa lah sikit.
huhu..
semoga Allah sentiasa pelihara sahabat-sahabat saya semuanya.

Semalam memang berjimba habislah, tapi kat kedai buku je..huhu..
Meneman sahabat-sahabat menghabiskan separuh dari voucher buku mereka.
Saya?
huhu..
ada juga beli walaupun pada asalnya malas bebenar nak beli.
Thanks to kak Iqa lah, kalau tak, memang tak sentuh apa-apa pun.

hehe

Bab Munakahat.
Sebenarnya.. buku yang saya beli dua je pun..yang dua bawah tu..
Bahagia & Tentang Cinta tu.
Yang lagi dua kat atas tu buku Wani & Eda..
Deme sesaje suruh tangkap sekali =.='

Tapi yang buku Hilal tu dah baca dah,
nantilah saya buat review.
Memang best dan sangat bagus bukunya.
Pengalaman Hilal sendiri.

Dan semalam juga berlaku satu lagi kes.
Saya ni kan, kalau tak buat something bila keluar memang tak sah, atau bukan Amirah namanya.
Tengah tenang masukkan barang dalam kereta,
dengan selamba saya campakkan beg duit sekali dengan kunci ke tempat duduk belakang.
Terdetik juga hati "baik aku buka pintu semua dulu"
tapi terdetik je lah.
Habis masukkan barang, dengan selamba lagi saya tutup pintu tu.
Termangu dan terpaku seketika sambil terjerit juga.

"Alamak!!! Macam mana ni?"

Rupanya kunci ada kat dalam kereta
=.='
Memang entahlah!!!!

Maaf pada pak cik Man dan Faain.
hohoho..

Pak cik Man gelak je. Yalah, banyak dah kes saya buat sepanjang sewa kereta dia.
huhu..
Dari jauh senyum je pak cik Man tu.
Sangat baik tau pak cik Man.
Mekasih pak cik :)

Walaupun Melaka ni bahang panas dia sangat menguji kesensitif-an kulit wajahku,
Melaka tetap di hati!

*************************************************

DUA BULAN.

Dan kini, aku serahkan segalanya padaNya.
heh.

Ok lah, malas dah nak fikir.
huhu..

p/s : sempat ke ni mira, dua hari je lagi nak hantar... hohohoho

Tuesday, March 05, 2013

Sabah diceroboh

Bismillah


Saya tak pandai nak cakap dan komen banyak.
Apa yang terjadi, saya lakarkan dan nukilkan dalam buku ni.
Hurm..
sejak peristiwa itu hinggalah ke hari ni.

Apa yang saya baca, dengar dan tahu dari mana-mana sumber sekali pun,
semuanya ada dalam buku tu.

Well, saya bukannya jenis yang ambil tahu dan kisah, kemudian sebarkan.
Saya jenis, ambil tahu dan kisah, kemudian simpan.
Andai saya rasa perlu khabarkan, saya akan khabarkan.
Jika tidak, saya akan simpan.

Hurm...

Susah hati.
Mohon agar segalanya diberikan pencerahan yang terbaik.

p/s : beberapa kali air mata menitis membaca dan mendengar khabar berita. Andai aku di tempat mereka, tabahkan aku? hurmm... Allah.. berikanlah kekuatan yang luar biasa pada mereka.

Monday, March 04, 2013

Menarik

Bismillah

Sabtu& Ahad yang lepas, masa saya terisi dengan hadiri majlis meminang anak dara orang.
Fuuuhhhh...
Abah dipilih sekali lagi sebagai juru cakap.
Ingat lagi dulu, abah siap suruh saya buat pantun kot kalau abah dijemput sebagai juru cakap.

Hahaha..
Dan disebabkan tak prepare sangat, abah melantunkan pantun dua kerat secara spontan.
Hebatlah abah..hehe

Ok, bukan nak cerita tentang pantun, minang bagai..
Saja nak update sesuatu yang saya rasakan unik dan menarik.
Saya je la yang rasa, orang lain tak tahu :P

blogger-emoticon.blogspot.com

Yang pertama..


Lepas majlis minang ni, dua benda ni paling saya minat.
Hahaha..
Choki-choki dan gula-gula tu.
Dua benda yang dari dulu sampai sekarang dah besar ni pun masih nak makan.

Dengan muka yang agak tebal ni, terhegeh-hegeh ke meja utama dan ambil masuk dalam beg.
Saya tahu benda ni tuk budak-budak pada hari tu, tapi saya pun kira masih muda la kan..??

walaupun bukan budak-budak :)

Bila dah dikatakan tabiat, memang susah nak diubah.
Choki-choki tu jangan cakaplah, trademark saya tu..
hohoho..

Yang kedua..

On da way balik,
kami singgah ke Puncak Alam.
Tengok rumah baru Kak Ikin kat sana.

Yang menarik perhatian saya untuk kali kedua sewaktu saya drive adalah bendera BULAN yang paling besar pernah saya lihat
*ehem... tak bermaksud apa-apa ye*

Seriously, bendera tu sangat besar hinggakan saya lebih tertumpu pada bendera daripada jalan raya
=.='

Dan bendera tu jelas menunjukkan kawasan tu adalah milik siapa..haha


Yang ketiga...

Pertemuan kami dengan Ateh.
Allah atur dengan indah sekali.
Jujur, memang tak sangka lelaki yang approach kereta kitaorang time tu adalah abang sendiri.
Dah lama kot saya tak jumpa dia, sampaikan tengok je muka dia
"Macam pernah aku tengok je..siapa ye?"

Waktu abah peluk ateh tu, rasa nak nangis sangat.
Haiihh..
susahlah gini, selalu sangat touching.
pepun, alhamdulillah,
Allah lembutkan juga hatinya.

Dan semalam, kami lepak sama-sama rumah kak ikin.
Rindunya nak dengar Ateh sembang macam semalam.
Banyak cerita yang kami kongsikan..
Seriously, Allah itu hebat!

*****************************************************

And now,
I'm back.
Home sweet home Amirah!

Mulalah rutin saya semula.
Beberapa hari lagi result nak keluar dah.
Takut,berdebar semua ada.

p/s : ....... menarik tak? hahaha 


Sunday, February 24, 2013

Fikir?

Bismillah.

:)


Dating!
blogger-emoticon.blogspot.com

Hari ni jadual padat juga. Sama seperti semalam, tapi semalam sibuk di rumah, tapi kali ni sibuk di luar.
Lepas Subuh dah siap-siap bagai.. semangat nak jumpa buah hati.

Buah hati kali ni kecik molek dan comel giler.
Masuk je dalam kereta, panggil saya dengan panggilan..
"Acikkkkkk..."
Allah... terharu dia dah boleh panggil "Acikkk" :')

Dah habis dating bagai, barulah uruskan hal mak sedara sikit.
Ulang-alik ke sekolah Bainun..
Selama menetap di Ipoh, inilah first time jejak kaki ke Bainun.
Jalan nak ke sana pun orang kena bagitahu =.='
Memang buat malu orang Ipoh sungguh kamu ni Mira...
Eh silap... orang Taman Meru!

Sampai lewat petang jugalah, barulah balik ke rumah semula.
Penat weyyhh!
Dah lah kebelakangan ni tidur lewat tapi bangun awal.
*aicececece....statement apa tu mira? o.O?*

Balik je rumah, abah tegur,
"Penat?"
Saya buat muka selamba. Dalam hati penat. Nak tidur je.
Abah sambung,
"Itulah dia namanya family life"

Terdiam kejap diri ni.
Tetiba perasaan penat tu cam hilang sementara.
Betul cakap abah, ini baru sikit.
Kalau dah berkeluarga, tak tahu macam mana penatnya lagi.
Abah menasihati anak dia yang sorang ni dan secara tak langsung pulihkan semangat yang hilang sikit-sikit.
Mekasih abah :)

*************************************************

Waktu duduk sembang dengan mak sedara tadi,
sekali lagi Allah ajar saya sesuatu.

Kekadang, kita selalu ingat diri kita dah teruk/susah hidup. 
Tapi dalam tak sedar, ada lagi yang lagi teruk keadaannya.
Apa yang mak sedara ceritakan tadi, ada benarnya.

Kekadang, orang yang ada ilmu, I mean tak kisahlah ilmu agama ke, ilmu dunia ke, ilmu falsafah ke, ilmu hidup ke. Apa jua ilmu, pernah tak kita terlintas untuk bersyukur dengan apa yang telah kita miliki?

Sebagai contoh :

"Tahun ni dah masuk 50 tahun dah umur aku. Apalah amal yang aku nak bawa bila mati nanti? Aku solat pun  entah ke mana. Mengaji lagilah aku tak pernah nak tahu. Macam manalah aku dalam kubur nanti?"

"Ajim jangan jadi macam mak, mengaji tak tahu, solat pun malas-malas. Tak ada sesiapa yang nak tegur mak dulu-dulu. Ajim kalau tak solat, sekurang-kurangnya mak paksa Ajim solat. Mak paksa Ajim belajar mengaji. Mak tak nak Ajim jadi macam mak. Macam manalah mak bila mak mati nanti Ajim"

"Entahlah Mira... aku tak rasa aku cukup amal nak bawa jumpa Tuhan nanti. Aku tak ada apa-apa"

Apa rasanya bila mana kita berdepan dengan situasi begini. Sedih tak? Sayu tak?
Pernah tak kita terfikir bagaimana mereka-mereka di atas ni berfikir?
Apa pula reaksi kita bila mereka bercerita begini pada kita?
Apa usaha kita?
Hurmm...

Saya sendiri tak terkata.
Setiap apa yang berlaku dalam hidup ini pasti bersebab.
Dan Allah ingin sampaikan sesuatu pada saya dalam diam.
Allah..

Punyai ilmu sahaja tidak cukup andai kefahaman tidak ada..
Jika ada ilmu dan kefahaman juga tidak memadai andai tidak mempraktikkannya.
Namun, berapa ramai di antara kita ada ilmu+faham+praktikkan?
Tepuk dada, tanya iman.
InshaAllah, masih belum terlambat untuk terus menggapai dan capai pintu taubatNya.
Dan yang paling penting, tiada erti jalan mati dalam menuntut ilmuNya.

p/s : andai aku ada rezeki untuk berkeluarga...aku ingin benar anak-anakku nanti mampu menjadi tunggak utama dalam agama Allah. mesti comel anak-anak aku nanti..huahahaha =.=' *xde kaitan*

Monday, February 04, 2013

Bye-bye

Bismillah

I dont want to see you anymore!!!!


Alhamdulillah,
at last....

Even though I have to edit more the coding parts..
but its ok :)

Bye-bye!
Jangan kita jumpa lagi tau!

p/s : jom belajar masak! #eh

Sunday, February 03, 2013

Tagged

Bismillah

Hari ni kita buat tagging-tagging di facebook.
Dah lama dah tinggalkan benda ni..
Mungkin sebab pak cik sorang tu buat facebook baru, so tak pe lah.

Ada jawapannya saya akan kekalkan seperti saya buat dulu :)

1. Where did you take your profile pic?
Cameron Highlands tahun 2011.

2. What exactly are you wearing right now?
baju

3. What is your current problem?
duk pikir masa depan

4. What makes you happy most?
bersama mereka yang aku sayang.

5. What's the name of the song that you're listening to?
Zinnirah-UNIC

6. Any celeb you would marry?
would je kan? Muniff Isa..hahahaha

7. Name someone with the same birthday as you?
Jason, staf MMU sorang, kawan YTM sorang

8. Ever sang in front of a large audience?
time sekolah menengah

9. Has anyone ever said you look like a celebrity?
hehehe..tak de.

10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows?
yup

11. Do you speak any languages?
yup

12.Do you ever watch MTV?
ada-ada, but mostly korea laaa

Chapter 1:=====================

1. Middle name:
none

2. Nickname(s):
mira, timah, amirah, nur, nurafaz, makcikT, kakcik.

3. Current location
bunga raya, melaka

4. Eye color:
entahlah.. hitam kot.. eh?

Chapter 2:=====================

Do you get along well with your parents?
yes :)

Chapter 3: Favorites===========================

1. Ice creams
chocolate

2. Shampoo/conditioner:
najwa

Chapter 4: Do You...===========================

1. Dance in the shower?
=.='

2. Do you write on your hand?
sometimes kalau terdesak sangat.

3. Call people back?
klu penting...kredit ade.. kol je.

4. Believe in love?
yeah.

5. Any mental health issues?
alhamdulillah tak pernah.


Chapter 5: Have You...=============================

1. Broken a bone?
nope.

2. Sprained anything?
tak ingat

3. Had physical therapy?
xde

4. Gotten stitches?
ada..time operate telinga dulu

5. Taken painkillers?
depend


HOW I END MY SENTENCES===============================
1. I love:
with all my heart.

2. I don't understand:
the thing that i don't understand.

3. When I wake up in the morning:
baca doa...hehe

4. Life is full of:
opportunity.

5. I get annoyed very quickly when:
people make fun of me

6. Parties are:
depends.

7. Dogs are:
animals

8. Cats are:
animals too

9. Tomorrow is:
a chance for everything.

10. I have a low tolerance for:
people that drive me crazy

11. If I had a million dollars I would:
haji+umrah, inshaAllah

12. I'm totally terrified of :ALLAH

 *************************************************************************

Yang ni baru ditag petang tadi..

1. How old are you?
23 years old

2. Are you single?
yes

3. At what age do you think you'll get married?
24 atau 25?

4. Do you think you'll marrying the person you are with now?
hahaa..jodoh itu rahsia Allah..so kena tanya DIA.

5. if not, who do you want to marry?
sesiapa je..

6. Who will be your bridesmaid & best man?
family.

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
simple sudah, tak yah nak tema bagai

8. Where do you plan to go on honeymoon?
mana-mana yang cik suami nak bawak :)

9. How many guests do you think you'll invite?
all my frenz and family.....

10. Will that include your exes?
exes? nope, i dont have any exes!

11. How many layers of cake do you want?
kek? perlu ke.. cam bazir je..

12. When do you want to get married, morning or evening?
pagi lah

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding.
abah suka nasyid. so nasyid je lah.

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon,fork and knife?
mana2 yang tetamu selesa

15. Champagne or red wine?
haram. 

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after la.. night after tu cam =.='

17. Money or household items?
money of course. household leh hold..yg penting2 je dulu.

18. How many kids would you like to have?
hurm... 4 atau 5? hahaha

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
inshaAllah... :)

20. Whose wedding plan would you like to know next?
sesiapa je yang nak cerita :)

********

Tamat sudah :)

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design