Friday, September 09, 2011

One more step

Jumaat 9 September 2011

Bagi aku satu hari antara hari yang bermakna dalam hidup.
Allah...

Kena yakin denganNya..
Pagi tadi ada presentation database security...


 takut sangat.huhu..
sampai rase tak nak present dah.
Tapi perancangan Allah lebih baik.

Mr Roy duk sebelah,


Mr R: "Why your face like that?"


Dia tanya sebab tengok muke cam nak nangis tak konfiden.


Mr R: "You should be proud with what you have,"


After selak report..


Mr R: "At least little bit of proud"


Mr R: What are you going to present
Me: I present part creating table+database, and also the roles
Mr R: You guys? (pointing at my two frenz)
Me: Err... sir, only that we have. Just tables and roles.


Mr R: What? How come you guys have only this but your report is thick?
Me: Lots of screen shots sir
Mr R: What? Oh men...You just continue..


I explaining all the criteria needed based on the form..and he ticked..until..


Mr R: Why it is here. Why you don't tick that one?
Me: Owh.. it is not here is it? I thought it is the application one. And why I dont tick this one because inside the question, it is not stated all these.


Mr R: Yeah.. but, it is the lowest granting priviledge in the database.
Me: Owh..really? If I don't tick, its still ok kan?


Seriously.. I memang spontan that time..


Mr R: Yeah it's still ok then...
Me: If like that.......(I purposely tick the thing we talked about..in front of him)


Memang time tu redha sesangat..
Sampai la satu part tu, dia tengok, terus ke mata.
Haa...yang ni memang tak leh pusing mana, tak dapat nak backup mana.
akhirnya, keluarlah
statement yang diriku sendiri tak nak dengar. hurm..


Pepun...
Mr Roy sangat baik.

Tak kisah berapa markah lepas ni, tapi syukur, sudah lepas satu stage.
Dan tinggal satu lagi stage untuk akhiri Delta first sem ni.


Habis je present, bangun dan keluar daripada Lab tu dengan rasa syukur.
Tekad dalam hati, ada umur panjang dan rezeki dia ajar lagi,
akan wat tul2 dalam kelas dia.


p/s : ......
 ....Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ianya amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Al-Baqarah: 216) 

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law