Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, October 25, 2009

Pengembaraan Laksamana Sunan

Laksamana Sunan..
Siapa ek?

hohoho..
akibat kemaruk Ramlee Awang..
Laksamana Sunan seakan ada di sini. Cewah~~
Semulanya novel BAGAIKAN PUTERI..
sambungannya CINTA SANG RATU..
dan kini HIJAB SANG PENCINTA..
menyebabkan watak Saifudin seakan hidup.

Hari ni..
Pagi tadi..
Aida kecederaan..
Terkena pisau..
Huiisshhh..
dahsyat..
Saya dapat bau lagi hanyir darah tu..
Merahnye warna darah tu..
Alhamdulillah semuanya baik..

Petang tadi..
Menyelesaikan urusan Ecah yang kehilangan beg dompetnya semalam.
Pas zohor tadi baru sedar.
So, kami divide 2 kump..
kump 1 [Aida, Wani, Syima] gi beli barang umah.
kump 2 [saya, Nadiah, Ecah] selesaikan kes Ecah.
Kami bertolak berasingan. Kump 2 awal sikit gerak, menuju ke MC..
Try tanya kat pak cik-pak cik bas tuh..
Huh.. memang menghampakan, tapi ini namanya dugaan. Sabar ya Ecah.

Lepas tu kami solat, minta petunjuk Allah, dan terus ke tempat bas tu balik semula.
Tetap tak ada. Jadi kami ke tempat teksi, untuk menuju ke Balai Polis Taman Tasik Utama.
Itu je balai polis yang saya ingat. Tau ada yang dekat sikit, tapi tak tahu kat mane.

Jadi story-mory la kat pak cik teksi tu, then dia bawa kami ke Balai Polis Batu Berendam.
Buatlah report kehilangan dompet.
Ecah sempat lagi tanya sal lesen...haahaha aduih~~
saya lak sempat amik nombor balai tu.

Then, kami menuju ke pasar malam. Macam-macam gak kami beli. Dah lama gak tak pergi pasar malam oooOOOooo...
Pastu kami tak tahu nak tunggu bas kat ne.
So..klu ikut idea saya.. memang giler!!!

So, saya cadangkan kami jalan kaki.
Depa mesti ikut mummy kan?
Ngekor je la depa tu kat belakang saya.
Kami berjalan la.. jalanlah punya jalan.. jalan...

Ecah n Nadiah dah bising dah..
"Mira, dh dekat kubur Cina tu. Kalau Fad jln dr Jusco ke MMU, aku leh trima lagi.. ni....,"
Salah seorang dr mereka berbunyi.

Hahahahahaha....
"Klu kita dh tekad nk jalan kaki. Kita kene konfiden! Tekad!" Saya pula berbunyi.
Memang best lah tadi.

Kami berjalan sampai ke kubur Cina tu.. Menarik je pemandangan.
Alhamdulillah, Allah hadirkan Bas Wira buat kami!
Alhamdulillah.

Bila fikir balik..
asal balik Melaka je saya wat kerja giler.
Maaf ek..
^_^

Kan adventure tuh..
Musafir..
hahahaha..

Agenda esok pula...
Kami nk selesaikan Ecah nye Bank Card, IC, ID..
harap sempat sebelum kul 2..
sebab kelas dah start.
InsyaAllah!

Sabar ya Ecah.
Ada hikmahnya semua tu.
Pengalaman semua tu.. Dan ada pengajaran tersirat.

Ok..
Selamat mula kerja dan belajar di semester yang baru!!!!
Selamat semuanya..
^_^

p/s : dr kubur cina tu ke kampus.. RM1.20..
tak ke murah tuh~~~ hahaha..

2 comments:

aishah said...

hampeh guh mira...ko duk kira yg murah je...tang laen xnk lak pkir

..: nurish :.. said...

hahah
ak bab duit..
cam ko x faham...

ok pe pengembaraan tadi..
ak suke..
tp jauh giler..
bygkan klu kite dpt berjalan smp IPK tu..hahaha

aku suke..aku suke!!!!

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design