Sunday, December 12, 2010

nurafaz


Kalau dulu, pernah saya katakan..
nurafaz will never be deleted!

Tapi setelah apa yang telah berlaku, sesedap mana pun nama nurafaz ini, 
se-famous mana nama ini pun, saya akan tetap buang nya.

Kenapa ya?
Pasti ada sebab yang kukuh kan.
Hijrah barangkali?

Kalau orang lain mahu lakukan penghijrahan, saya juga mahukan begitu.
First thing first, saya kena singkirkan nama samaran ini, kerna ia berikan impak kurang baik pada saya.
InsyaAllah.. dengan perubahan ini saya mampu untuk langkah lebih jauh.

Kalau dulu suka dengan nama ini, sekarang timbul perasaan tak suka.
Saya dah malas dah.
Dan sekarang sudah keras dah rasanya. Sangat keras dan tertutup rapat.

Saya dah tebal muka dah mengaku. 
Mainan je semua tu.
Saya benar akan lepaskannya pergi setelah apa yg terjadi beberapa hari yang lepas.

Semua yang terjadi adalah satu rancangan.
Saya rancang untuk menguji meskipun telah meragut aib saya.
Saya rancang untuk memerhati.
Saya rancang untuk membuat kesimpulan.
Kerna rancangan itu saya telah tahu segalanya.
Terima kasih kerna respon ><

Mungkin pada pandangan kamu saya jenis yang tak tahu malu,
tapi ingatlah, semua itu hanya perancangan untuk melihat sejauh mana kebenaran yang saya pertahankan.
Saya masih punyai maruah.

Saya tidak peduli apa pandangan kamu.
Saya tidak kisah apa anggapan kamu.
Hanya Allah tahu apa yang saya fikirkan.
Terpulanglah pada kamu nak fikir apa ya.
Andai tindakan 'hilangkan' benda itu membahagiakanmu, teruskan.
Jangan khuatir, tidak akan ku cari lagi semua itu.

Ingat dengan semua tu saya tak tahu?
Hahahaha.....
Saya tahu semuanya dan sekarang saya malas nak ambil tahu dah.

Ternyata rancangan dan instinct saya tepat.
Terima kasih sekali lagi ><


Ok... tu je..
Bye-bye nurafaz.
Thanks for being with me for the past 3 years.
Thank you and goodbye.

Ismi Nur Amirah

4 comments:

Aizuddin said...

ape cer disebalik nurafaz ni??
mcm2 konflik lak aku tgk...
untung2 aku leh wat drama...

ape2 pun...tak perlu nama samaran tu...tp kalu nk ok gak...

letak je r unsur2 korea dlm nama tu...haha..

ape2 pun...bye2 nurafaz,welcome nurish..(lepas ni aku tak tau nama ape lg)

..: nurish :.. said...

cam nada perli je cik uddin ^^

mmg ada cer pun di sebalik nama ini.
klu tidak apa guna diberikan nama..
nama ini wujud sejak ak form 5.. atas sebab yg munasabah nama ini tercipta.. dan di kalangan kawan2 ak.. mereka menggelar ak dengan panggilan nurafaz.. di samping ak menggunakannya untuk karya dan cerpen aku.

tapi kebelakangan ni ak buat something yang gila.. disebabkan nama ini atas sebab seseorang.. ak cuba buat something nak uji orang tersebut.. dan ternyata apa yg ak perolehi sebenarnya bertepatan dgn jangkaan aku.

dan ak memang tak leh nak terima.. mainan psiko mmg memeritkan.

oleh itu.. untuk aku lupa angan2 ak.. ak kena buat something dengan nama ini. ni serba sikit sal nama nurafaz ni.
dan kerna nama ini juga aku malu sangat!!!! sangat malu..huhuhu..

owh ya.. nurish ni singkatan nama penuh aku...hahaha... macam pelakon pun ade hahahahaah...

p/s : susun kata dengan nama nurafaz.. pasti akn temui sesuatu.. tp lebih baik tumpu untuk upcoming exams~~~

gud luck uddin!! ><

Aizuddin said...

nurish tu mmg aku dpt agak nama singkatan ko...

nurafaz tu pun aku tau...xsilap ko penah gtau...

cuma perkara psiko tu je yg tak tau...sampai tukar nama...gile sgt ke benda yg ko wat...tertarik la aku nk tau....haha...

ko untung tak sekelas ngn aku time sekolah dulu...dpt nama agak ok...
bdk2 pompuan kelas aku mmg sume dpt nama binatang...xde nyer nak sedap2 dgr...kena pangkah je ngn kami..

..: nurish :.. said...

so ak kene bersyukur la x ditemukan dengan ko time sek dulu.. alhamdulillah ><

gile x gile dh lepas pun.. rase nak hantuk-hantuk kepala nie kat dinding [dush...dush..] bile fikir balik.. tp kalau hantuk kang susah lak nak fokus study..

hahaha.. ak pernah bgtau ek.. sah ak ni cepat lupe..

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law