Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, July 26, 2009

Drag me to hell

Salam.
Apa khabar?

Alhamdulillah..
Syukur akhirnya terupdate juga.
Lama juga tak update kan? Saje nak ambil angin baru.
Lagi pun dengan keadaan diri yang masih terumbang-ambing m
enyukarkan saya untuk terus setia di sini.

Setelah habis exam semalam, dalam jam 11 pagi. Saya, Nadiah, dan Siti Hajar telah merancang satu program antara kami-kami je. Apakah? Atas sebab ma
hu release tension menjawab 3 paper yang sampai sekarang saya agak kecewa sedikit. Apa pun, kena teruskan juga. Yang akan datang, harus lebih baik!

Sambung cerita, kami bertiga telah ambil kata sepakat untuk ke Dataran Pahlawan. Kami ke MC menaiki bas Panorama, seringgit je~~~ hoho~~ tapi ada juga keburukannya naik bas ni..^_^..


Sesampainya kami di MC, kami cari pula bas nak ke MP.. sebab DP tu depan MP je..
Kami bukannya nak main bowling, tapi kami pergi tengok wayang. hoho~~
Rancangan awal, nak tengok HARRY POTTER. Lepas tu berkenan pula dengan cerita ICE AGE 3. Yalah, nak releasekan tension, mestilah nak tengok cerita yang bersahaja.

Tapi, selepas bermusyawarah dengan Nadiah & Hajar. Kami setuju nak tengok cerita DRAG ME TO HELL. Aduih~~ Cerita hantu kot. Ingat lagi Nadiah cakap.. "Tak pe, kalau takut sangat, buka cermin mata, bukannya nampak apa,"

Jangan tanya saya tentang cerita ni. Memang best!! hoho~~ Tapi saya ingat2 lupa je. Pertengahan cerita, kepala saya sakit sangat. Mungkin lepas jawab midterm, pastu layan pula cerita hantu yang suspens lebih, buat saya sakit kepala. Pepun, cerita ni berjaya buat saya tersentak@terkejut dua tiga kali, yang lain, saya pejam je mata...hoho~~

Hajar lak cakap, cerita ni lagi best dari SKRIP 707. Syabas cerita ni. Memang tak disangka-sangka endingnya..^_^.. Cubalah tengok.
Next trip.. kami akan tengok cerita PROPOSAL lak.. jom~~

Untuk pengetahuan, inilah kali pertama saya pergi ke pawagam di Melaka. Jika tanya saya, Ipoh nye pawagam lagi best..smart.. berbanding di Melaka. Yang saya suka kat Melaka ni hanyalah kerusinya yang empuk. Duk lama pun tak sakit badan.

Setelah tengok wayang, kami bergegas cari surau. Dan sesudah solat, kami cari tempat makan pula. Oleh kerana kerap makan kat sana, kami ubah selera..makan fast food. hoho~~ Nadiah bayarkan untuk saya.
Sesudah makan, kami ke Thai Kuang. Inilah KEWAJIPAN kalau keluar ngan saya & Nadiah. Kalau keluar dengan saya kat IPOH, huhu.. akan ke kedai komp je.. sian adik saya~~ ^_^~~
Hampir sejam lebih kami kat sana. Best tau. Belek-belek buku. Nak beli, alhamdulillah, duit tak masuk lagi.. hanya boleh wat list nak beli buku ape je.. ^_^ ..

Sesudah itu, kami meneruskan misi mencari hadiah tuk KAK WANI CUMIL.. huhu~~
Hope akak suka dengan hadiah tu.

Kami pulang dalam jam 8 malam. Setelah solat Maghrib, saya bergegas pula ke kampus. Bantu Aida dan yang lain untuk Birthday Bureau. Badan yang agak kepenatan sebab tidur lewat..huhu~~ banyak yang kita bicarakan kan Aida & Ekin??

Alhamdulillah, segala yang dirancang, berjalan lancarnya. Syukur. Segala kekurangan, kita baiki untuk next event. Tahniah dan Mambruk buat BAK...Aleep..Aida..Ekin.. Atif.. dan semua yang terlibat ^_^.

Hari tu, saya hadapi hari dengan badan yang letih sekali. Minda pun letih..namun tetap berpuas hati sebab saya tahu, masih ada lagi yang lebih sibuk dari saya. Yang dirinya hadir di akhir majlis sahaja.

Buat KAK WANI CUMIL, bukan kami tak wish akak,
ingat tak apa yang kami beritahu,
"Untuk next person nye birthday, kami akan lakukan dengan lebih kejam lagi. hoho"
Maafkan kami akak.
Semoga panjang umo, dimurahkan rezeki, berjaya selalu, cepat naik pelamin nye kak.. ^_^
Itulah dia kisah saya. Erm..
Balik rumah je, saya terus tidur. Minda saya perlukan rehat. Dan saya harap, kawan2 saya pun begitu..

Lupa pula,
Kami terserempak dengan pelancong daripada Korea. Lawak jugalah. First kami tegur dia, dan dia nak balas tu macam lawak. Yalah, orang kita tak kenal, tetiba tegur. Kesian pula mak cik tu.. ^_^.
Si Hajar apa lagi, speaking Korea la dia. Bagus2.. sempat juga kami bergambar dengan dia, nak bluetooth susah, sebab dia guna kamera..bukan handsetnye kamera..huhu~~ ^_^~~

Wo jiao Nur Amirah.. hoho.. Wo yia li. huhu..tu bahasa cine ye.. dan hanya gurauan je.

p/s : Saya nak balik IPOH!!! Rindu sama MEE UDANG KUALA SEPETANG!!!!


"Minggu depan BIP Gathering pula. Bagaimana pula?? huhu~~"

11 comments:

ekin said...

salam....
nak join cter proposal!!!!!!
x sabar nyerrrr =) =)

..: nurish :.. said...

huhu~~
bleh je..
insyaAllah..

sory pd kalian, xbgtau pun nk kuar nie.. sbb korg sibuk.. korg de midterm lagie.. maaf ye~~

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

waaaaaaaaaa bess cite tu bes bes..
waaaaaaaaaa pttla kate ade hal ye ms akak ajak ari sabtu tu yek..ehehehe..pandai2..len kali bgtaula akak skali plan tu..^_^

nafisa said...

nak ikut gak.....
huaaaaa..:((

nafisa said...

hepy belated besday tuk kak wani comel..hehehe..
May Allah always bless u..

Aizuddin said...

aku ko x ajak....
hahahaha....
siot je....citer thiriller tu..

..: nurish :.. said...

uddin :
sory uddin..
hajar pun xckp pe..
t'lintas gak..
lgpun time tu ko ngah busy..
xsmp ati nk kaco..
xde sape yg tahu aku, nadiah, hajar kuar nie..
hanya kami bertiga je yang tahu... ooppss.. plus mohana..
xpela..next trip ek..
hoho~~

nafisa :
hoho~~
meh dtg melaka dulu ^_^

kak erma :
hoho~~
kami dh rancang awal sebelum bowling tu kak,
xtau nak tolak cmne..
maaf kak..
belum masanya lagi kita bertemu dlm satu gelanggang.. (ayt skema)
hoho~~ ^_^

Aizuddin said...

saje je.....hahahah...
xde hal la.....

Wan Haffiz said...

dua2 citer dh download r...hahahaha

.: F@!n :. said...

cita thiriller tu byk terkjut kan??sound effect dia buat kita terkjut..best r gak cita tu...pape cam ni r member (bukan member sja tp rakan sekmpung )tak ajak pun nk kuar ...aku tuntut nant kalu aku da kt ipoh..maklum r, kata ipoh best kn??aku pernah p ipoh prade jer..so aku nk ko bw tempt lain pl yer kak yong...

..: nurish :.. said...

wan apih :
ak tau korg akn download gak..
tp effect kt wayang len ngn effect kt depan lapt, meskipun kene kuarkn sikit duit~~..
hoho~~

faain :
rilek r..
bkn xnk ajk..
korg de midterm xbis lg kn?
leh je nk tuntut..
klu kt parade..ko kene
tgk gak.. bilik pawagam ne..
sbb de yg best.. de yg x best..
lagi satu de kat jusco~~
tp jusco tuh kire ok2 je~~
hoho~~
nmpk sgt kaki pwagam~~

p/s: ak igt nk ajk korang sume sblum cuti midterm nie.. tp ramai lak yg blik awal (golongan hawa)..
so ak xjd nk merancang~~
hoho~~

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design