Saturday, March 19, 2011

1 Utama

Alhamdulillah..

Today go out with Nadiah and his brother to 1 Utama..
Well...
We watched a movie..


hahaha..
for me.. it was a nice movie.
Tak de lah sejarah mana pun.. biasa-biasa je.
Bahasa lama yang indah, effect yang boleh tahan, 
for first time.. well done KRU,
cuma part ending dia ar, saya kurang puas hati sikit,
yang lain, so far so good.

But please..do not put your HIGH EXPECTATION before watch this movie,
takut nanti ada yang kecewa.
So.. letak BIASA-BIASA sudah. ^^

Then, after tengok movie, jalan-jalan dan beli barang sikit.
Lagipun ni first time saya ke sana, so ada baiknya jalan-jalan tengok sekeliling.
^_^


Haa.... gambar ni memang sengaja kasi terbalik.. maleh le teman nak kasi elok.
Maap la ye. Time jalan-jalan tu, sekali group ni wat persembahan, apa lagi, join dua kaki bertenggek kat tepi duk tengok sama. Memang hari ni pun mainly Cina yang datang. Wonder gak ada apa hari ni, tapi sampai ke sudah tak dapat jawapan. huhuhu


Kat MPH.. cam biasa ar..cuci mata dengan buku, lama gak tak beli buku ni, so tengah duk usha buku, terjumpa rak buku yang menempatkan pelbagai jenis BUKU DUMMIES.. 
Yang paling bestnye...
DUMMIES FOR DATING juga ada.
Sangat teruja dengan tajuk buku tu. Macam-macam zaman sekarang ni,
nak dating pun perlukan buku.


And of course! 
Buku terbaru Ramlee Awang!!!
Disebabkan saya ni peminat Ramlee, so saya kena beli buku dia.
Kebanyakkan koleksi novel yang saya ada hanyalah Ramlee Awang nye novel.
Cuma saya tak kumpul buku dia yang mula-mula dulu, cam Tombiruo, Tombiruo Terakhir, Semangat Hutan, Anugerah Pertama, Igauan Maut, Mandatori, Pei Pan, dan Ranggau.
Yang lain, alhamdulillah sudah menjadi koleksi saya. hahahhaa..

Kalau tak silap, Ramlee ni sedang siapkan satu lagi novel..iaitu SUTERA BIDADARI.
Haaaa...
nak tahu..leh gi sini... RAMFC

Saya suka dengan jalan cerita yang disampaikan oleh penulis ni. Kata-kata dia kekadang masuk akal sangat. Dia tak tulis ke arah cinta sangat, more to fantasy.. dan kelogikkan akal.
Besides, dia memang suka mengembara. 
Tu yang buat cerita dia tampak menarik.

Tak sabar nak baca buku ni..hehehe...


Then...melantak kejap kat restoran ni.
Khabarnya cendol kat sini sedap..so orang KL..
leh ar try datang sini, penuh kot kedai ni..
tapi saya tak cubalah cendol, sebab tak leh go cendol hari ni..hehehe...

Suppose malam ni janji nak kuar ngn Apis dan Kila,
tapi disebabkan sesuatu saya terpaksa batalkan hasrat tu.
Maaf kalian, mungkin lain kali, insyaAllah.

Dan rasanya saya lama tak manulis sesuatu yang ilmiah bukan?
Entahlah, idea tak kunjung tiba untuk berbicara.
Pepun, mana yang baik dari setiap perjalanan hidup saya ni, ambillah kebaikkannya.
Mana yang sebaliknya, jadikan iktibar dan jangan sesekali ikut.

Gunakan kelebihan akal yang Allah kurniakan, itu hadiah yang tak ternilai buat kita. Hargai nikmat tersebut dan gunakan sebaiknya.

Akhir kata, 
Jaga diri, jaga hati.

p/s : He can't be my official sv, but I can share any ideas with him..hurm....

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law