Tuesday, October 09, 2012

Had fun

Bismillah.

8 Oktober 2012.

Hari shopping barang-barang tuk ahli HEWA!

Haaaa.. apa HEWA ni?
HEWA stands for Hal Ehwal Wanita, Pakatan Taman Meru 37,
taman tempat saya tinggal :).

Kami (Saya, Ibu, Mkck Arab, Mkck Faridah) ke Mydin Meru Raya untuk beli apa yang patut.
Hari Rabu ni ada majlis Khatam Quran.
Semoga Allah permudahkan segalaNya.

Best sebenarnya shopping dengan ibu-ibu ni.
Mula-mula tu memang sedikit kekok, yalah, nak cakap apa, kita sorang je yang muda la katakan.
So, hanya boleh mengekor kat belakang je.

Tapi yang bestnya, tiap kali tanya barang apa yang cantik ke, apa yang ok ke,
mesti tanya kat diri ni.
Terasa dihargai pun ada..haha..


Hampir 3 jam saya dan ibu ambil masa balut kesemua barang dibeli, termasuklah hadiah perkahwinan salah seorang anak kepada ahli HEWA.
hohoho...

Banyak benda yang ibu-ibu nk share kan.
Lebih-lebih bab munakahat.
Pengalaman mereka menjalani kehidupan rumah tangga.

"Mira umur berapa sekarang?"
"22 tahun,"
"Mak cik, umur kamu tu dah ada anak dua dah,"

Saya tersengih je.
Nasib baik mak cik back-up balik,
"Yalah, zaman dulu dan zaman sekarang lain,"

Seronok lah!
Kalaulah dapat dengar dan belajar banyak lagi tips dari ibu-ibu ni,
wow!
sesuatu yang sangat berharga tu!
:D

Satu pesan mak cik..
"JANGAN GATAL!"

Sangat tersirat ni.
Thanks ibu-ibu. 
Korang memang SPORTING!

p/s : 5 tahun beb... baru ketemu..

********************************************************

http://xezusgifts.blogspot.com/2012/09/convocation-pororo.html

Congratulations to all my course-mates for their convo!
All da best in your life!

Sorry cant be there to see your convo.
Happy convo!
:')

2 comments:

luqman zakaria said...

tq singgah arepnakbebe.com...sy follow ur blog..kalau free2 singgah lagi yer blog arepnakbebel tuh~

Cik Mira said...

inshaAllah.
once dah follow akan singgah punye~~ :)

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law