Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Thursday, June 25, 2009

Testing

Alhamdulillah.

Akhirnya, lahir juga satu entry di rumah baru. Setelah menempuh pelbagai benteng konkrit, kami telah berjaya mempunya wifi sendiri. Alhamdulillah. So, sebagai testing.. guna my name.. ~nurafaz~

Sok, baru tukar yang lain pulak..huhu~~

Entah mengapa, kebelakangan ni, nak post entry emo je.. cuma ditahan rasa hati untuk tak berbuat sedemikian. Apalah yang sedang bermain di fikiran saya sekarang.. erm.. banyak sih yang berlegar-legar. Ketahanan hati ni pun masih belum berjaya dipupuk.

Semester ni saya amik 6 subjek. Computer Programming, Mathematical Technique, Technical Communications, Database System, Digital System, Chinese For Beginners.

Agak banyak dan agak berat bagi saya sebenarnya. Lebih berat bila saya akan melakarkan satu agenda baru nanti. Semuanya memerlukan konsentrasi yang jitu dalam kelas. Tapi lemahnya saya, bila dalam kelas, saya akan tertido sekejap..huhu..pastu baru segar lek. Macam mana ni??
Ya Allah, berikanlah diri kekuatan.

Terfikir nak buat study plan 4 tahun.. instead of 3 years.. sebab IT.. leh wat 3 or 4 tahun. Tapi itu perlu fikir sehabis baik sebenarnya. Saya tak mahu wat 4 tahun sebab extend. Saya tak mahu begitu.

Jadi..saya perlu buat strategi baru..strategi yang tak sama dengan waktu sama Alpha dulu. Mungkin strategi ini akan buat saya sedikit penat..seperti dua minggu yang telah berlalu ni. Namun, jika mahu berjaya..penat bukan alasannya kan?

Doakanlah saya berjaya menempuh segalanya. Diberikan kekuatan untuk melaluinya. Kerna, pernah saya fikir untuk berehat seketika seketika. Saya rasa saya perlu berehat..mungkin... perluke??atau teruskan??

Saya masih ragu-ragu lagi. Tak apalah.. walau apa pun, saya dah melangkah sejauh ini. Saya harap diberikan sepenuh kekuatan untuk terus melangkah, dan bukannya , mengundur, dan bukan juga berdiri di tempat yang sama.

Cukup rasanya coretan kali ini.

Akhir kalam... tima kasih buat Uddin yang ajar saya design.. buat mereka yang berada di sekeliling saya..tima kasih. selagi saya masih sempat mengucapkan terima kasih..

p/s : Sibuk-sibuk juga.. pastikan minda kita tak letih..kerna mindalah mainkan peranan penting dalam study. Rehat sebaiknya meskipun tak dapat rehat cukup. Saya selalu tengok montaj IU.. saya terfikirkan bagaimana Abang Din study ek?? huhu.. gurau je..

4 comments:

| eXo | said...

wah~
eksen da ader wifi...
huhu~

ainxplod said...

salam...
mira...
i know u can do it k!!!!
caiyok....

insyaALLAH, kite sume bleh buat yg terbaik k...

..: nurish :.. said...

exo:
huhu..jelez ke..
thx tau exo..
aku ni kelam kabut kan??
haha~~

ain :
u can do it too..huhu~~
ain..rindu ar sama kamu!!!!
dila...!!

nafisa said...

salam..
insyaAllah mira leh wat..
Believe in Allah n also believe in yoursef that u can do!!

Kami rindu mira gak..
insyaAllah kami balik ke melaka nti..
dt jgn luper tau!!
jia you!!

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design