Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Friday, October 16, 2009

coretan Ramlee Awang


Semalam, selesai mengkhatam MIKHAIL.

Buku yang amat menarik!
Sejak HATIKU DI HARAJUKU.. then.. A.D.A.M
thriller En Ramlee ni menjadi-jadi!

Syabas kepada penulis,
tak sia-sia beli..huhu..
dan tak sia-sia menjadi peminat..hohoho...

MIKHAIL...
seperti UNGU KARMILA juga..
unsur-unsur suspens memang ada,
die bawa pembaca ni meneroka ke dalam cerita dia!
Gaya bahasa yang digunakan simple tapi menarik,
ada juga yang jarang-jarang digunakan dalam penulisan.

MIKHAIL...
Jalan cerita yang unik dan pengakhiran yang menarik [wah3.. puji memanjang, nak suruh En Ramlee belanje ke mira...ehehehe]
Dan tak sangka, masih ada manusia sedemikian di muka bumi ini.
Fakta yang dikemukakan secara terang-terangan tanpa berselindung dan pastinya kajian telah dilakukan sebelum dimuatkan dalam penulisan. Mana mungkin kenyataan palsu dijadikan cerita. Tak ke kene kecam dek masyarakat nanti? ^_^

Apa-apa pun, tahniah buat En Ramlee.
Salah satu novelis thriller yang amat saya kagumi dan minati.
Karya anda berlainan dari yang lain!

Dan... tak sabar pula rasanya mahu menanti keluaran karya TERBARU anda!!

9 NYAWA!!!!!!!!

huhuhuhu...
cant wait 4 it!!!

p/s : try read his books.. awesome!!! like reading J.K.Rowling's books.. [huhuhu]

maklumat lanjut.. layari FANCLUB RAM

~nurafaz~


2 comments:

ekin said...

ouh ekin sangat gila ngan ramlee awang murshid..
dri kecik lagi kot...
best kan jln crita novel2 dia..
yang mikhail tu lagi best =)
dah baca mandatori ngan rahsia perindu?
tu pun best gilaa =)

..: nurish :.. said...

hahahah..
die mmg menarik!!!!

lum ar..
nk sgt bace rahsia perindu tuh..
yg mule2 lum lg.. cam mandatori..tombiruo...
ranggau..

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design