Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, September 06, 2009

6 Dahlia....pecah rekod

5.45 pagi
Ahad, 6 September 2009.

Nurafaz melaporkan...
hoho

Tahniah buat Dahlia 6.
Buat pertama kalinya semua wirawati Dahlia 6 tidak tidur semalaman.
Buat pertama kalinya.. ^_^

Sabtu, 7 September 2009,
jam 10 malam.

Harus menghadiri kuliah dasar, tapi assgnment datang lebih awal menyuruh diri ini
komited dengan groupmate yang ada. Serba salah juga. Mesej diterima membuatkan saya terpaksa memberi alasan. Mesti kebosanan mereka menerima alasan yang sama.
Assignment, exam...study.... erm.... tapi inilah kenyataan.

Saya hanya sempat menyertai peserta Cameron dua tiga minit sebelum jam 12 tengah malam.
Waktu tu tengah LDK. Ada juga seorang yang menyapa. Syukran.
Kami pun ikutlah sama untuk menghantar peserta, meskipun kami tak dapat pergi.

Maaf, ini bukan komplot ramai-ramai, bukan boikot ramai-ramai, tapi masing-masing ada aula
sendiri.

Bab menghantar ni lah yang tak bape nak gemar. Emo la pula. Lebih-lebih lagi Kak Wani, Ekin, Aida. Nak pergi beberapa hari je.. bukannya setahun...^_^... tapi tak apalah.. bukan selalu.
Lama jugalah tunggu mereka... alhamdulillah selamat bertolak. Next pula, kami isi perut dengan nasi. Lapar... ^_^

Balik rumah kami sahur awal.. jam 2 pagi. adakah itu maknanya sahur? erm.......

Paginya pula.... kami operasi kemas rumah. Syukran pada Nadiah yang pasang lagu raya..
yang buatkan orang lain terkejut lantas terus bangun. Lagu raye kot? Alarm yang baru tuh...
Kami pun kemaslah rumah... ikut profession masing-masing. Sesiapa yang mempunyai ladang di fb mengambil port di peti ais.. Yang memasang alarm raye mengambil port dapur. Yang lain merempat kat sume port..asalkan ada kerja nak dibuat. Yang bestnya, dari awal operasi sampai ke akhir..ditemani lagu raye.. dua kali round kan? hoho..

Selesai kemas rumah.... masing-masing menghadap laptop...sehinggalah ke waktu asar.

Malamnya pula..saya tak ada kat rumah. Ada discussion. Balik-balik sahaja, dapur berasap..
tu tandanya orang dalam rumah tu lapar.
Alhamdulillah, dalam rumah hanya ada kami2 aja.. Semoga ukhwah antara kita kekal sehinggalah kita tak kenal lagi siapa diri kita ini. ^_^

Masing-masing wat kerja masing-masing, ada yang bergaduh. Ada yang bertekak, ada yang feel lagu raye.. sumelah..variety... sampailah ke waktu nak sahur. Saya yang menghadap buku tersengguk-sengguk menyebabkan Integration saya tak menjadi. Geram rasanya. Otak penat kot. Namun, sempat jugalah saya layan VOICE... wah...

Mumtaz pada Syima dan Aida yang setia dengan senduk dan kuali pada ketika itu untuk hidangan sahur.

Alhamdulillah, waktu sahur kami sedikit happening. Dah lama juga saya tak gelak macam tadi sejak saya balik dari Ipoh ni. Rase tegang je muka ni. Mungkin sebab masing-masing blur tak tidur kan..so idea yang hampir gila pun terkeluar tanpa disengajakan. Ditemani dengan rintikan hujan, sapaan angin bayu...menambahkan keriangan sahur kami. wah~~~~~~

Agenda untuk hari Ahad ini pula...
InsyaAllah..Ain nak datang.
Mira belikan AYAMAS ek tuk Ain..kite bukak pose sama2..
Selain itu...Aida nak bercucuk tanam kat luar.. simen kot aida... bercucuk tanam gaponye?

Saya pula.. akan meneruskan misi dengan database. Sikit je lagi..tunggu screen shots dari Thiam Soon, insyaAllah semuanya akan selesai. Alhamdulillah. Yang menanti lepas ni adalah exams.... ^_^

Hari ini juga peserta Cameron akan pulang. InsyaAllah keadaan akan jadi baik semula.
Erm... setakat hari ini... segalanya baik.

Rasenye cukup sampai sini. Tadi ada je banyak idea nak tulis, bila kat depan laptop, tak tahu nak tulis apa. Letih dah~~~~ Jom, rehatkan diri!!!! ^_^

Nanti kita update lagi!
Kepada yang ada assignment, selamat wat assignment.
Kepada yang ada exams, selamat study dan best of luck.
Kepada yang tak ada apa-apa, selamat berpuasa ^_^.
Kepada diri ini... anda banyak ketawa.. pastikah lepas ni, anda akan kembali seperti sebelum ni?
Owh....^_^

*************************************************************
p/s : Alarm diriku juga yang menarik. Lee Jun Ki kejutkan tau! Siap menyanyi lagi bagi diri ini jaga.^_^.

3 comments:

Wan Haffiz said...

haaa...x kn baru try x tido kot....ak lbih kurg seminggu x tido mlm..ak tido pg jew..best ooo..cume cam rase org giler pn ade....pening ooiit..

..: nurish :.. said...

dh try byk kali..
tp ni first time sume x tido..
konvoi oOo....

^_^..
tu r.. org ckp pun...cm rase org tu x ckp pe2 pun~~~

Wan Haffiz said...

Usrah means family....hahaa...

try wat rally seminggu plak..ak dh mencapai tahap seminggu dh..on da way 2 minggu x tido mlm...

hahhaa...

p/s....jgn tiru aksi ganas ini..

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design