Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, July 05, 2009

Suka-Suki

Alhamdulillah, syukur ke hadratNya.

Nak update ringkas je. Tengok roomate semangat tangkap gambar lepas beli barang kat IT Fair.
So, nk gak la..huhu~~ jangan marah Ecah.

Alhamdulillah, apa yang dihajati dimiliki. Syukur juga YTM x masuk duit lagi. Kalau sebelum ni, abang saya lah yang akan jadi tempat saya meluahkan keinginan nak beli barang, dia lah banyak tolong saya. Memang bany
aklah dia bantu saya. Adiklah katakan. Paling kejam saya rasa adalah, bila nak tanya something, lebih-lebih lagi tentang dunia IT ni, saya terus je tanya, tak de pula nak tanya khabar dia ke, nak sembang-sembang ke. Pas tanya, saya pun diamlah.. huhu~~ Maaf Ateh. Adikmu ni memang begini. Pepun, sayang ateh!

Ni serba sikitlah..( gambar tak bape clear )

Vacuum laptop saya dah de, so saya beli pula cleaning kit laptop saya ni..huhu~~
Atas cleaning kit tu pula saya punya
pendrive yang baru. Pendrive lama saya, 3 gig, hilang tanpa berita. Kak Wani, manakah pendrive saya???
Yang itam tu pula, saya punya MP3.. Alhamdulillah, mula2 mp3.. nanti boleh trus tukar ipod.. Warne tu memang smart..kecik pun kecik.
.





Nampak x?? comel tak?? huhu~~
Tak kisah lah orang nak cakap pe, saya suka dengan dua benda ni..













External hard disk merupakan selingan. Tu saya beli sewaktu IT Fair di Johor. Thanks to YC, help me to buy.
I really luv it..and it's really help me a lot!

















Tu dia, serba sedikit. Kalau lah ateh saya tahu saya beli semua tu, mesti dia bising.. huhu~~ Ateh selalu survey kan harga untuk saya. Apa-apa berkaitan hardware, saya akan bgtau dia, dialah rujukan saya. Tapi kali ni, saya diam je. Kalau dia tahu, apakah reaksinya?? huhu~~

Saya ni adik manja? Tak ah, cuma ateh saya seorang abang yang terbaik. Alhamdulillah. Saya ada tiga orang abang. Yang sulung dah berkahwin, kedua lak masih solo, keje kat TM, dulu amik software & games design kat MMU Cyber. Dan yang ketiga ateh saya, amik medical (saya lupalah), tapi berkaitan dengan mesin2..mesin bedah ke.. lebih kepada teknikal. Dan semuanya amik IT meskipun ateh tak de basic IT kat sek..die blaja sendiri. Dan saya generasi keempat berkecimpung dalam dunia IT ni. Tapi mampukah saya jadi seperti mereka? erm....^_^

Saya masih dalam proses belajar. Selagi saya boleh belajar, saya akan belajar, insyaAllah. Sekarang banyak saya nak belajar, hope saya leh cope..^_^..

Saya juga nak minta maaf jika dalam proses saya belajar, saya terlepas cakap, buat something yang mengguris hati orang lain, saya minta maaf. Ada masanya saya agak tertekan, banyak yang bermain di fikiran, dalam masa nak cuba kawal, pada masa itulah banyak yang berlaku. Maaf dipinta.

Nak update sikit..melarat lak..^_^..
Ok, cukup setakat ni. Salam perjuangan dari nurafaz~~

6 comments:

| eXo | said...

haih~
cleaning kit tuh boleh ar ak pnjam kan?
laptop ak ni da agak x putih suci da...

..: nurish :.. said...

ak amalkan sistem sewa menyewa..
xdela..
insyaAllah blh je..

| eXo | said...

wah...
bersewa plak?
free sudah ar...
nak sewa2 plak...
isk3~

..: nurish :.. said...

xde ar..
nti kang ak bg pnjam kang..
mule2 ko gune..
pastu fain..
pastu apih..
pastu uddin..
abih satu umh kang..
xke ak rugi nti???

nafisa said...

wah..
mira leh wat bisnes pasni..
bila nak stat b'bisnes?
haha..
takpe, biar dila jd tukang kutip duit eh..haha..
ain plak jd tukang kire duit plak..
hihi..
family bisnes...

..: nurish :.. said...

wah3..
susah nk key in dr cyber..huhu~~

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design