Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Thursday, July 09, 2009

19 Tahun rupanya

Selasa, 7 Julai 2009,
Selepas tayangan Laskar Pelangi.

Ikin : Mira, Khamis ni birthday Aida. Apa kita nak buat?"
Mira : Tu la. Mira ingat nak kenakan Aida. Kita baling tepung ke, apa ke.
Ikin : Ok gak tu. Kebetulan ikin sengaja cari alasan nk tidur umah korang. Kita nak buat kat ne?
Mira : Mira c
adangkan kat tempat lapang, cam depan EP ke. Kalau wat kat kampus, tkut kena marah.
Ikin : Ok gak. Nanti kita plan lagi.

Rabu, 8 malam,
Kejadia
n SMS berlaku.
Ikin : Mira camne plan malam ni?
Mira : Kak Wani cakap de kek. Kita kene bincang dengan kak wani dulu. Takut nanti plan kita lain, plan kak wani len.
Ikin : Ok, roger!

Mira-Kak Wani
Kak Wani : Mira macam mana? Syima cakap nk kenakan Aida.
Mira : Tu lah. Saya cadangkan macam ni kak.. (bla,bla..)

Selepas makan malam kat kuning.
Kak Wani : Kita beli apa yang patut. Kek tak dapat beli lah.
Mira : Tak pe kak, kita cari su
btitute kek tu. Jom. (mencari kek)

Mira-Ikin
Ikin : Mira, nanti kalau beli apa2, bgtau la. Boleh suh Aida masuk bilik. Kami umpan.
Mira : Roger!
Kak Kamilah-Mira-Kak Wani
(Kak Kamilah lah telah menolong kami menyorokkan barang. huhuh~~)

Kat Rumah.. Taman Dahlia.. jam 1 pagi.
(Semua ada, termasuk Ikin)
Ikin : Kak Wani, cepatlah. Kata nak masak cucur.
Mira : Akak, saya nak lebih ikan bilis!

Kak Wani : La, akak ke yang kena masak ni?
Wani : Akak masak kan sedap ( Syima sokong je!)
Mira : Cepat ar kak wani, saya lapar ni! (Padahal dah makan dah tadi)
Ikin : Akak! Nak cucur!
(Rancangan kami masak cucur, padahal menyediakan teoung secukupnya untuk kenakan Aida)

Masa yang ditungg
u setelah banyak halangan dihadapi...
Aida : Kenapa gelap ni? Saya nak buat kerja ni! ( Kak Kamilah menjalankan tanggungjawabnya)

Tiba-tiba:
"Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan kamu. Allah selamatkan Aida. Allah selamatkan kamu"

Bermulalah section touching. Saya yang tak sambut ari jadi ni pun rasa nak nangis. Apa lagi Ikin jalankan kerjanya. Habis Aida dibasahi t
epung. Amacam Aida, best tak? Idea tu datangnya dari ehem3...huhu..dirahsiakan. haha~~

Selamat Hari Lahir Aida..
Dah tua rupanya.
Ingatlah
pesanan kami tuh..
Nak letakkan rakaman tu, cam tak best lak..^_^

Maaf Aida..sekali sekala mandi tepung kan. Inilah first time kenakan Aida.
Dengar kata orang yang seterusnya akan lebih dahsyat. Siapa la tu eh..huhuhu
Ni ada sedikit selingan.


























.


























Ni lah dia..antara gambar kami.. sempat lagi tu kan.. Bukan stakat Aida je kena tepung. Kami yang x bersalah ni pun kena. Yang empunya blog ni jangan cakap ar camne...

p/s: Aida..ingat kata2 kak kamilah.. Tahniah kerna dah 19 tahun. Takziah kerana usia semakin singkat. Hargai masa yang ada, Aida. Hepy2 slalu. Sayang Aida...~~~^_^~~~

9 comments:

Wan Haffiz said...

wat ngan tepung mane best..len kli simbah ngan air ke byk2..baru banjir satu umah...kn dh boleh cuci satu umah..:))

aida zazren said...

waaaa....
korang memang....
tekejot giler...
first time kot kene mandi tepong...
satu badan plak tu....
but...anyway..
thanks coz smbot besdey...
x telintas pon...
sedey+sebak+happy+sayang kt korang sume...

tnguu ye besdey sape plak akn dtg...(hahaha..tanduk da kua..hehehe_:P..msti lagi dasyat..

..: nurish :.. said...

wan apih:
dh tgh malam..sok masing2 de kelas..
huhu~~

aida:
huhu~~~
bru sikit aida..
xpe aida..
the next person..
kite wat gempak..
huhu~~

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

ehem2..nenonenoneno..wawawawa syoknyer..nape la tak ajak akak join skali...nk baling tepung kat adik aida nih ha...epi belated besday dik..opss salah blog...apela akak melalut..saje je da lame tak singgah blog dak kecit ni=P

nafisa said...

salam..
best x mandi tepung aida??
hehe..
hepy besday!!
May Allah always bless u..

..: nurish :.. said...

kak erma:
salah msuk blog?
sapalah saya kan kak??
huhu~~

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

adik nurafaz::alalalalalaa tu salah ucap besday kat blog kamu..itu maksud akak lew...jgn majuk2 yeh..nnt pat tua=P

ainxplod said...

salam
wah....
best nyer..
awt tak invite kitaorg...
bleh kitorg join blik tepung kat aida..
lg bertmbh challenging lg.. kn aidaa??
takpe2.. 4 d next person... nnt buat lg dasyat lg ek...

..: nurish :.. said...

ain :
lagu ni ne nak invite..
huhu~~
miz u..

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design