Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, December 02, 2012

Istanbul & Aku Dia

Bismillah

Ok..

Baru-baru ni, adalah tengok satu telemovie TV ni.

AKU DIA DAN TONG SAMPAH


Disebabkan saya dah minat dengan Beto ni, so, apa sahaja cerita dia berlakon, saya suka!
Hahaha..
Macam tu jugak Muniff Isa :)

Aku, dia dan tong sampah ni saya rasa cerita dia sangat SWEET!!!
ARRRGGHHH!
Sweet.
Suka dengan lakonan Beto sebenarnya.
Bersahaja dan sweet.

Bertemu di tong sampah.
Nak buang surat cinta lah konon.
Lepas tu berpakat jadi kekasih.
Last sekali masing-masing terjatuh hati.

Actually,jalan cerita yang agak common, tapi yang buatkan cerita ni SWEET adalah
pelakon-pelakon dan skrip yang dibawa.
Seriously, skrip cerita ni bagi saya best.
Memang boleh wat orang bunga-bunga.

#1 Dua jenis je orang yang suka senyum sorang-sorang ni. Orang bercinta dengan orang gila.
#2 Saya tak kata awak cute. Saya kata awak comellllll...

Dan banyak lagi sebenarnya. Kena tengok baru dapat tangkap apa yang cuba disampaikan.. hehe

**********************************************************
ISTANBUL AKU DATANG

Yang ni baru je tengok tadi.


Melampau tak kalau saya kata SWEET lagi?
haha.

Cerita ni not bad.
Sweet ala-ala manis gitu.
Cumanya kalau dipandang dari segi Islamik nya,
seratus peratus saya katakan, cerita ini tidak patut ditayangkan.
Sebabnya, terang dan jelas lagi nyata budaya kebaratan telah sebati dengan diri kita.

Hurmm...

Kalau tidak tengok dari segi  Islamiknya..
Boleh saya kategorikan sweet macam tengok cerita Korea?
Wahh.. gitu.

Namun, memang akan ada saya nak kritik.
Firstly..
Waktu jumpa Azad, Dian suka peluk-peluk gitu,
ibarat suami isteri dah.

Satu lagi part yang Harris syampukan rambut Dian.
Hurm...
Macam buka salon pula kan.
Hurmm..

Well, itulah sedikit keburukan yang mana sedikit sebanyak mampu mempengaruhi jiwa anak-anak muda kita zaman sekarang ni.
Itulah yang sedihnya cerita ni.
hurmm...


p/s : hurmmm...

2 comments:

Nurul Afiqah said...

wahh, nti nk tgok la aku, dia tong sampah tu. ingtkan citer tah pape sbb letak nama sampah. hik3..

mira, best la citer2 yg mira karang. nti blh print jual kat popular keee. ihikkks! nak buat hobi baru la, membaca cerpen/ novel yg ko tulis. ^^

k la, tc bff! (^___^)v less than three~

Cik Mira said...

:').

wahhhh.. touching kat sini! :).
promote la kat kawan2 hahaha.
banyak lagi perlu diperbaiki... terlalu beginner dalam menulis ni :).
mekasih sentiasa support sejak sekolah lagi. seriously..aku memang terharu.

tengok weh!! seriously best!
sampah tu simbolik tau~~ hahah


take care also dear!! luv u thousand times!!!!!!

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design