Wednesday, May 19, 2010

Ipoh Parade


Hari ni menghabiskan waktu dengan adik kat Ipoh Parade! Giler lama tak pergi. Kalau dulu, waktu sekolah, pergi bila ada gathering. Nak shopping ke. Skrg ni sebabnya ongkos pun nggak ada, nk shopping pun x leh. Temankan adik pun jadilah.

Ipoh Parade, antara shopping complex terbest selain Jusco. Kalau depan sikit akan jumpa lak Greentown Mall(GM), third best untuk shopping baju+tudung dan juga nak beli telefon bimbit. Gudang yang paling best adalah GM.

Andai nak jalan-jalan tengok wayang ke, main bowling ke, Ipoh Parade dan juga Jusco adalah pilihan di hati. Kalau rasa nak g Tesco tu [kalau nak lah].. leh pilih dua,
sama ada Tesco Extra tak pun Tesco biasa. Jaraknya dengan Jusco amatlah dekat.

Nak cerita sal shopping complex je ke?
Xde la..
Saja nak story tempat yang selalu saya pergi dengan kawan2, tak pun sorang2, di kala poket dan beg dompet ada wang. Kalau tengah tak de, sah2 saya hanya akan duduk kat luar je.

Compare to Jusco, kalau nak beli gift, Ipoh Parade x bape best ar. Kalau nak beli kasut ke, ye kat sini dunia kasut, dan juga dunia entertainment. [rosak anak2 muda kan]
So, choice yang ada memang tak banyak dan juga harganya sedikit mahal. &_&

~Next Arena Hip Hop~
Tempat ni baru je dibangunkan. Very near to cafeteria.
Apa jek yang ada?
Owh.. inilah dunia orang Cina.
Pelbagai feksyen baju terdapat kat sini.
Kalaulah saya bawa kawan2 Cina datang sini, mesti best kan!
hohohoho..
Kat sini, saya tak gemar sangat pun sebabnya tak banyak leh beli..
setakat cuci mata je leh wat.


Kedai ni adalah kemestian untuk saya pergi. Anime Tech!!!!
My sis yang introduce tempat ni.Mekasih buat Ilah.
Kirenye ini adalah Heaven Anime tuk kipas-susah-mati anime.
Patung, cd, dan pelbagai macam jenis benda lagi ada.
Saya beli Kingdoms Heart saya kat sini ar!! Pergghh!! saya rindu zaman tu.
Bravo2.
Saya duk luar jek. X leh masuk. Dugaannya amat besat bg saya yang kekeringan wang ni.
So, jeling2 pun jadilah kan.

Yang ni lak kat Popular.
Saya memang suka singgah kedai buku.
MPH xde kat sini. Apa tah lagi Thai Kuang.
Yang ada hanyalah Popular.
Lepak2 kat tempat CD, jumpa lak dua CD ni.
Nasib baik saya dah ada semua benda dalam CD ni [download jek],
so jimat duit kat situ.

Tapi untuk album terbaru SS501 yang bakal launch 28 mei ni,
saya pastikan saya akan dapatkan yang original!! Yeay!!
Saya juga jumap DBSK, 2PM, 2AM,Big Bang!
hohohohhhoho..
Hajar!!!!
hehehe...

Itu dia, antara tempat2 yang selalu saya kunjung tatkala kaki saya ni melangkah ke Ipoh Parade.
Nak dapat bas pun senang.
Sebab tu duit selalu habis..hahaha [gurau2]

Pepun..
nanti saya bawa g tempat len lak ek.
Ipoh x besar mana pun..
Kalau Perak ye.. besar sikit...dari Perlis.. hehehe

p/s : hari ni asyik tido jek. Tapi x rasa apa pun.. sah... saya sudah terkena simptom demam. Mungkin perubahan cuaca kot saya terkejut sikit..cewah... kat sini sejuk owh.. selalu hujan. Kalau kat Melaka.. panas lak.. jarang giler hujan.
Erm... cepat sembuh ya! Cuti + demam adalah sesuatu yang tak best sebenarnya.

No comments:

© ~ cahayanurish ~ | Blogger Template by Enny Law