Sunday, March 20, 2011

Wishing star for you


Alhamdulillah.

Dah hari Ahad dah.
Esok dh keje dah semula. Cepat sangat cuti ni hah!

Hari ni, just duk rumah, nak habiskan masa yang ada ni hah, esok dah tak leh nak relex2..
ada task yang lebih mencabar menanti minggu ni, cuak gak. Semoga Allah permudahkan segalanya.

Nampak tak benda kat atas tu?
Itulah kerja sampingan kat rumah ni.
Cik Nadiah yang ajar mula-mula.
First time tu memang haram ar nak jadi, sebabnya tangan ni bukannya seni sangat dengan benda-benda alah ni.

Tapi lama-lama ok lah..
Tu yang rajin wat la ni.
Tengoklah sampai mana kerajinan ni menyemai dalam diri.
Kalau dah start malas tu, sampai ke sudah lah gitu gamaknye.

Dah siap satu balang kecil, leh buat perhiasan ke.. 
tabur kasi selerak kat laut ke..
kasi hujan orang kat bawah ke..
gantung dalam bilik buat baby tido ke..
Nak dapat pahala sikit..
waktu time buat tu, time lipat-lipat tu, berzikirlah..
mana tahu dapat saham kat akhirat nanti.

Actually, benda-benda ni pun boleh buat duit, tapi masa je la persoalannya.
Kena pandai agih dan cari masa, lebih-lebih lagi student.
Bila dah start buat, leka@asyik yang amat, takut lain plak yang jadinya.

So pada yang kreatif kat luar sana, leh lah ceburi diri anda dalam bidang sebegini,
boleh buat duit oOoOooo..
Jadi orang tengah pun dapat habuan gak.
Sebagai hobi pun ok gak.
Terpulanglah..
asalkan masa tak dibazirkan begitu saja...

p/s : hari ni memang plan nak buang masa..hahahah

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law