Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, September 19, 2010

Los and Faun

[5 days more for my final exam]
My housemates all work hard for their upcoming papers.
Semalam.. makan kat kedai buah..
Mekasih kat syima yang join kami sekali.. bukan selalu dia join kitaorg,
Hope you will take a good care of urself when u far away from us Syima.
Pepun..rumah ni sure akn sunyi drpd jeritan kamu..huahahaha...

Semalam gak..something good happened to me.. 
well..i think it was a good one, coz im waiting for a long time for it.

Entah mengapa, terdetik kat hati ni nak buat macam tu.
Dan tak sangka..hasilnya menjadi, sedangkan dah lama duk wat cara yang sama, tetap tidak berhasil. Sangatlah gembira, malah tak percaya pun, seriously tak percaya.


Im really waiting for that moment as I never ever forget for the past 3 years. Yup, I never forget.
Nampak je kekadang atau ada masanya gile2 kt sesiapa, sampai cakap "i'm serious about it,"
tapi jauh dalam hati saya, belum terbuka lagi pintu hati saya sebenarnya, coz i made a promise to myself regarding what happened to me for the past 3 years.

Apa yang terjadi pada saya tatkala ternampak baju putih tempoh hari, sy bersyukur kerana diketemukan peristiwa itu, ada hikmahnya juga.. tu yg sampai demam seminggu tu. Terkejut nye pasal. Sekarang baru faham kenapa itu terjadi pada saya.

"Kak Mira terima ke even macam tu?"
Janji tetap janji...ini juga salah satu ujian bagi saya sebenarnya.

Antara janji, suka, duka, dan kelmarin..
semuanya bergolak mahu jadi yang pertama, tapi memang tak dapat ar..
ada final exam dowh.. itu yang paling utama harus difikirkan, yang lain harus ditolak tepi sejauhnya.

Walau apa pun, saya gembira kerna dia selamat.
Kerna dalam doa saya, saya mahu ketahui keadaannya..
Alhamdulillah, Allah peliharanya baik sekali.
Sama sekali jauh daripada cerita yang dikhabarkan pada saya.
Dia seperti dia yang saya kenal 3 tahun yang lepas. ^^,

Kalau dulu, saya selalu sebutnya dalam novel@cerita yang saya karang,
kali ini biarlah ia menjadi sesuatu yang realiti,
sebagai sahabat saya.

Jujurnya saya cakap, saya memang serius carinya,
sejak SPM lagi saya carinya. Sampai saya melangkah ke tahun kedua ni pun saya masih gigih mencarinya.
Kekadang rasa macam tak ada harapan dah.

Saya carinya sebab dialah pesaing pertama yang saya cuba miliki. Kerna dia jugalah saya generate diri ini untuk menjadi lebih baik daripadanya. Dan kerna dia jugalah, saya mahu sentiasa kelihatan lebih hebat. Benar, pengaruh dia dalam diri saya amat kuat. Even, bila dapat tahu berita buruk berlaku padanya, saya kuatkan diri ini agar mungkin satu masa nanti bila ketemu, saya mampu menariknya semula ke jalan sebaiknya. 

Pada yang tahu asal usul cerita ni, doa kalian amat saya harapkan.
Doakan segalanya terbaik.

Ok la.. kalau saya boleh post gambar, saya akan buat begitu. tapi biarlah siapa gerangannya saya rahsiakan, sebagaimana saya rahsiakan semua perkara di atas selama 3 tahun. 

Terima kasih ya Allah kerna temukan diriku semula, meskipun dia mungkin tidak menyimpan secalit memori tentang diriku. Semoga pertemuan ini memberikan sesuatu yang baik buat diriku, dalam ak merealisasikan impian dan cita-cita ku. Biarlah dia bagaimana sekali pun, ak tetap ak yang dulu, ak yang dia pernah ketemu 3 tahun yang lepas. Dan apa yang ak rasa akan ak kekalkan sampai bila-bila, kerna semuanya ak sandarkan hanya padaMu ya Allah.

p/s : i will make the first move this time... gambate neh for all my friends in ur final.. 
"Where there is a will, there is an A"

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design