Monday, May 31, 2010

Share a piece of my heart

Cuti dh nak habis dah.
^_^

I'm planning of something wif my schoolmates.
Well..it looks like saya yang over. Yalah..
I find the crowd.. I find the place..
Others biasa je.
Rasa malas pun ada. Tapi sebab fikirkan mungkin lepas ni dh x jumpa mereka semua,
tu yang kena teruskan juga. ^_^

Bila lagi kan?
Balik Ipoh pun saya diamkan dari mereka semua.
Ntahlah.. masih tidak yakin untuk berdepan dengan mereka semua.
May this is not the last time I meet them.
I will make the atmosphere little bit happening.
Maybe this is the time I make others happy.

Ok..
Sit down and listen to me.
Dont say a word!

Beberapa hari yang lepas, abah ibu argue. Dan argue tersebut really shock me.
Yup.. Rasanya seperti akan ada pergaduhan yang besar. Mungkin sebab mereka berdua lahir pada bulan yang sama? Ada sahaja yang mahu di argue kan?

Tapi serius ar.. argue tersebut buatkan saya teringat prank yang dikenakan pada Ecah. That was the first time I saw my parents argue like that. Scare me a bit. Yelah..api sama api kan..
Sebab apa argue..biarlah rahsia.

Namun, alhamdulillah, dalam rumah tangga, pasti ada yang perlu bertolak ansur.
Allah sinarkan juga ketenangan dalam ketegangan yang berlaku. Syukur.
^_^

Dan pagi tadi, tengah sarapan, abah sembang tentang arwah mak.
How she survive in the community.
Bagaimana arwah menjadi cikgu yang disegani.
Really touch my heart.
Arwah seorang guru sekolah rendah.
Bagaimana arwah tekankan prinsip mengajarnya.. iaitu..
"Ajar anak murid seperti ajar anak sendiri"

Bagaimana abah cerita pergaulan arwah dengan kawan2 yang menyebabkan dia sentiasa disenangi oleh mereka semua. I feel like I want to cry that time. Tapi tengok wajah abah bersungguh bercerita, wajah ibu yang juga mendengar. Saya biarkan tangisan itu dalam hati sahaja.

I want to share one picture.
Satu-satunya gambar yang bila kami sekeluarga@sanak sedara tengok, kami pasti tersenyum sebagaimana insan itu tersenyum. Tapi makin lama tengok, air mata yang mengalir. Maaf, over lak...tapi itulah yang saya rasakan sekarang. Saat ini, saat saya menaip entry ini. Saat saya mahu kongsikan pada semua.


Gambar ni diambil time along kahwin. Bila sedara cakap, pengantin lama naik pelamin, arwah senyum lebar, macam dalam gambar tu. Inilah satu-satunya gambar yang saya sangat suka. Arwah x sempat nak tengok cucu pertama dia, namun dia pasti gembira bila tahu dia sudah ada 2 orang cucu, plus satu dalam perut..[nk masuk 3 dh]

Yang kelakarnya abah lah. Orang tema ungu, abah gi bantai pakai baju biru. Apakah?
Lawak tul abah ni!

I wish I can be tough just like her. No one can replace her, but I thank Allah for what He gave me until now. This is just a sharing moment. I just want to share only. Semoga rohnya ditempatkan bersama-sama dengan orang yang bertaqwa.

p/s : erm... group dah tercipta.. moga itu langkah terbaik untuk kita semua. Namun, bila bersama kalian, ak kian teringat hal itu. Sampai satu tahap tu nak je jumpe korang tanye.. kenapa buat dia begitu? Apa salah dia? Bukan sebab ak suka dia, tapi sebabnya, kerna dia, aku hentikan langkah ak. Cukuplah ak tahu keadaan dia bagaimana meskipun x jumpe dia. Kenapa perlu begitu sekali korang buat kt dia? Until now, it really hurts me.. 5 years... i kept this feeling.. adakah penjelasan untuk semua itu? Andai ada.. sila kemukakan....
please.. take good care of him...

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law