Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Monday, September 28, 2009

My First Paper

Dengan nama Allah.

Alhamdulillah, selesai sudah satu paper [LES 1010].

Seawal jam 11 pagi [lebih sikit], saya & Nadiah menuju ke kampus. Menyelesaikan urusan bil yang masih tergendala sebelum balik cuti ari tu. hohoho..
Lama kat pejabat pos, lama berbaris amik duit, selesai sudah!
Kemudian, misi isikan perut pula. Tapi tak ada selera untuk makan. Pelik jugak.
Buat pertama kalinya saya mengambil kuantiti nasi yang sedikit. erm... rezeki jugak! ^_^

Kemudian, bawa diri ke masjid, menanti waktunya Zohor. ketikanya ini, sepatutnya bukalah buku sikit, revise semula. Namun, apa yg kami lakukan, kami bersembang. Mengenangkan waktu Alpha dahulu. Rindu pula dengan hostel. Dah wat rancangan dengan Nadiah mahu pindah semula ke hostel nanti..insyaAllah~~hoho [marah orang dahlia 6 nie]

Dan rasanya saya sengaja meninggikan volume bercerita ketika itu. Jika Nadiah perasan, dia mesti tahu kenapa saya buat demikian. Tuhan, jika mahu direflect diri ini, memang banyak salahnya, dan harapnya sahabat-sahabat yang lain jangan berjauhan sesama kita. Sejauh mana teruk pun mereka layan kita, jangan diputuskan silaturrahim yang telah terjalin. Jika kita lakukan begitu, itu bukan ajaran Islam yang sebenar. Ingat tu.. ^_^

Usai solat, saya sempat terlelap seketika..hohoho...^_^
Kemudian bawak diri ke Exam Hall [medan pertempuran]. Duduklah saya dan Nadiah kat meja tepi tu. Sempat telefon parents, minta restu dari mereka. Tapi time dengar suara mereka, saya jadi syahdu..sangat syahdu. ^_^

Tunggu nye tunggu tengok2 dah dekat 2.2optg. Masuklah kami ke dalam dewan.
Perggh..tak sangkalah..depan kot!
Tak kisahlah. Asal tak sesat.

Saya lupa format exam macam mana. Tak bajet soklan kuar camtu. Teruskan jugalah. Dalam kekhusyukkan menjawab, sesuatu mengganggu saya. Tak tenteram rasanya. Duduk dekat dengan aircond la katakan. Alih-alih saya terus bangun menuju ke toilet.
Kemudian, saya lupa mana tempat saya. Saya jadikan Tham sebagai tanda saya, tapi still silap. Saya gi menyeberang ke tempat lain. Nasib bek jumpa tempat duduk. Start dari situ, saya duk tengok orang je~~~selama setengah jam saya buat begitu, sampailah habis masa. ^_^

Dan bila keluar, saya mahu lupakan segalanya! Saya mahu fokus untuk yang lain.
Seperti yang saya beritahu sahabat saya tadi, time saya layan perasaan semalam, saya dapat satu kekuatan. Biarlah apa sahaja yang akan saya terima habis exam ni [time terima result], itu memang salah saya. Jadikan sebagai kekuatan, dan andai saya ditakdirkan untuk ulang semula, saya akan grab peluang itu untuk hasilkan sesuatu yang lebih baik daripada sebelumnya! Apa yang saya boleh lakukan sekarang, fokus dengan apa yang telah saya carry on.

Keputusannya biar Allah yang tentukan. Dan....sekarang juga bukan masanya untuk merungut setiap yang dilakukan. Itu apa yang saya dapat setelah layan perasaan semalam. Dan harap saya dapat berpegang teguh dengan apa yang saya katakan! InsyaAllah.

Thats why im heartless. Hati, minda dan perasaan saya bukan pada komitmen yang lain. Saya, dunia saya, dan DIA. Itu sahaja. Sekarang bukan masanya saya nak fikir yg lain [ thats why mira buat muka time korang cakap bapaknye tu].

Erm..cukup setakat ni. Nak makan jap..^_^..

Semoga dipermudahkanNya untuk exam akan datang buat semua kawan2!

Nantikan update untuk esok pula! ^_^

~n_03_a_10_Z~

2 comments:

Aizuddin said...

hmmmm....
mcm2 bdk bertuah seorg nie...
carry on..carry on....

buat la mane yg mmpu..n tawakal...

..: nurish :.. said...

hohoho..

ak mmg bertuah..
murah rezeki org yg duk dkt ngn aku..ngeh3...

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design