Thursday, May 17, 2012

Drama & Movie

Bismillah.

Alhamdulillah.

Selama dua hari tak kerja ni terasa sunyi sangat.
Hurm...

Beberapa hari ni dan termasuk hari ini, aku telah menghabiskan beberapa drama, movie,
dan satu buku.

Short I think for this time?


MAOU

Cerita Jepun yang penuh dengan MISTERI.
Kita jangkakan yang lain akan terjadi, 
tapi benda lain yang jadi.
Watak yang Naruse-san / Tomoo-san bawa sangat menjadi.

My stars for this drama 9/10.
Well, can't give full even Toma berlakon kan.
Bagi yang suka kes-kes misteri mungkin akan suka cerita tapi 
pada yang sederhana-sederhana, mereka pasti akan cakap
"Cerita ni slow! Ngantuk!"

Main cerita ni : kerna dosa dan salah masa silam,
buatkan ramai terluka, berubah, dan berusaha untuk balas dendam.

Tapi satu je yang kurang puas hati..
ending dia!
Kenapa mesti macam tu!
Aaarrrrggghhh!!!!!!!
hehe :)

And I can't deny Naruse-san &Toma-san totally awesome!

Next....




Death Note the series!

Aku tengok balik cerita ni.
Light & Ryuzaki (L).

Kalau duu, aku tertanya-tanya kenapa ada yang pakai baju 
logonya huruf 'L'.
Bila aku tengok cerita ni dulu, baru aku faham.

Because of justice, a person may be a murderer.
That the bad thing of having a Death Note book.

Well.. jujur, rating for these movies 7/10
The story line perfect, just that, sometime it slow.
Itu apa yang aku rasa, sampaikan aku tertidur tengah tengok.
Tapi,kalau dilihat dari strategi yang dilakukan oleh Light dan juga Ryuzaki,
hebat! :)

Last one...


Mei-chan no shitsuji

Hehhee..
Cerita ni aku akan bagi 9.5/10
Hahaha..
seriously, second cerita yang best after Hanazakari

Setiap future lady yang dilatih mesti mempunyai seorang butler.
Menjadi seorang lady yang hebat dan menjadi seorang butler yang taat.

Fuuuuhhhh!!!

Susah sebenarnya, tapi tak mustahil kan?
Hehehe..
Cerita ni menarik.
Aku tengok ending je dulu, 3 kali aku tengok,
hari ni aku tengok full, sebab aku tak jumpa cerita Hanazakari aku.

Mei-sama..
Mame Shiba...
Lucia-sama..
Rin..
Rika...
Aoyama...
Daimon...
Miruka..
dan ramai lagi.

Nak ingat semua memang tak lah kan..
:)

Ada masa korang leh tengok.
Aku nak tengok Hanazakari balik semula!
huhuhu


Rihito-sama.... (。◕‿◕。)

" It is hurt when Mei-sama look into other person. So.. please don't look other than me"
~~aauuuwwww.. romantik sih..~~

********************************************

2 comments:

aishah said...

ak nak cite yg last!haha

Cik Mira said...

hahaa..
boleh2...
tak de hal~~

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law