Followers

My Wattpad

14 Jun 2011

~~~Silence~~~

Salam.

Just a short one..

Sorry to all..

I'll take a break for a while...

There will be no update from me...

Hope to see again next time..

Adios~~~
^_^

12 Jun 2011

aSHITeru


AISHITERU~~~

君がとおくにいても、君のおもいがつながるから。しんじてるよ、­しんじてるよ~
Kimi ga tooku ni itemo
Kimi no omoi ga tsunaru kara
shinjiteru yo shinjiteru yo

Arashi


ARASHI!!!

p/s : Layan aje~~~

11 Jun 2011

Kebaikan dalam keburukan...

Kebaikan dalam keburuan.

Hurm apa itu sebenarnya?
^_^

Pernah tak kita terfikir untuk melakukan sesuatu perkara, dan perkara itu adalah perkara yang baik pada asalnya, tetapi secara tidak langsung, kita tak sedar, kebaikan yang ada dalam perkara itu memberikan sedikit keburukan pada diri kita. 

Ada masanya kita tak sedar semua tu, yang merasai perubahannya adalah mereka yang ada di sekeliling kita. Susah benar mahu menolak sesuatu yang kita rasakan baik; bukan sahaja pada diri kita, tetapi baik juga pada mereka yang ada di sekeliling kita. Tapi pernah kita sedar, semua itu ada masanya racun dalam diri kita? Yang menyebabkan kita bukan diri kita yang dulu?

Kenapa kita rasa begitu??
Kenapa manusia perlu berubah?
Kenapa manusia perlu merasai kesusahan sesuatu perubahan?
Kenapa manusia sukar untuk mendapatkan dirinya yang semula?
Kenapa korang tak faham??

Huh....

Menysal?
Hipokrit?
Terbaik?

Huh...

Beberapa hari yang lepas, saya sedar satu hal lagi, sedangkan saya dah sedar lama dah.
Dan saya tak sangka impaknya besar, lebih2 lagi pada mereka yang ada di sekeliling saya.
Dan semestinya berikan kesan pada hati saya juga.

Saya seperti telah melangkah pada laluan yang salah sejak dulu lagi.
Sejak saya bergelar budak yang baik gitu~~~ hahaha..

Saya selalu ingat dan saya selalu kenang...
Saya selalu katakan pada diri yang saya memang telah ambil jalan yang salah.
Takdir.. takdir...
Semuanya adalah takdir..

Tapi permulaan takdir adalah terletak pada diri saya, kerna saya yang memilih semuanya..benar?
Hahaahaha..
Apalah yang saya mengarut malam2 ni.
Biarlah..saya nak mengarut pun..
Nak lepaskan beban di hati.
Nak luahkan apa yang terbuku.

Saya sedar dengan apa yang telah berlaku dalam diri saya.
Dan saya tak salahkan sapa2..
Saya salahkan diri saya yang tak pandai nak berubah.
Sehingga sekarang...

Oleh itu...
Saya mohon..tolong jangan dekati diri saya.
Saya benar tak pandai nak tolak.
Saya bukan seorang yang pandai untuk menolak dengan baik juga
menolak dengan cara yang tidak baik.

Saya tak pandai nak counter-back semula,
kerna ilmu yang saya miliki tidaklah tinggi mana,
oleh itu..
jangan bermain kata dengan saya.

Apa yang saya pandai..adalah bermain kata dalam hati saya,
Memerhati dengan mata saya,
dan ada kalanya saya sedikit hipokrit.
Oleh itu....
tolong jangan dekati saya.

Saya tak mahu lukakan hati mereka yang saya sayang,
tolong...
sebab saya dah tak lalu nak hadapi dah.
Saya dah bosan dengan taktik yang cuba diketengahkan.

Saya dah tak larat~~~

Uuuurrrrgggghhhh!!!!!

Memang merosakkan mood aku sungguh!

p/s : Aku wonder.. kalau ak tak kenal korang.. macam mana pula keadaannya... asyik2 benda yang sama je... smp bila nk berkelakuan begini? dah 3 tahun la wei... 3 tahun... aku bukannya rabun kuat sangat... 

7 Jun 2011

Dr Afifi Akiti

t

Saya saja nak share video berita ni. 

Bagi saya ini sangat menarik.

Sebagai sumber inspirasi.

" Tanpa pengorbanan kita tak kan dapat berada di mana kita mahu berada "

Semoga ini dapat memberikan manfaat buat semua.

Mini Album

Dah lama rasanya saya tinggal kan dunia nie..hehe..
Meh2.. 

SS501..

Selepas mereka berpecah, masing2 bawa haluan sendiri,
dan hasilnya 4 daripada mereka telah kuarkan Mini Album sendiri.

Tahniah2!!!
Still tidak mengecewakan hati peminat..
bagus2...

Ni antara yang ter-latest.
LEADER!!!!
-BREAK DOWN -

                                              

Yang ni plak HEO YOUNG SAENG OPPA!!!!!!!!!!!
- LET IT GO -

Yang ni pun HEO YOUNG SAENG OPPA!!!!!!!!
- RAINY HEART -

This one... 

PARK JUNG MIN - NOT ALONE -

KIM HYUNG JUN - GIRL -

KIM HYUNG JUN - OH AH -


Yang tak ada lagi Mini Album..

KIM KYU JONG

Bile nak keluarkan mini album nie?
Hahaha.. cam tinggal harapan je sebab kyu jong more to lakonan..

tak pe..

we will wait and see then....

6 Jun 2011

yosh~~


Yosh!!!!

Tak sempat nk update sal Kelantan semalam kan.. xpe..ni kasi update ekspress..

Pulai Chondong.

After presentation  Jumaat tu, saya ke KL konvoi dengan abang2 saya; Ateh ngn Angah ke  Kelantan.
Yang bestnya.. first time saya naik ERL. Hhaha..
Duk KL 3 bulan, ada experience macam2..
LRT..Komuter, KTM, ERL..
Menarik!

Allah permudahkan segala urusan saya.

Dalam kul 6 gak la, kami bertiga gerak ke Kelantan.
Memang perjalanan malam tu menguji denyutan jantung saya.
Abang bawa cam ape je.. adooii... layan je la..

Kami sampai kat rumah Mak Cik Abg Nizam dalam kul 4 pagi.
Memang teruji la malam tu.
Pepun, Allah selamatkan kami sampai.
Sesampai je, memang kami bertiga terus rebah ke bumi.

Esoknya kenduri, alhamdulillah, even x dapat makan kat meja pengantin, still enjoy makan lagi.
Saya kan.. memang pantang jumpa rezeki.


IPAD!!!
haha..

Angah tau saya bosan kot petang tu, dia kasi saya testing Ipad Company dia ni.
Memang masyuk ar!
Baru saya tau kenapa orang lain teruja dengan Ipad ni.
Saya pun teruja time testing Ipad ni.


Youtube kasi main kat ini Ipad..


Hahaha...
Mekasih pada semua orang yang ada.

**************************************************************

Today will be a new day and a new year!

I'm a DELTA student now!
haha..

Dah tua, nak tunjuk ID kat orang pun segan..sbb dh tue.
Tahun baru azam pun baru,
yo-yo-ooOoo.. je kan..

Hopefully I can perform well this sem.
For sure..saya memang akan stay sini lama skit..
hehehe...

Pada cik uddin..
maaf la ek..
cadang asal nak cerita kat kamu,
tapi terus terbuku kan..
Teruskan ngn projek kamu!
haha.. nti leh rujuk time aku amik kan~~~

p/s : selamat memulakan sem yang baru buat semua~~

yosh~~


Yosh!!!!

Tak sempat nk update sal Kelantan semalam kan.. xpe..ni kasi update ekspress..

Pulai Chondong.

After presentation  Jumaat tu, saya ke KL konvoi dengan abang2 saya; Ateh ngn Angah ke  Kelantan.
Yang bestnya.. first time saya naik ERL. Hhaha..
Duk KL 3 bulan, ada experience macam2..
LRT..Komuter, KTM, ERL..
Menarik!

Allah permudahkan segala urusan saya.

Dalam kul 6 gak la, kami bertiga gerak ke Kelantan.
Memang perjalanan malam tu menguji denyutan jantung saya.
Abang bawa cam ape je.. adooii... layan je la..

Kami sampai kat rumah Mak Cik Abg Nizam dalam kul 4 pagi.
Memang teruji la malam tu.
Pepun, Allah selamatkan kami sampai.
Sesampai je, memang kami bertiga terus rebah ke bumi.

Esoknya kenduri, alhamdulillah, even x dapat makan kat meja pengantin, still enjoy makan lagi.
Saya kan.. memang pantang jumpa rezeki.


IPAD!!!
haha..

Angah tau saya bosan kot petang tu, dia kasi saya testing Ipad Company dia ni.
Memang masyuk ar!
Baru saya tau kenapa orang lain teruja dengan Ipad ni.
Saya pun teruja time testing Ipad ni.


Youtube kasi main kat ini Ipad..


Hahaha...
Mekasih pada semua orang yang ada.

**************************************************************

Today will be a new day and a new year!

I'm a DELTA student now!
haha..

Dah tua, nak tunjuk ID kat orang pun segan..sbb dh tue.
Tahun baru azam pun baru,
yo-yo-ooOoo.. je kan..

Hopefully I can perform well this sem.
For sure..saya memang akan stay sini lama skit..
hehehe...

Pada cik uddin..
maaf la ek..
cadang asal nak cerita kat kamu,
tapi terus terbuku kan..
Teruskan ngn projek kamu!
haha.. nti leh rujuk time aku amik kan~~~

p/s : selamat memulakan sem yang baru buat semua~~

5 Jun 2011

Presentation


Alhamdulillah.
Segalanya telah selesai.
Saja nak sharekan rasa di hati.

Jumaat, 3 Jun 2011,
merupakan penamat sebenar-benar penamat untuk intern saya.
Ada presentation pagi tu.
Dengan berbekalkan slides yang selesai disiapkan tengah malam sebelumnya,
saya pun siapkan diri ke Database Lab.

Disebabkan tak prepare, saya keluar dua kali untuk preparekan diri.
AMRI
NADIAH
ADAM

Saat 3 orang kat atas ni present, saya dah mula rasa down.
Rasa tak confident meliar dalam diri.

CICA
WEI SIN

Saat dua orang kat atas present,
saya betul-betul nak keluar dari tempat tu, dan kalau boleh tak nak present dah.
Waktu tu mmg saya rasa down sesangat, cuma tahan je.

Bila mana saya rasa down buat kali pertama, 
saya teringat movie SMILE
Dan saya fikir, apa yang Hayakawa Vito alami, lagi dahsyat dari apa yang saya rasai time tu,
Tapi apa yang Vito buat?
Dia hanya tersenyum.

So, saya pun ambil inisiatif positifkan diri.
Saya try senyum sorang2..
Try kuatkan diri, dapatkan semula confident saya.
Dapatlah sikit, walaupun tak banyak.

Bila time present, kalau ada yang perasan, bukan dari hati saya sebenarnya.
Saya tak tumpukan seratus peratus pada presentation saya.
Kalau ada yang perasan, cara jalan saya... saya seret kasut.
Cara saya present, tangan saya, gaya badan saya,
semuanya saya buat2..hahaha.. mmg x de hati langsung.

Bila dah tamat...

"Your Major?" 
Sir Leow tanya....

Saya jawab dengan rasa sedih.,..huhhu..
Sebab apa saya rasa macam ni?

Sebab saya rasa malu bergelar pelajar IT.
Itu yang saya beritahu pada salah seorang member saya lepas saya presentation.
Saya benar2 malu.

Semua kawan2 ada major task depa, ada kaitan dengan IT..
saya? Minor.. xde kaitan pun ada...
Yang paling best...saya dapat ingat muka dua panel tu duk sengih2 depan saya.
Saya memang malu.
Kalau ikutkan hati, saya memang tak akan present!

Dan saya tak cerita pun kat abah..ibu.. angah...
Macam mana horrible nya presentation saya..
hahaha...
Saya pendam je sorang2..

Bukannya saya nak mengungkit..
Bukannya nak menyesal..
Tapi ini apa yang saya rasakan.

Even.. bila dah selesai semuanya sal intern saya ni..
Saya tetap tak berapa nak tenang.
Mungkin orang lain happy dah habis intern..
Saya tak..
Jujur saya cakap...

Sebagai seorang pelajar IT...
Saya telah gagal untuk jalankan tanggungjawab saya.
Saya hanya memalukan MMU sahaja.

Terima kasih Ya Allah..
kerna KAU tak palingkan hati aku time presentation tu.

p/s : dpt ingat lagi muke2 lecturer yang duk sengih2 time ak habis present.. hahha.. pasni masuk kampus kena pakai purdah.. baru orang tak cam..hahahahaha...

1 Jun 2011

### smile ###


Kita bukan sahaja belajar sesuatu daripada apa yang ada di sekeliling kita, 
Bukan sahaja belajar daripada apa yang kita lalui dan tempuhi.

Tapi..
Ada kalanya kita belajar juga daripada kisah hidup orang lain.

### SMILE ###

I'll give extra credit to this drama.

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design