Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
💫Juru bekam💫Penulis & penterjemah💫Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee 💫Kaki Travel (◕‿◕✿)

Friday, July 08, 2011

New Entry~~~

Bismillah 

Alhamdulillah..
Hahaha... tak sampai sebulan pun kan blog ni ditutup,
akhirnya dibuka semula.

Jika bukan disebabkan saya berhijrah, sudah tentu blog ni akan sentiasa sunyi sepi.
Haaaa....

Kalau dahulu, saya gemar menulis di atas kertas, even bila saya sudah punyai diari maya, saya tetap mahu lakarkan sesuatu di atas kertas.
Namun, sejak beberapa minggu yang lepas, keinginan saya untuk kembali menulis kian menurun.
Adakah disebabkan perubahan hormon? 
Ohhooo... atau mungkin disebabkan saya ni PEMALAS?
Hahahah.. itu mungkin tersenarai dalam list jawapan yang ada.

Ok la.. straight to the point.
Im not one of the Bunga Raya Girls anymore... T_T...
If can, I dont want to declare like that. 

Dan kalau ikutkan hati dewasa saya ni,
saya tak nak pun,
tapi saya diingatkan dengan mesej adik saya sendiri.

"Tak pe, pengorbanan demi abah ibu, semoga Allah redha"

Saya terkesima. Setiap kali adik cakap something, mesti saya terdiam. 
Dulu waktu gi jalan-jalan kat Cameron, kami satu keluarga je Muslim, yang lain non-muslim,
Saya cakaplah saya rasa segan dan pelik berada dalam kelompok begitu.. 
Then Ilah bersuara..

"Islam itu datang dalam keadaan asing, dan sentiasa akan berada dalam keadaan asing. Cuba tengok, kita je yang Islam, tak ke asing tu? Seorang yang asing berada dalam kelompok yang asing baginya,"

Saya fikir...benar juga kata-kata adik saya tu..
Tiba-tiba terus saya lirikkan ingatan saya pada pengalaman menjadi fasilitator Care Club baru-baru ni.

Ok... dah meleret kan...
Walau apa pun yang saya lakukan, semoga Allah redha dengan semua ini.
Pada sahabat2 di Bunga Raya, bukan senang nak buat keputusan ni,
korang tetap kawan2 aku yang terbaik!
Saat2 akhir kat rumah memang bermakna, sangat bermakna.

Ala... bukan jauh pun... 
Nasib baik tak buat keputusan nak ke China ke.. ape ke...hehehe...

Ok lah... nak rehat..
Sangat penat, fizikal dan mental,
mahu tido dan tido..hehehe..
esok baru fikir sal semua assignment yang ada.. 
wwwwweeeee~~~~

p/s : selamat kembali Nurafaz@Nurish . Aiseh.. semua bebudak rumah baru semuanya junior2.. aku jek yang senior.. =.=''''''''

pp/s : internet kat sini mmg 'laju'.. sehinggakan sampai sekarang tak leh nk buka Twitter dan Tumblr...
ttteerrrrbbbaaaiikkk~~~
[ sentiasa bersyukur ye cik Mira dgn apa yg ada ]

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design