Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Wednesday, April 04, 2012

Aku pilih MMU Award

Bismillah.

Entry kedua untuk hari ni.
Hari yang sangat tak produktif untuk aku, tapi produktif untuk Jeddak.
Heh?~~

Tengah aku duduk-duduk rehat, ada yang bertanya pada aku.

"Macam mana interview OC ye?"

Aku terkesima.
Heh~~

Selama aku empat tahun di MMU ni, nak apply jadi OC pun aku tak pernah, inikan pula nak hadiri sesi interview.

"Entah, selama 4 tahun ni tak pernah jadi OC pun"

~daripada Nexus website~

Memberansangkan tak aku punya jawapan?

Dulu, waktu zaman HOT dan POPULAR, pernahlah orang APPROACH untuk jadi OC. Malah untuk naik jadi SRC pun ada. Tapi kedegilan hati dan rasa ingin tak ada komitmen, aku tolak semua yang ada.

Hingga ke tahun akhir ni, tak terlintas pun nak ceburi apa-apa.
Biarlah apa yang orang nak cakap.

"Tanya itu, tak tahu. Tanya ini tak tahu,"
"Tak kan tak pernah kot. Buat apa kat MMU ni?"
"Tak kan tak nak sumbangkan apa-apa kot?"

Hurm...
Dunia kita berbeda, bukan?
Aku dengan cara aku, dan aku happy owh!
Korang dengan cara korang, korang pun happy!
So, sama-sama kita happy dengan cara masing-masing.

Untuk soalan interview tu, aku sarankan tanya pada yang pakar.
Aku tidak tahu.

Apa yang aku tunggu sekarang ni adalah

Hah!
Ini yang aku tunggu sekarang ni.
Selama aku 4 tahun di MMU, inilah kali pertama aku decide nak join benda alah ni.
Heh~~
Kalau tak OC dan SRC,
at least MMU Award aku pegi ape.

Dulu, time MPBP, aku tak berkesempatan nak pergi.
Balik bumi Perak tercinta, even aku HICOM.hehe..

Selepas tu, mulalah timbul pelbagai kisah dan cereka,
ada hikmah juga tak pergi.
dan itulah detiknya aku memberontak.
Aiceh!
Hebat tak?
huhuhu..
Kisah lama, kisah di waktu jahil dan masih setahun dan semuda jagung dahulu.
Kini, ceritanya lain sekali.

So..
untuk KELAB yang aku akan wakili kali ini, 
Ini merupakan kelab yang terakhir akan aku sertai.
Dan for sure..
aku nak MELARAM habis MMU Award ni..
hehehehe..
*gurau jek*

Pada yang akan pergi..
jumpa kalian di san yep~~~~

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design