Tuesday, April 17, 2012

Jeddak (Hari ke-18)

Bismillah.

Alhamdulillah.
:)

Yeay!
Dapat update!
Macam biasa lah kan, dapat tumpang laptop sesiapa, so..waktu ni digunakan untuk update sebanyak yang mungkin. hehehe...

Entry pertama ni nak story tentang Jeddak.
Oh yeay!
*maaf*

Hari ni dah masuk hari ke-18 Jeddak bersamaku..aiceh!
Hurm..
So far, alhamdulillah, Jeddak is fine.
Lepas ni nak ajar dia makan sayur pula..hehehe.

Jeddak...
Penat tau nak layan dia ni.
Perangai dia, dia suka memanjat dan berjalan.
Macam tuan dia, suka freedom, suka berjalan.
Tapi sangat suka berjalan di Bunga Raya, mungkin ini tempat pertama dia jumpa lepas kena beli hari tu.
Bila dekat EP, susah nak bagi dia lepas, sebab takut hilang, dan paling risau, kalau hilang kat tempat room-mate.

Sekarang ni, suka benar main nyorok-nyorok.
Sangat menyakitkan jiwa.
Dia pergi bersiar-siar, seterusnya menghilangkan diri. 
Paling tak boleh blah, bila mana dia nak menyorok, then merangkak perlahan-lahan
menuju ke tempat nyoroknya.
Bajet nya aku tak nampak la tu, padahal aku nampak je dia merangkak.

So..gambar bawah ni aku snap, dan put in here.
Banyak lagi, tapi nak letak semua memang tak lah kan. :) 



~ni lah kotak yang dia suka sembunyi tu. Punyalah geledah satu rumah, sampai ke bilik air aku cari dia, alih-alih dalam kotak dia sembunyi~


~Comel tak?~

Bawah ni pula video-video sesi panjat-memanjat Jeddak. Nak tengok silakan.
Tak ada edit-edit.
Tak ada background music.
Original dari Samsungku.. ;)


video

video

video

video

Ok..
Jumpa entry seterusnya pula~~
^__^

p/s : Jeddak...

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law