Thursday, June 21, 2012

Lahirnya mira blur~~

Bismillah.

Alhamdulillah.

Dah lama tak update kan?
fuhhhh...
Macam biasa lah, nak sangat update tapi masa dan idea membataskan semua tu.
* sedangkan gambar semua dah siap nak di-upload. Malas sangat ni cik mira~~ *

Update ringkas je la.
Baru lepas kelas Computer Virus.
Alhamdulillah.
Semester ni aku ada satu subjek dan satu projek.

Projek aku, so far ok la..
Alhamdulillah SV dan senior banyak membantu.
Pak cik Google dan VLIB juga banyak membantu.

Malam ni ada lagi appointment untuk Chapter 2 aku.
Semalam dah diringkaskan apa yang aku kena buat untuk Chapter 3.
Rupanya, senang je nak baca research papers ni.
Kami-kami ni punyalah susah payah nak fahamkan sampailah dah habis baca pun still tak faham lagi.
Haaaiiihhh laa..=.='

****************************************

Sejak kebelakangan ni, aku sering dan selalu dilanda satu penyakit ni.
Iaitu penyakit *BLUR* dan *CUAK*

Entah mengapa, sekarang, aku susah nak cover riak muka aku
bila aku tak faham sesuatu
bila aku takut akan sesuatu
bila aku blur sesangat
bila aku tak tahu apa next step aku perlu buat
dan bila aku rasa serba salah.

Kalau dulu, aku pandai cover.
Hanya orang tertentu je leh tangkap riak muka aku ni dulu
Tapi, sekarang ni.. makin menjadi-jadi penyakit aku ni.

Scene 1
Benda ni terjadi time aku jumpa SV kali pertama.
Aku memang tak faham apa yang dia cakap sal Neural Network.
Aku duk tengok je muka dia.
Alih-alih dia bersuara, tanya kenapa aku takut semacam?

Scene 2
Yang ni terjadi time aku jadi volunteer Seminar 1453 kat UIA tempoh hari.
Cepat sangat aku gelabah dan takut.
Takut nak buat ini,
takut nak buat itu
Sampaikan Ecah tegur...
'Ko kenapa ni Mira??'

Scene 3
Kelmarin, aku punyalah semangat nak pergi lab hinggakan aku mesej Hajar tanya lab ada ke tak.
Aku dah fikirkan nak pakai baju apa pagi tu.
Aku dah siap plan bila aku nak sneak out untuk jumpa SV personally time lab.
Semuanya aku dah fikirkan...sampailah Hajar bagitahu..
'Mira..lab tu bukan 11 Julai ke?'

Lepas mesej tu.. aku rasa macam blur kejap..
semua plan aku hilang macam tu je..
alih-alih aku tidur terus pagi tu.

Scene 4
Pagi tadi..
aku semangat gosok baju semua.
Siap tanya member, baju ni ok tak dengan kasut ni.
Dan sempat lagi aku tengok Running Man sambil gosok baju.

Tepat pukul 10 pagi.. aku pun dah siap dah, lengkap..tinggal nak sarung kasut je..
...tetiba..
aku berdiri sebelah katil.. aku berdiri je..
Then aku toleh ke jadual aku..
LAB 11 PAGI

Then aku blur kejap. 
Aku senyum sendiri..
Kenapa awal sangat aku siap ni?
Dalam kepala otak aku..aku dah siap fikirkan lab kat mana,
soalan tutorial semua.
Alih-alih.. aku duduk dalam 10 minit, layan running man.

Scene 5
Ni time sembang2 ngan Hajar, Kak Fateha, Mohana, Kak Netya
sebelum lab tadi. Sembang punya sembang,
banyak kali aku tersalah cakap dan sasaran aku nak pukul nyamuk kat tangan Kak Fateha 
pun tersasar.
Sampai kak fateha tegur
"Mira..awak ni kenapa?"

Dan..banyak lagi sebenarnya..
lebih-lebih lagi time aku balik Ipoh dulu.


Entahlah, aku pun tak tahu kenapa..hahaha
***********************************

Kekadang aku fikir gak..
kenapa ek aku ni?
hahahaha..
aku bukan Mira yang dulu.
heh~~

Tapi interesting jugak jadi macam ni.
Kalau ini menyusahkan sesiapa,
maaf.. 
apa yang aku buat/lakukan, aku tak sedar pun.


p/s : haaiihh laaa Mira @_@

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law