Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Wednesday, August 26, 2009

Zira

Zira.

Pada yang pernah baca cerpan ( cerpen panjang ) saya pasti kenal sapa Zira.
Watak utama yang entah dari mana saya dapat idea agar terjadi satu cerita panjang.

Perihal gangster yang saya kupaskan dalam cerpan tersebut. Mungkin kurang hebatnya kerna waktu saya wat tu ketika SPM, so, apa sahaja yang terlintas time saya suka termenung, itulah yang menjadi idea untuk menulis.

Pada yang telah membacanya, pasti tahu apa panggilan Iskandar ( watak sampingan )
pada Zira. "Miss..."

Sepanjang hayat Iskandar, hanya memanggil jiran majikannya dengan panggilan
"Miss" sahaja.

Hari ni salah seorang ahli Biro.. memanggil saya dengan panggilan miss.. hohoho
dah tak tahu nak panggil apa dah agaknya budak tu. Sedikit sebanyak buatkan saya teringat
akan semua cerita-cerita yang saya karang dulu.

Kini?

Doakan agar terbit satu lagi cerita yang telah lama sepi menyepi kan dirinya. InsyaAllah.

Itu sahaja. Doakan juga agar dipermudahkan semua budak Engine jawab exam malam ni..
dan juga bebudak IT wat lab test esok malam. Semoga dipermudahkan semuanya.

~nurafaz~

0 comments:

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design