Sunday, June 05, 2011

Presentation


Alhamdulillah.
Segalanya telah selesai.
Saja nak sharekan rasa di hati.

Jumaat, 3 Jun 2011,
merupakan penamat sebenar-benar penamat untuk intern saya.
Ada presentation pagi tu.
Dengan berbekalkan slides yang selesai disiapkan tengah malam sebelumnya,
saya pun siapkan diri ke Database Lab.

Disebabkan tak prepare, saya keluar dua kali untuk preparekan diri.
AMRI
NADIAH
ADAM

Saat 3 orang kat atas ni present, saya dah mula rasa down.
Rasa tak confident meliar dalam diri.

CICA
WEI SIN

Saat dua orang kat atas present,
saya betul-betul nak keluar dari tempat tu, dan kalau boleh tak nak present dah.
Waktu tu mmg saya rasa down sesangat, cuma tahan je.

Bila mana saya rasa down buat kali pertama, 
saya teringat movie SMILE
Dan saya fikir, apa yang Hayakawa Vito alami, lagi dahsyat dari apa yang saya rasai time tu,
Tapi apa yang Vito buat?
Dia hanya tersenyum.

So, saya pun ambil inisiatif positifkan diri.
Saya try senyum sorang2..
Try kuatkan diri, dapatkan semula confident saya.
Dapatlah sikit, walaupun tak banyak.

Bila time present, kalau ada yang perasan, bukan dari hati saya sebenarnya.
Saya tak tumpukan seratus peratus pada presentation saya.
Kalau ada yang perasan, cara jalan saya... saya seret kasut.
Cara saya present, tangan saya, gaya badan saya,
semuanya saya buat2..hahaha.. mmg x de hati langsung.

Bila dah tamat...

"Your Major?" 
Sir Leow tanya....

Saya jawab dengan rasa sedih.,..huhhu..
Sebab apa saya rasa macam ni?

Sebab saya rasa malu bergelar pelajar IT.
Itu yang saya beritahu pada salah seorang member saya lepas saya presentation.
Saya benar2 malu.

Semua kawan2 ada major task depa, ada kaitan dengan IT..
saya? Minor.. xde kaitan pun ada...
Yang paling best...saya dapat ingat muka dua panel tu duk sengih2 depan saya.
Saya memang malu.
Kalau ikutkan hati, saya memang tak akan present!

Dan saya tak cerita pun kat abah..ibu.. angah...
Macam mana horrible nya presentation saya..
hahaha...
Saya pendam je sorang2..

Bukannya saya nak mengungkit..
Bukannya nak menyesal..
Tapi ini apa yang saya rasakan.

Even.. bila dah selesai semuanya sal intern saya ni..
Saya tetap tak berapa nak tenang.
Mungkin orang lain happy dah habis intern..
Saya tak..
Jujur saya cakap...

Sebagai seorang pelajar IT...
Saya telah gagal untuk jalankan tanggungjawab saya.
Saya hanya memalukan MMU sahaja.

Terima kasih Ya Allah..
kerna KAU tak palingkan hati aku time presentation tu.

p/s : dpt ingat lagi muke2 lecturer yang duk sengih2 time ak habis present.. hahha.. pasni masuk kampus kena pakai purdah.. baru orang tak cam..hahahahaha...

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law