Friday, August 27, 2010

Love Love Love by FT Island

Entah berapa kali dah duk dengar lagu baru FT Island ni hah.
Lagu ni sedap..tapi sedih la plak.. isk2.. [hahaha]..
Anyway..they will do their comeback stage today.
Kat Bunga Raya tak de astro [nasib baik....], kalau tak mahu semua duk depan TV.. 
bukak nye aja saluran KBS..hehehe...

Meh dengar lagu dia..
Mula-mula dengar xde lirik dalam english.. so terpaksa dengar 2-4 kali...
Dapat tangkap sikit-sikit yang dinyanyikan..sebab ada perkataan yang sudah biasa dengar.
Sambil-sambil tu dapatlah melancarkan lagi sebutan.
Pastu dah banyak kali dengar, baru imagine apa sebenarnya yg ingin disampaikan dengan jalan cerita sebegini.
Buat tafsiran sendiri lu..

Then.. la ni.. baru la ketemu dengan liriknya.
Syabas! Ada tekaan yang mengena.. hahahaha!

Pepun... meh dengar..


yup..betul tu.. bila difikirkan semula..
Minggu ni banyak sungguh kami diuji. Sangat terumbang-ambing kapal Bunga Raya.
Ya Allah... berikan kami kekuatan. Berikan kami jalan keluar. Siramilah kami dengan mawaddahMu, kasihMu, ampunanMu dan sinar petunjuk daripadaMu. 

Kepada Bunga Raya, walau apa pun yang terjadi..kembali kepadaNya.
Ingat..kita pernah kata.. ada rezeki tak kan ke mana. Walau kat mana sekalipun kita, we always support each other. And.. remember this.. each of us complete one another.
Be strong Bunga Raya Girls...

p/s : This song reminds me more how painful to deny this thing. Oh God...

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law