Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
💫Juru bekam💫Penulis & penterjemah💫Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee 💫Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, February 27, 2011

Last one

Tengah-tengah pagi ni, tak de keje jap.
So..teringin nak update blog, sebab tahu lepas ni susah sikit nak update.

Oleh kerna dah hari Ahad, inilah hari terakhir saya kat Ipoh.
Akan berangkat ke KL lepas kenduri.
Tadi [semalam] gi la bertandang untuk akad nikahnya. Alhamdulillah, Allah mudahkan segalanya.
Tengok abah sembang dengan adik beradik tadi, best je, walaupun kami adik beradik x faham apa yang disembangkan sangat.

^_^

Apa yang kita rasakan, tak semestinya kita akan dapat realisasikan.
Syukur, hingga ke hari ini, saya masih diberi kesempatan untuk menikmati segalanya.
Dan minta dijauhkan akan sifat kufur dari apa yang DIA berikan.

Saya pernah tekad dahulu, macam mana saya sekalipun, rumah 526 tak akan saya serahkan pada yang lain. Saya juga tak mahu abah jual rumah ni. Abah pernah bagitahu, kalau nak rumah ni, duduk sini dan beli rumah ni.

Saya mula bayangkan, bagaimana ya?
Ini rumah pertama saya. Tapi bila saya ada di sini, saya rasakan apa yang saya cari tak ketemu.
Selalunya begitu. Tapi walau apa pun, saya akan cuba miliki rumah pusaka ni.
Banyak kenangan. 

Ok.. kenapa sal rumah saya celoteh sekarang ni?
Entahlah..ini apa yang terbuku di hati saya.
Hala tuju saya masih belum saya tahu.
Macam abang-abang dan kakak-kakak yang lain, semuanya dah ada jalan masing-masing.
Hampir majoriti di KL. 
Hanya saya yang tercampak jauh ke Melaka.
ok.. sudah-sudah.. 

Lepas ni MR BENQ akan berada dalam jagaan akak saya.
Dia pun bakal jadi pengantin bulan 5 nanti. huhuh..
Tinggal saya dan adik saya sahaja.
Abang lak lagi dua orang yang belum kahwin..hahaha..

Be nice to Kak Ikin yek lappy.
Jangan buat hal tau.
Will miss you. Surely!

Semoga apa yang dirancang Allah permudahkan.
" ALL IS WELL "
^_^




p/s : wanna try? hahahaha

Friday, February 25, 2011

2 days more


Annyeonghaseyo..
Hari ini hari Jumaat, 25 Februari 2011.
Alhamdulillah.

Well.. it seems another 2 days I'll be here.
Ahad ni insyaAllah selepas kenduri, saya akan berangkat ke Kuala Lumpur.
Kemudian..kita cerita lain pula ek..hahaha 
sebabnya saya masih merancang apa yang akan saya lakukan bila sampai KL nanti.
Hurm...

Pepun..syukur pada Allah, selamatkan segalanya.
Semoga Tok Bah terus sihat hendaknya. 
Berada di kalangan adik beradik ibu mmg best.
Cuma dengan anak-anak mereka je la yang terasa pelik sikit..hehehe..


Semalam..abah belikan kebab burger.
Sedap sih! First time makan.
huhu...nasib baik tak tolak. Orang cakap rezeki jangan ditolak kan..
Pagi tadi dapat lak merasa tapai!
Perrgghh.. lama tak makan oOo.. alhamdulillah.
Dan hari ni merupakan hari terakhir saya kemas rumah.
Ada sikit lagi nak kena setel kan nampaknya. Minta-minta dapat siapkan. ><

huhuhu..
Cuak ar nak intern ni, meskipun ada sedara yang keje kat sana.
Cuak habis ni. Tak tahu camne nanti.
Duk fikir nak pakai baju apa ni..hahaha.. ^_^

Tadi pas pergi Hospital Pantai, singgah lak Hospital Ipoh, uruskan pengambilan ubat abah.
Saya kerjanya jadi driver dan penunggu. Time yang tunggu yang best tu..hehe..
Tunggu punya tunggu..
saya terjumpa seseorang.

Siapa ek?
heheh.. JZ versi Malaysia, tapi still Cina ar.
Cermin matanya, baju birunya.. cara dia tenung saya sama cam jz kat kampus tu.
^^
Seriously.. it is hard to say.
So let it be the way it want to be.

Ada sesiapa yang mempunyai pengalaman praktikal nak share bersama dengan saya?
Meh.. saya sedia dengar.. ><

p/s  : "Macam manalah kamu nak bawa kawan2 kamu jalan kat Ipoh ni? Jalan pun tak tahu"
Ibu mula dah. Jawapan saya senang je..
"Tak payah jalan.. naik bas je.."
and seriously..saya jawab begitu. hahaha.. selagi tak punyai kereta sendiri.. susah sikit saya nk jelajah Ipoh ni, even saya anak jati Ipoh sendiri.. ^^

Monday, February 21, 2011

3 Idiots

I learn something from this movie.
Yup..it is true.. nice movie.

Learn for the sake want to learn..
not for the sake of a CERTIFICATE.

I attach the last part of this movie...
I didn't cut it..hehhee..lazy..
Start watching from 8.23 minutes..
That clip really have something.


For the sake of his friends.
He do anything for his friends.
And.. I realize something again.

Thanks to this movie.
I wanna be like him..huhuu..

p/s : when u r happy.. i'll be happy too

Sunday, February 20, 2011

Sayonara Melaka

Well today entry for my beloved campus.
I really tired today.
Seriously. From morning.. working out to make my house look as a house again..hahahha..
damnly tired..so tonight.. I wanna rest plus movies to watch..hehehehe..
Tomorrow have to work again. ^_^

Sayonara Melaka.
Yup.. thats the title for today.
Alhamdulillah..I will do my internship by this 1st March until 31 May 2011.
Pray for me. Pray for my friends also.
Semoga Allah lancarkan segalanya.

I will be in Kuala Lumpur. Wanna meet me?
See u guys in KL... ><


FIST ADMIN.
This is my faculty. I love FIST! ahaha..
Eventhough facilities there... =.='''
but Im still proud to be one of the FIST student.
I made my promise to Ateh. And I still remember that promise.
To fulfill that.. I must work hard. So.. this faculty..this place had taught me many things.
How it is feel to be fail.. How it is feel to be at the bottom.
All that really taught me something.
Dan di sini juga.. saya jumpa lecturer-lecturer yang hebat-hebat..yang baik-baik.
Persahabatan antara mereka benar mengusik jiwa saya..hinggakan saya mahu menjadi sebahagian daripada mereka juga.Saya juga mahu menjadi lecturer..hahaha..insyaAllah.
Dan di sini juga saya kenal jejaka Shanghai. Owh.. saya pasti akan merinduinya.Sungguh!
Tak sempat nak ucapkan selamat tinggal. Hanya pandangan last tika exam TRM je yang memberikan ucapan "Take Care.."


Ha...ni plak tempat yang selalu saya dan kawan-kawan isi perut kasi kenyang.
Plaza Siswa. 
Huhuhu..pernah juga terserempak dengan jejaka Shanghai dua kali kat sini..hehehe.
Well.. MMU Melaka tak lah besar mana pun..kecik je.
Kat sini jugalah tempat saya main hide and seek kalau terserempak dengan orang-orang yang saya tak nak jumpa tika waktu Beta dulu..huahahahahaha...


This place also.. Teka kat mana??
Hahahaha..
Ni la Exam Hall.
I snap this photo one hour before DataStruct exam.
I saw something yang buatkan hati ni tak tenang.
Bisikan..bisikan...

Sampaikan saya tertanya-tanya apa yang sedang berlaku. Saya memerhati je dari jauh.. sehinggakan saya ambil langkah laju dan terlebih dahulu masuk ke dalam dewan. Tak nak dibelenggu dengan perasaan yang kurang enak ni.. Huuiisshh...
Bila fikir balik..cam bodoh je saya nie. Tak pelah.. Allah lebih mengetahui segalanya.
Nasib baik tak effect time saya jawab soklan. Fokus saya telah lari sedikit..hurm...

Kat Exam Hall nie.. jangan tanye ar.. seribu kisah telah terjadi, sejak Beta.
Titik mula saya menjatuhkan diri saya sendiri. Dengan bekalan yang tak cukup..saya redah je hidup sebagai mahasiswa di sini. Alhamdulillah..saya punyai kawan-kawan yang amat concern dengan saya.
Dan di sinilah saya kena tegur..sebab skip kelas siap ada kuiz lagi tu.....
dan saya tak kan lupakan apa yang dah berlaku time tu.. haaaiiihh..
Setiap orang punyai pengalaman hidup masing-masing. 
Allah menentukan segalaNya.
Dan selepas daripada itu..saya telah tekad.. ada baiknya saya diamkan diri.
Cukuplah dengan apa yang telah terjadi.
Saya prefer involve dari jauh sahaja.



Hahahahahah... kucing ni pun jadi saya snap..
Tido ke cik kucing??


Haaa... dah jaga!
Ok x nak kaco!! ><

Tu dia..sikit-sikit cite sal kampus tersayang.
pasti saya akan rindu nak masuk kelas semula.
Nak mengata kengkawan yang ada.
huhuhu..
Pepun.. sayonara Melaka.
Maafkan salah dan silap saya ya semua.

Untuk member-member yang akan wat intern gak..
Best of luck. Kerja baik-baik.
Jaga diri kalian..
Bye-bye..
^_^

Buat Bunga Raya Girls..
Jaga rumah baik-baik ek.. 
Ada apa-apa bagitahu ok..

p/s: nak layan Beautiful Mind buat kali kedua.. huhuhu.. Hurm.. hopefully I can still see him after 3 months off~~~ Bye-bye sir~~ ><

I.P.O.H

Alhamdulillah...

Now I'm at home!
Syukur Allah lancarkan perjalanan kami. 
Tiket ke Ipoh beli on the spot.
Tolong jangan amalkan, kalau rasa nak balik rumah awal yek.
Oleh kerna naik SE..so saya dah tahu stail bas ni beroperasi.
Steady je dalam bas.. tido je keje aku.

Workey.. dah sedia nak baca entry yang panjang2??
Firstly.. nak ucapkan selamat bercuti pada kengkawan semua.
Akhirnya habis jugak exam.
Dengan berkahirnya Data Structures semalam, maka tamatlah final exam untuk semester 2 tahun kedua. ><
Alhamdulillah..meskipun saya tak dapat jawab semua, tapi dapatlah juga jawab.
Nak masuk exam tu.. abang+abah+akak siap call lagi..
dan saya tahu..semua tu mesti abah yang bagitahu. Mekasih abah. Touching kat situ.




Ok..ini bukan sesi sewa rumah ek..
Ni antara kerja yang saya akan lakukan selama cuti seminggu sebelum intern nie.
Kemas rumah.
Memang kaw-kaw abah ngan ibu punggah sume barang, nak kasi cat semula.
Susun semula..maklumlah..anak2 dah besar...ada yang perlu dilupuskan.
So.. ni hanya sebahagian je. Ada lagi yang saya tak tunjuk.. hahaha..
Ni baru rumah 526.. rumah 525.. pun ada ceritanya gak..huahahhaa.. ^_^
Cuti intern saya dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat.. yeay!

Sampai je kat Ipoh tadi..Tok Bah masuk wad semula. Lusa ni kena wat operation.. doktor ckp risikonya tinggi tapi nak wat camne.. Semoga Allah lancarkan segalanya. Kami semua sudah sampai tahap tawakal pada Allah sahaja..lihat kondisinya begitu. Ibu..Mak Izan gilir2 jaga. Abah lak letih dengan kerja rumah.
Kasihannya. Semoga cuti seminggu nie.. bolehlah saya meringankan sedikit beban yang mereka tanggung.

Doakan semoga Tok Bah selamat menjalani pembedahan lusa ni.
Semoga Allah sembuhkannya.
Tahu ibu risau..tapi ibu x tunjuk pun..siap leh gaduh manja dengan abah lagi..
huhu..
Abah pun nak ada teman bercerita. Asyik bercerita je abah dalam kereta tadi..sampaikan saya nak bukak mulut cerita pun x dapat.hahaha..
Jarang abah macam tu. 
Well..sebagai seorang anak..even saya tak berapa rapat dengan abah, saya tahu abah sayang anak-anak dia. Abah selalu care dengan anak-anak dia. Seminggu tak call dia pun abah risau. Kasihan abah.
Ya Allah..kuatkan abah..dan kuatkan ibu... sebagaimana Engkau kuatkan arwah mak.

"Arwah mak  tak nak susahkan anak-anak. Arwah cakap..bila dah tua nanti..hantarkan aje ke rumah orang-orang tua. arwah tak nak susahkan anak-anak"

Ayat yang abah selalu ulang setiap kali abah cerita sal arwah mak.
Sedih je dengar bila dapat tahu arwah minta sendiri untuk dihantarkan ke rumah orang tua.

Selagi masih bernyawa.. insyaAllah..
ibu dan abah..kami adik beradik akan jaga sendiri.
*********************************************************

p/s:Bidor dah ada pizza hut..hahahahahha.. RFC lak ye Bidor..huhu


~~~ Los and Faun ~~~
Kasut dalam kenangan

Thursday, February 17, 2011

TT

T_T

Kenapakah?
Entahlah..rasa cam apa je tadi.
Soklan sume leh je..tapi nk jawab tu.. fokus saya hilang lagi.
Sampai bile nak jadi camni?

Allah takdirkan saya duk belakang sekali.
Masuk-masuk Studio A tu..saya dh blur.

Dalam kepala otak ni dah set, sejak kat rumah lagi.. seat 107.
Walhal sebelum masuk even sebelum kuar rumah dah tengok exam slip.. seat 105.

Saya pun cari 107.. blur nye pasal, sampai John tegur,

"See your exam slip"

Saya wat tak tahu je. 
Dan dari jauh saya tahu ada yang memerhati saya, kerna saya nampak matanya lirik pada saya.
Kenapalah saya begini.

Tengok sebelah kiri, ada kerusi kosong, satu-satunya kerusi kosong kat situ.
Dalam hati.. habislah.. =.='

Memang habis pun..
Terima kasih pada Mr Micheal!
Saya hilang fokus sbb dia.
Saya tak selesa dia datang duk sebelah saya.

Oleh sebab itu... saya MEMANG TAK SUKA
duduk kat DEPAN SEKALI!
duduk BELAKANG SEKALI!

Saya memang akan cepat hilang fokus.
So.. MMU.. tolong jangan assign saya duduk kat dua tempat tu!

Benci tul bila fokus saya hilang.
Rasa nak nangis je tadi!

Tapi bila kuar dewan..
Alhamdulillah.
Saya harap apa yang saya dah sumbangkan membantu kalian semua.
Saya dah tak kisah apa yang saya jawab tadi.. 
terima kasih sebab sejukkan hati saya.

Ya Allah...
kenapalah aku leh jatuh hati pada dia?
Kenapalah ek???
Masih menunggu jawapan daripadaMu..
berikan petunjuk padaku.. T_T

AAAARRRRGGGHHHHH!!!!
Terasa nak nangis dan terasa nak menjerit sangat2!!!!!!!!
Esok ada dua paper lagi!!!
AAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!!!

p/s : T_____T

Wednesday, February 16, 2011

3 paper dah habis..


Alhamdulillah.. Syukur pada Allah.
Walaupun masih ada 3 paper untuk diduduki, kita ambil masa untuk update ini blog.

Pening-pening.
Exam kali ni benar-benar menguji tahap fizikal dan mental, kesabaran dan kegigihan.
Kenapa?

Kebanyakkan paper yang diduduki oleh pelajar-pelajar MMU ni benar-benar mencabar.
Straight beberapa hari dan adanya 2 paper dalam deretan hari itu.
Allah je yang tahu bagaimana sengsaranya menghadapi semua ni.

Susah macam mana pun kena hadapinya kan?
Kalau tak..tak grade ar.. kena bayar fees lagi, lagipun ini semua tanggungjawab sebagai seorang pelajar.
Hurm...

Setelah habis 3 paper nie, terasa ringan sikit, walaupun saya tak pasti sama ada paper Computer Network saya nanti leh jawab ataupun tidak. InsyaAllah..bolehlah hendaknya. Doakan yek.

Ada juga member rumah ni yang menaikkan ke-jealous-san di jiwa.
Dah habis exam dah mereka.
Tapi mereka kena lalui sengsara dahulu.
Tak pe berbaloi korang habis dulu.
Tinggal kami2 ni plak..hahaha..


Haaaa...
Alhamdulillah.. laptop saya [Mr benq] dah sihat semula.
Alhamdulillah.. 

Bolehlah saya tengok Sailormoon pasni..hehehe..

Workey la..
nanti celoteh lagi.

Esok paper Math petang.
Semoga Allah permudahkan semuanya.

Akhir kalam,
jaga diri, jaga hati.

Friday, February 11, 2011

ai

Setelah menonton cerita Tasbih Muallaf sebanyak dua kali, 
kali ini barulah saya clear dengan apa yang disampaikan oleh Pak Mail.



إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَن يَشَاءُ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ

Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi (supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya); dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam).
  Lo! thou ( O Muhammad ) guidest not whom thou lovest , but Allah guideth whom He will . And He is best aware of those who walk aright .
  你必定不能使你所喜爱的人遵循正道,真主却能使他所意欲的人遵循正道,他知道谁是遵循正道者。

Surah Al-Qasas : 56
Ayat ni menyedarkan saya akan sesuatu. 
Jauh di dalam hati saya, ada sesuatu yang sukar untuk saya luahkan.
Pada sesiapa pun....dan benar.. tiada sesiapa tahu akannya.

Allah turunkan Al-Quran sebagai hujah untuk diri kita. Semuanya serba serbi lengkap.
Hebatnya Allah!

Apa yang saya rasai sejak berminggu-minggu ini,
Allah bicarakan pada saya melalui ayat di atas.

Alhamdulillah, hati saya kembali tenang, saya mampu tersenyum semula.
Janji Allah itu benar.
DIA tidak pernah memungkiri janjiNya.

Saya akan tetap berusaha.
Allah tidak mengajar kita untuk berputus asa. 
Tidak ada jalan buntu bagi semua perkara. Kita kena usaha untuk mencari jalan keluarnya.
Semoga Allah meredhai segalanya.

Hari ni, saya telah tewas.
InsyaAllah esok, andai ada lagi saya..
saya akan start semula belajar. 

Alhamdulillah, hari ni, misi yang saya nak lakukan telah berjaya.
Terima kasih pada sesiapa yang meminjamkan laptopnya.
Saya telah berjaya buat apa yang saya nak buat selama ni.

Ok lah..
Mari sama-sama tunaikan solat.
Kejap lagi kita sambung semula ><


This picture meant a lot to me.
Thanks and credit to the designer.
Have different versions.. but I love this one.
Thanks a lot.

p/s : baru2 ni terbaca entry 'couple' dari blog adik Nadiah.. hurm...

Not Alone - Park Jung Min

Ha..
seperti yang saya janjikan...ini satu lagi lagu yang saya rasa best.

NOT ALONE
by : Park Jung Min


Dah ada sekali eng sub nye.. tengok ek..hehe..
Waiting for all the 5 members to be back as one~~~

><


Thursday, February 10, 2011

Keep Your Head Down

Alhamdulillah.
Lagi 4 paper perlu harungi selepas ni.
Sebelum tu.. meh dengar lagu ni.
Actually ada dua lagu..
Tapi saya bagi dengar satu lagu dulu.


Ni plak lirik die..

Keep your head down U-Know time (Max) 
You know what time it is? 
This is return of the king 

(Everything has ended) I didn't even start yet 
(We broke up) I haven't even heard the reason yet 
Everyone around me keeps asking me why I'm like this 
Why are you like that, why are you like that? I'm already the bad guy 

(If it's a sin) If loving you was a sin 
(If that was a shin) If being genuine is a sin 
(I'll keep it low, I'll keep it low) I'll hold it in and stand my ground 

(Keep your head down) 
You look pretty, but inside you're so different, that's what I'm afraid of 
(Keep your head down) 
I said I loved you but I'll let you go 

(Why?) Did you leave me so easily 
(Why?) Did I look easy to you? 
(Why?) My heart is ripping to shreds 
(Why?) If every moment was a dream 
(Why?) If only I had the time to set it right 
(Why?) I prayed for your happiness 

I was always satisfied with having you 
I was happy to dream the same dream as you no matter what they said 
I had to let you go, but I'm just walking my path anyway 
Now I'm just chillin', Feel like I'm healing 

It's too late, you said you can't come back 
You've always believed that I'd crumble without you 
That's a misunderstanding, why would I do that? why, why, I told you I wouldn't 

(Hey) I was really, really sad, because you were so immature 
and I was afraid you'd meet someone bad (Why? baby) 

[ From: http://www.metrolyrics.com/keep-your-head-down-lyrics-tvxq.html ]

(Keep your head down) 
You're really pretty, but that's all there is to you, there's nothing important inside of you 
(Keep your head down) 
A nail is driven into the heart that is holding in the pain of love 

(Why?) Why 
(Why?) You let go of our love so easily 
(Why?) Did you ever think that someone would get worried? 
(Why?) I don't think you know yet 
(Why?) Exactly just what you let go of 
(Why?) Just remain there and watch me grow 

Ha~ Don't play with people like that 
In front of me, all you do is speak of lies 
You're such a two-faced person 
(Why why why) Since when did our crystal-like feelings become so opaque? 
Our love has ended, I've let you go, and now my heart is empty 
But my future is gesturing towards me to get up and smile 
I'm letting you go, live happily (why why why) 
One day far from now, far from now, I want to just smile comfortably 

(Why?) Why 
(Why?) You let go of our love so easily 
(Why?) Did you ever think that someone would get worried? 
(Why?) I don't think you know yet 
(Why?) Exactly just what you let go of 
(Why?) Just remain there and watch me grow 

(Keep your head down) 
Erased, disappeared, you've burned to death in my heart 
(Keep your head down) 
Erased, disappeared, you've died in my heart and you no longer exist

Lagu ni best. dengar ek. hehe..

Tuesday, February 08, 2011

Mimpi Aneh


Malam tadi didatangi mimpi aneh.

Saya akan berangkat ke Jepun selama 1 minggu bersama-sama dengan 4 pelajar MMU [3 lelaki Cina dan 1 perempuan Melayu]. Punyalah teruja!

Keputusan nak ke Jepun saya buat last minit sehinggakan ketua trip tu mengingatkan saya.

" Japan is far you know. We are going far from Malaysia,"

Addooii~~ saya tahulah Jepun tu kat mana.
Saya angguk je dengar dia cakap.

Dalam fikiran saya ni, siap fikir dah,
kat sana macam mana nak makan? Solat lagi.. dah ar gi ngan non-muslim.
Macam mana nie.
Dah terfikir nak telefon Angah dah, tapi cam lambat jek.. sebab dah nak berlepas dah.

Tak lama lepas tu, ramai yang datang dekat kitaorang.
Semuanya pelajar-pelajar MMU.
Saya ingat lagi muka-muka mereka semua.
Hampir semuanya budak kelas saya.
Sorang-sorang bagi ucapan selamat tinggal.
Terharu sangat sih~~~

Saya dah mula berangan bila sampai Jepun, apa nak buat. huhu.. best2.
Saya siap bagi nasihat lagi kat leader trip ni..
" Baju sejuk ni nipis ar. Nanti you beli yang baru kat sana "
sambil tunjuk dia nye baju sejuk tu.
hehehehe...

Tetibe..
saat saya nak angkat barang masuk dalam...

" I think I tak dapat nak pergi la, "

Saya memberikan kata putus yang mengejutkan semua orang.
[Tapi orang lain wat tak peduli jek dengan kata-kata saya, sume sibuk masukkan barang dalam kereta]

" WHY?? "

" I ADA EXAM KHAMIS NIE. KITA NAK PERGI SAMPAI AHAD KAN??? "

Salah seorang dari mereka angguk faham.
Dialah yang bagitahu leader trip yang saya tak dapat nak pergi.

Tetiba... saya tersedar dari tido!!
Tengok jam dah pukul 4.54 pagi.
So.. saya terus bangun sambil berfikir...

" Kenapa lah aku leh fikir sal exam? Macam mana lah exam ni leh tetibe muncul? Kalau tak sure dah berlepas ke Jepun!! "

Hurm.... 
entah apa-apa ntah saya mimpi semalam.
Geram sungguh!
Dah nak jadi dah nak gi Jepun...
leh plak ingat EXAM! 
aaddooii lllaaa~~~~

p/s : bukan harta..bukan rupa..tp hati... 
 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design