Tuesday, March 08, 2011

Minggu ke 2 - hari kelima

Day 5.
Cewah.. dah macam apa dah.

Ok.. untuk hari ke lima ni... sah-sah saya memang tak ada kerja langsung pada waktu paginya.
Yang saya syukur sangat-sangat, saya dapat duduk kat meja sendiri. Kawan-kawan yang lain first day dah ada meja dan tempat sendiri. Saya special case sikit.hahaha..

Duduk kat meja, saya buka buku dan mula sketch apa yang saya nak buat untuk projek.
Punyalah saya buang masa dari pagi sampai waktu lunch..rasanya mahu dekat 4 kali saya hampir terlelap.

Pas lunch barulah saya ada kerja. 
Kak Farah ajar wat Salary Proposal.
Kak Farah ni Exec kat HR Talent Sourcing division.
Dia ni dulu IT.. major Multimedia.
Tapi disebabkan terikat dengan perjanjian biasiswa Petronas, dia terpaksa kerja di bahagian HR..yang sangat jauh sekali dengan bidang yang dia ambil.
Satu yang best Kak Farah ni, dia nye pengalaman sewaktu intern..
wat sistem untuk IBM tu.. diaorng intern pun 8 bulan.. budak UTP la katakan..
smart2 kepala otak depa ni.
Saya sangat teruja dengan pengalaman yang dia ada.
Cumanya kebanyakan yang telah dia pelajari, dia lupa.
Pepun..kak Farah memang best!

Salary Proposal ni..
adalah request proposal dari staf yang mengatakan gaji mereka sedikit.. or ada masalah dengan gaji sedia ada. Mainly mereka ni contract je.
So.. kena kaji lek details setiap pekerja.. kalau tak silap dalam 23 staf yang ada.
So..adalah criteria nya..tak leh reveal kat sini..bahaya..hahahaha

Wat punya wat.. tak sedar dah dekat kul 7 malam.
Nak kata wat overtime..budak intern tak dikira OT ni.
Nadiah lak tunggu lama kat bawah.. mahu dekat 2 jam dia tunggu.
Serba salah rasanya.

Pepun.. semalam memang penat ar. Seriously penat.
Penat mental juga. 
Semoga Allah kuatkan segalanya untuk kami semua ni.
Terfikir gak nak drop.. 
sebab apa nak drop...panjang ceritanya..
Semua ni saya anggap CHALLENGE!!!!!!
Nak laluinya.. tak tahu termampu ke idak.

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law