Friday, November 16, 2012

S.a.h.a.b.a.t

Bismillah

Salam Maal Hijrah.
Woaaahhh!!
Lewat nampak Mira? =.='

Maklumlah.. hehe..
Walau apa pun, 
semoga tahun Hijrah yang baru ni, kita akan menjadi hambaNya yang
jauh lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ini..
aminnn.

Tadi... 
tengah mencari lagu-lagu nostalgia waktu muda-muda dulu,
hehe..
macamlah dah tua sangat kan :)

Terjumpalah gambar-gambar nostalgia juga.
Gambar sewaktu EXPLORACE IU tahun 2010.
:')

Bila tengok balik, terasa BEST nya waktu itu,
dan terasa sangat sayangkan sahabat-sahabat yang ada! :)
Itulah nikmat yang DIA pinjamkan sementara ada di dunia ni,
punyai sahabat-sahabat yang mantap-mantap di sisi,
bersama-sama mengharungi ranjau yang ada. :)

Petang tadi, TERTENGOK satu cerita KOREA kat ASTRO CITRA.
Actually tak nak tengok pun, tapi ada satu scene yang sangat
menarik jiwa dan raga untuk duduk depan TV walaupun 10 minit je.

Tajuk cerita tu
LITTLE BLACK DRESS.

Kisah 4 orang kawan yang sangat rapat~~~
* Saya beri mereka nama A, B, C, D *

Mereka bertemu dalam kelas, yang mana
keempat-empat mereka pakai dress hitam yang sama.
Itulah permulaan persahabatan mereka.

Apa jadi sepanjang cerita, itu saya tak tahu,
yang saya tertarik pada scene salah seorang mereka (D)  ke luar negara
melanjutkan pelajaran.
A, B, tak ingat pun yang hari D bertolak ke luar negara adalah hari jadinya,
Hanya C je yang ingat, tapi C datang lambat ke airport, tak sempat jumpa D buat kali terakhir.
Apa yang A cakap..

"Kami selalu lupa. Begitulah persahabatan kami. Kami lupakan yang marah, benci, dan cemburu"

Indah kan?
Dari kata-kata tu, saya dapat tangkap, mereka sentiasa bersangka baik antara satu sama lain. Saling melengkapi antara satu sama lain :).
Even lupa birthday pun bersangka baik dan tak timbulkan apa-apa pra-sangka tak baik pada sahabat sendiri.

Kembali cereka saya,
Bila tengok gambar EXPLORACE tu...
Rasa nak sengih je mengenangkan kisah nakal kami..
hehehe..

Pada semua sahabat-sahabat saya,
sejak sekolah lagi.. hingga ke zaman kampus ni..
Saya menyayangi kalian kerana Allah.

Terima kasih kerna masih setia di sisi selama ini :).
Semoga ukhuwah kita kekal hingga ke syurga.

*Gambar kat bawah ni..hehehe.. yang lelaki tak ada tau. maaflah..malas nak edit gambar korang.
Pada Faain, Wan Apih, Uddin, Aleep.... terima kasih jugak! Korang je yang aku rasa rapat kat zaman kampus ni. hahaha*





Gambar ni terasa sangat unik di hati :')

p/s : Selamat menempuh tahun yang baru sahabat-sahabat sekalian

5 comments:

aishah said...

ak aim nadiah pakai kasut ak..haha! i miss those moments :)

Cik Mira said...

hahaha..
aku pun ingat kasut tu gak.
kasut antik tuuu..
semua kaki leh masuk guna bawak jalan..hahaha.

Anonymous said...

bermakna kot gambar nih..kasut jekk??? huhuhu..

aishah said...

tp skrang 2-2 pasang telah selamat d buang..bata tu o.O

smpai skrang ak duk wonder knape ak pkai tag mcm tu..

Cik Mira said...

tu ko kene tanya ecah sndiri nadiah oii.. die indu kasut antik le tuuu.

ko bukan suke ke wat pelik2

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law