Sunday, April 10, 2011

Sabtu ku..

Ikutkan nak je update malam semalam, tapi disebabkan kepenatan dan kekenyangan, hasrat dibawa ke alam mimpi. Macam-macam yang saya mimpikan semalam, yang tak sepatutnya saya mimpi pun datang jenguk saya semalam. Tak pelah, dia nak datang jenguk, saya terima je. Dua kali pula tu.
Risau pula hati ni mengenangkannya.

Ok... Tolak tepi sal semua tu..

Semalam, seperti yang dijanjikan, kawan yang bagi saya agak lama saya tak jumpa dia,
telah mengotakan janji-janjinya.
Pada awalnya dia memang nak belanja@makan kat restoran Korea tu, tapi saya ni agak was-was dengan ke-halal-an restoran tersebut. Maaf ya Exo. Lain kali kita ke sana lagi setelah yakin dengan status halal restoran tersebut ><

~ Ko perasan tak ak snap ni. Tiga kali owh.. ni pun x jadi.. hahaha ~


So..kami [saya, Exo dan Nadiah] makanlah kat  restoran sebelahnya.
Restoran tu bebudak Bunga Raya dah pernah datang, so, senang sikit pada saya.
First time buat Nadiah dan second time buat Exo.

Well... disebabkan ini first time saya dan Nadiah ke TCM (Tropicana City Mall), kami bertolak agak awal, sebabnya nak kejar shuttle bus. Free oOoo.. senang pun senang, xdelah sesat. Tapi mamat tu datang agak lambat, menyebabkan saya dan Nadiah memang dah tahap bosan kat TCM tu. Dah ar tak ada apa-apa kat situ, hahahaha.. Pepun, puas hati juga sebab dia datang, so masa kami tak lah terbang camtu je.

Terima kasih pada cucu saya a.k.a Ekin!!! dan juga akak saya yang juga namanya Ikin!! hehehe. yang bantu kami semalam.


~ Ni kali kedua saya menahan diri selama sebulan minum Bubble Tea. Kali pertama time bulan Ramadhan lepas ~

Banyak gak ar [bagi saya] kami bersembang. Lagipun dah lama saya tak jumpa si Exo@Zulthaqif ni. Last pun time Alpha.. tul x? haaa...
Bila ada kat depan mata, perkara pertama yang saya notice..

1. Rambut!

Haa... saya ni memang pantang tengok rambut orang. Orang yang saya kenal, dan rapat dengan saya, saya tak segan silu akan tegur pasal rambut. So, itu yang pertama saya tegur dia. hahaha.. nasib baik dia counter-back dengan baik pertanyaan saya. pepun, jaga rambut tu baik2..hahah

Perkara kedua..

2. Ketinggian!

Saya memang tahu lelaki memang cepat tinggi dari perempuan. Tapi dia tu tinggi!
Seriously! Kalau waktu Alpha tu, rasanya tinggi saya je kot, ntah.. cam pendek je..
Tapi jumpa kali ni..peerrgghh..tinggi mamat ni. So tahniah, anda dah tinggi.
hahhaa..

Ok lah... benda mengarut je kan yang saya story.
Saya story nak kasi tahu pada mereka yang dah lama tak jumpa dia ni. At least, dapat gambaran sikit.
Tapi korang jangan risau, perangai dia memang tak berubah! ahaha.. still Exo yang kita kenal.hahha.

Pas makan-makan.. dia beria nak hantar kami. Hajat asal nak ke Masjid Jamek. Kitaorang dapat tahu satu port baik nye untuk beli tudung. Pada AIDA, WANI, ECAH.. nanti aku bawak korang!

Cerita pasal hantar ni, saya pun pelik.
Guna GPS pun leh sesat! hahaha..
ntah apa-apa ar si Exo ni.
Kalau sesat sekali tak pe, ni tak.
Ntah ke mana-mana dia bawa ntah.

Actually.. kalau ko baca ni Exo..
ko leh je turunkan kitaorang kat SOGO.
Tapi sebabkan...hahahha.. xde apa lah.. ><

Walau apa pun, thanks for everything.
Sorry tak dapat tunaikan hasrat ko nak merasa makanan korea tu.
Lain kali ya?
Dan sorry kasi ko sesat. Bukan salah kitaorang pun.. ko yang degil!

Pepun.. jagalah diri kamu baik-baik.
dan kerjalah baik-baik. 
Terima kasih kerna banyak bercerita ^^,
walaupun ada yang aku memang tak faham apa yang ko story..hehehe..

p/s : Hari Sabtu saya yang awesome! Semoga Allah lindungi semua kawan-kawan saya. Terima kasih.

~ Aida... Mira dh try cakap kat dia.. tapi dia still senyum camtu.. kira ok la tu kan.. Tapi kesian.. tak lenguh ke tangan dia tu.. Balik nanti kasi urut tangan dia tau  >< ~

2 comments:

.: F@!n :. said...

salam....

baru perasan nk stalker blog ko...wahhh kuar ngn bf lama...tahniah2...hahaha...time alpha dia sama tggi ngn ko??huhuhu itu plg lawak... byw semoga berbahagia..=)

..: nurish :.. said...

salam..

mekasih le nk stalker time2 puasa nie..haha..
ah'ah.. klu ajk ko time tu xdela entry ni.. mungkin terselit skali ko kot..

p/s : mekasih..smg ko pun berbahagia... manfaatkan ramadhan ni sebaiknya

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law