Saturday, December 03, 2011

Ombak RIndu (2)

Bismillah.
Alhamdulillah.

Hari ni nak update tentang movie yang saya & Bunga Raya Girls tonton semalam di pawagam.
Kerna teruja barangkali, nak dijadikan cerita, kami tidak jumpa pintu masuk, dan buat pertama kalinya sesat di taman sekitar Melawis =.='

Pusing punya pusing punya pusing, tetap sesat.
Ingatkan nak jimatkan masa ikut jalan pintas, tapi lain pula jadinya.
Haaiihh..
Kenapalah gelap sangat kat area tu, WHY???
Terasa cam lalu kat dalam tempat yang sangat asing.
Silap hari bulan boleh kena culik oOoooOOo...
@@!

Memang ramai beb semalam tonton OMBAK RINDU.

Cee...
Excited I guess. As I read review of this MOVIE from CIK EPAL
Ada satu part yang CIK EPAL bagitahu, 
dia pun tak pasti sama ada dia keras hati ke apa ke, sebabkan dia langsung tidak menitiskan air mata tapi tetap rasa tersentuh. Dan ada kalanya certain parts agak kelakar.
Hurm..
Dan ada yang saya baca mereka ulaskan cerita ini BEST dan TERBAIK!
Cerita MELAYU, apalah orang nak harapkan sangat.

Well, for me, I think this story quite good.
Because I LOVE to watch MALAY MOVIE@DRAMA, so OK la.
Better than KARIPAP-KARIPAP CINTA I think.
Yes, there is some scenes that really make me TOUCHING so much!
I just want to CRY!
And there also certain scenes which is DAMN FUNNY.

Yang kelakarnya, ada pula tu time scene sedih, boleh pula ada yang gelak..
hurm..
Pada yang baca NOVEL OMBAK RINDU,
pasti sedikit KECEWA kerna jauh sekali lari daripada novel tersebut.
Dan jujurnya, serta normalnya,
kalau sebuah NOVEL diadaptasikan menjadi CERITA,
cerita yang kita baca dari NOVEL lagi BEST daripada kita TONTON,
kecualilah cerita HARRY POTTER!
haha..

Walau apa pun, tahniah lah pada pengarah dan semua pelakon.
Lain kali, tolong berpakaian yang sopan sedikit.
Anda mungkin merupakan idola buat generasi muda sekarang, so silalah tunjukkan diri anda idola yang baik.
Jangan malukan nama sendiri dan nama orang lain oke?

Kita dinilai dari apa yang kita pakai.

So...
Pada yang tak tonton lagi cerita ni, bolehlah tonton. Rugi tak rugi depend pada diri.
Dan korang juga yang akan menilai cerita-cerita begini.
Lagipun...tanpa sokongan daripada kita, mereka-mereka(pelakon dan semuanya) mungkin tak akan survive dalam industri perfileman ini.

Akhir kalam,
Tak perlulah bawa tisu sekotak melainkan korang ni memang tak leh tengok orang nangis langsung.

p/s : Korang pasti tersentuh tengok Aaron Aziz MENANGIS. Perempuan... jiwa mereka lembut dan lagi lembut kalau lihat lelaki menitiskan air mata kerana diri mereka~~~~ ><


First time aku beli tiket, terteranya CIMBCLICK..haha..
Belilah secara ONLINE kalau nak ada benda cam ni ^_^

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law