Thursday, August 02, 2012

Fasa Kedua

Bismillah.

Alhamdulillah.

Baru balik dari meeting gitu.
Syukur.. even baru permulaan, entah mengapa,
kali ni aku benar tenang dalam melaksanakan tugas.
Ambil iktibar dari yang lepas, kutip pengalaman dari yang hebat,
tiba masanya pula aku melatih diri supaya 'cool' je setiap masa.

Dan, alhamdulillah, buat permulaan,
mereka banyak membantu dan ceria.
Hohoho..
Best bersama mereka, dan best lagi andai kawan2 ada di sisi.
:')

Pepun, ni stage untuk aku.
InshaAllah, semoga Allah sentiasa pimpin jalanku ini.

************************************************************

Fasa kedua.

Fasa kedua.

Fasa kedua.

Sedar atau tidak, kamu sudah berada di fasa yang kedua.
Kamu!
Yup!
Kamu!

Dah lama aku perhatikan kamu, dan jujurnya, sama seperti yang lain.
Mendekati aku dengan 3 fasa.

Fasa pertama >> rapat..rapat..rapat.
Fasa kedua >> menjauh tanpa sebab.
Fasa ketiga >> kembali rapat..rapat..rapat.

hurmm..

Dan sekarang kamu sudah berada di fasa kedua.
Tertanya juga, kenapa ye?
hahahaha..
cam poyo lak.

Bila dikenang balik, rasa terhiris pun ada.
Dan bila dan setiap kali dah masuk fasa kedua,
hati aku dah makin tawar dan keras.
Mungkin susah nak berunding.
Boleh terima, tapi susah nak memahami.

Selama 22 tahun diberi nafas,
inilah yang selalu terjadi.
Dan lepas ni, tiada lagi pengharapan yang aku letakkan.

Kamu sudah berada di fasa kedua.
Tiba masanya aku tutup semua buku tentang kita.

"What you give, you will get back"

And I'm giving it back to you!
Even cam childish.. entah mengapa, aku terasa!
Heh~~ aku juga punyai perasaan ok!
Bila mahu bertanya, mahu berikan pendapat,
mind your own words.
Don't treat me as I'm really heartless.

Kamu!
Terima kasih kerna sudah sampai ke fasa kedua!
Syabas!
Kepercayaan aku pada kamu makin pudar.
Dan dengan itu hanya petunjukNya yang aku harapkan.
Sudah penat fikir.
Dan sudah penat memendam.
Terluah pada yang berhak mendengar.
Terima kasih :).

p/s : betul cakap ibu. and i'm firm with it. Ibu, mira akan ikut cakap ibu.

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law