Wednesday, December 07, 2011

Jatuh dan Bangun..

Bismillah.
Alhamdulillah.
Alooorrrr!!!!~~~~

Hari ni tak dapat nak upload gambar la, sebabnya tak update blog gune Mr Benq, kali ni update blog gune MR PC di kampus. hoho..

Tak apalah, asalkan ada kesempatan dan medium untuk menyampaikan, betul tak? ^^,

Hurm.. Firstly nak ucapkan thanks a lot pada Geng2 yang datang terjah dan jenguk blog yang tak seberapa ni, maklumlah agak boring pun penulisan yang ada kat sini. Pada yang setia membaca, terima kasih daun keladi ikhlas daripada admin di sini :)

Oke..
Beberapa hari yang lepas, atau mungkin boleh aku cakap pada minggu yang lepas, aku ada update tentang HONEST.
Hari ni result exam dah dapat. Tak tahulah nak rasa apa tapi jauh dalam diri mahu panjatkan syukur pada Allah. Aku tahu aku memang tak berusaha dengan baiknya. Dah last minit pun masih lagi tak sedia, tapi Allah itu adil dan penyayang. HE still give the BEST for me.
Maybe NOW is NOT the right time to ACHIEVE good result. Who knows, maybe NEXT TIME?

Ye... mungkin kerna malu.
Mungkin kerna sedih.
Mungkin kerna banyak benda, kita akan mula menganggap sesuatu perkara itu negative one for us.
Dalam apa perkara sekalipun, bila kita cuba untuk berfikiran positif, we tend more to neglect that think and accept the negative thought.

To fight with ourselves is the hardest thing to do~
To fight with our own feeling is the hardest one!~
But why NOT at least we TRY?
hurm..

yeah.. easy for me to say it.. but it is hard for me also to do it.
Kita pernah sama-sama jatuh.
Pernah rasa bagaimana sakitnya terhantuk di dinding.
Pernah rasa bagaimana pedihnya dipandang serong.
Tapi semua itu bukan alasan untuk kita tidak terus berusaha.
Dan juga bukan alasan untuk kita terus berada di takuk yang sama.

Biar susah serta perit hari ini kita terpaksa lalui,
ingat GANJARANnya sangat manis di hujung nanti.
Biar kita tidak perolehi yang TERBAIK di hujung nanti sekalipun,
ingatlah ALLAH sedang MENYIMPAN yang TERBAIK itu untuk kita di lain waktu.

So..
buat sahabat2 aku dan juga untuk diri aku sendiri.
Please SMILE. Take a deep breath. And say ALHAMDULILLAH.
Biar kita nampak kecil di mata ORANG LAIN, tapi pada ALLAH, kita tidak nampak begitu.
Cekalkan hati dan perasaan.
Dan ingatlah..ALLAH sayang kita semua.

Juga be proud of yourselves.. Kamu dan aku sungguh berbeza. Aku tidak ada apa yang kamu miliki kerna ciptaan Allah berbeza dan sungguh sempurna. Hargai diri dan senyum kembali. Kejujuran itu lebih penting biar perit mana kita terpaksa lalui. Hanya Allah yang Maha Mengetahui.

p/s : maybe I should said that.. dear Allah.. thank you. Kerna perkara ini KAU sedarkan aku.. Mungkin bukan sekarang, mungkin lain waktu KAU akan berikan padaku. :)

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law