Tuesday, August 03, 2010

Kingdom Hearts

Saja nak update tatkala mata berat ni.
Teringat lak satu games yang saya sempat habiskan waktu tunggu result SPM lu.
Game yang sememangnya saya gigih seperti mereka yang tengok bola x tido pagi tu..
Sampai kul 4 pagi mata ni tahan sebab nak main.

Namanya ialah....
Kingdom Hearts
Satu-satunya game yang saya rasakan sangat interesting saya main kat PS2 selain Final Fantasy.
huhuu..
sangat merindui game ini.

Game ni banyak series gak tau. Platform untuk main pun banyak.
PS2, Nintendo, PS3.. dan sebagainya. Dan games ni kebanyakkannya bersambung, means
even lain platform korang main sekalipun..kalau terlepas satu series, susah sikit nk faham.
Cam ritu... habis Kingdom Heart yg pertama, keluar kat Nintendo lak. Manalah saya ada benda alah tu nak main, tapi jalan ceritanya saya tahu sebabnya abang saya duk main. =.=

Sekarang yang latest sekali...
Kingdom Hearts Birth by Sleep.
Platform PS3.. mana saya nak cari PS3? =.=
Nak main!!!

Semua series game ni adalah :

1. Kingdom Hearts
2. Kingdom Hearts : Chain of memories
3. Kingdom Hearts II
4. Kingdom Hearts : Re-chain of memories
5. Kingdom Hearts : 358/2 Days
4. Kingdom Hearts Birth by Sleep

Game ni menariknya sebabnya semua kartun2 Disney ada sekali. Cam geng Sora.. ada Donald Duck, Goofy, nak cari King Mickey. Kunci yang dipegang Sora dan King Mickey merupakan kunci kepada kegelapan. Semua nak kejar kunci tu. Dan macam2 design dengan macam2 jenis kuasa kunci itu ada. huhhu..

Game ni seakan jalan cerita. Satu masalah adalah satu cerita. Cerita kartun Aladdin.. Cerita kartun mermaid.. Final Fantasy pun ada. Ingat satu scene tu... saya tak dapat nak kalah Squall Final Fantasy 8. Dah kuat dah pun..still x dpt kalahkan juga. Kalau x, dapatlah miliki kunci terakhir tu.. T_T

Pepun..pada yang nak try..silakan..game ni memang best! huhuhu..

Nak tahu lebih lanjut..leh google.. tak pun CLICK HERE..

Rindu sama Sora!!!

Oleh itu..
saya telah menukar dekstop skin sy..
dari yang ini..


Kepada yg ini...


p/s : Angah! mira nak main!!!!

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law