Friday, July 30, 2010

Upgrade perbualan anda

Salam
Saja nak update sesuatu pagi ni ^^
Meh... saya kongsikan satu entry daripada page JomSayang.
Mungkin ada yang dah baca benda ni, tapi saya baru baca semalam.
Kekadang ada antara kita yang selalu buat benda ni hehehe..

* Anda berada di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya:
"Tunggu bas ke?"
Anda harus menjawab:

"Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye"


* Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya:
"Ko nak mandi ke?"
Anda harus menjawab:

"Taklah aku nak pi main lelayang kejap, ko nak join?"


* Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur:
"Aik? tulis surat nampak?"
Anda harus menjawab:

"Oh ye ke? aku tak prasan ah...tangan aku bergerak sendiri"


* Anda sedang makan nasik dan orang tegur:
"Makan nasik?"
Anda harus menjawab:

Dgn nada yg lembut " Mata ko buta ke per? Kan aku tengah minum teh ais nie?"


* Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda bertanyer:
"Baru balik dari keje?"
Anda harus menjawab:

"Taklah, saya dari rumah, nak pi keje lah nie...opis saya dah pindah kat rumah..dan rumah saya dah pindah kat opis"


* Anda sedang sibuk buat kerja dan rakan sepejabat menegur:
"Eh kau sibuk ke?"
Tak payah jawab:

Peratikan muker dia pastu kompang siket pipi dia.


* Anda sedang menonton tv ceriter melayu, rakan anda datang lalu bertanyer:
"Eh citer melayu ke?"
Anda harus menjawab:

"Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro menentang Raksaser dari Planet X... ko tunggu jap nanti otromen kuar".

Bunga Raya :
Leh ar kite praktikkan, cam slalu kite wat tu..
Mantap sungguh jawapannya. Andai wani ada ni, sure dh leh jadi satu buku novel yang terlaris di pasaran ^^


p/s : ini hanya untuk gurauan ya..

4 comments:

aida zazren said...

hehehe..aah la mira..
kita selalu sang praktikkan kt umah bnde2 nie..hahahaha..

..: nurish :.. said...

tu la.. bile bace.. gelak sorang2..
teringat time masak..
slalunye aida ngn wani ar menjawab..
hahaha

Aizuddin said...

tu soklan kira nk bermesra la tu...

tak pun baru nk try jd peramah...

kira ok la drpd senyap je sepjg masa...

baik bla je kalu senyap je...wat menyemak je...(tu kalu kata hati aku r)...hahah

kalu aku,kalu ada org tyer cam tu,aku tipu dia hidup2 je...wat muka serius,ckp la ape2 yg logik ckit...sure terus org tyer td percaya....smpi ke sudah la dia tertipu..

..: nurish :.. said...

hahhaa..
ko ce try kt si syima..
sure menjadi nye taktik ko tu..
percayalah

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law