Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, June 28, 2009

Cukupkan Keperluan

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan berada di muka bumi yang perlu onak dan duri ini.

Sekali lagi, tercoret satu perjalanan dalam kamus nurafaz. Seawal jam 3 pagi, mata masih celik. Mungkin sudah terlena sebelumnya menyebabkan mata sea
kan berat untuk dipejam. Alih-alih selepas Subuh ringan je badan ni nak landing atas katil. Hajat dibatalkan. Roomate saya yang paling akrab dengan saya sudah bising-bising suruh mandi.. "Kita nak keluar kul bape ni?"

"Ntah..kejutlah diaorang dulu. Tapi biasanya kul 10 kan? So, kul 10 lah kita keluar," ujar diri ini sambil mengemas katil. huhu~~

Kami menerima tetamu khas...Syikin!!! Huhu.. ketiadaan Wani dan Aishah, memendapkan suasana rumah. Mereka ke Terengganu, atas urusan kerja. Jadi, kami hanya mampu pesan khabar dan juga pesan barang. Kiranya ganti balik barang yang EXO tinggalkan kat hometown dia tu!! Tengok EXO, kitaorang kempunan kot...^_^...

Nasib baik bas Wira yang dinaiki sampai ke destinasi cepat jugalah..kalau tak round MITC la, patah balik MMU la.. tapi ni straight je.. Bagus-bagus!!

First thing kami wat sesampai je ke sana, mestilah cari barang. Barang rumahlah katakan. Meskipun duit YTM tak masuk lagi, alhamdulillah, cukup nampaknya kami belanja.
Meh tengok apa yang kami beli..
  • Telur
  • Bawang
  • Sayur..spesifik kangkung
  • Beras 5 kg
  • Vico
  • kicap
  • sos, minyak masak
  • kordial
  • susu pekat
  • tudung salji
  • tepung
  • gula
Yang lain saya tak ingat. Kalau ikutkan itu je. Dihitung-hitung..cukupla sorang bagi RM10. Yang lebih masuk tabung rumah!
Memang ramailah hari ni. Mereka pun cam kitaorg juga rasanya, cari barang dapur, cukupkan keperluan rumah.

Selepas tu, sempat juga saya beli majalah SOLUSI. Susa
h jugalah nak dapatkan majalah tu. Rezeki... Belilah majalah SOLUSI, majalah baru dikeluarkan, banyak manfaatnya. Tak apalah jika mahal sedikit, jika nak dibandingkan dengan kandungan ilmu yang ada dalam majalah tu. Nanti try beli tau, lepas tu jadikan koleksi di rak buku..dan jangan jadikan koleksi je.. (apa yg sy cakap ni???)

Jadi, pengembaraan kami tamat stakat tu je. Kami balik..masing-
masing dah berada dalam mimpi sekarang. Letih semua.. Kasihan..pepun thanks buat housemates...

Atas permintaan housemates..saya letak beberapa
gmbar..( cam xprnah beli barang je )

~ni Aida lah suruh tangkap. Beli sayur je kot??? ~


~ tu dia.. taiko kami..huhu~


~ni lagi satu...beli tudung salji pun disuruh tangkap gambar. Tu baru kecik nye. In case kami beli yang besar.. tak dapat bayanglah..~~

Sempatlah saya update sikit..jadi..bila YTM dah masukkan duit..kita keluar lagi. Cukupkan mana yang masih belum cukup. Akhir kalam, buatlah apa-apa pun, asalkan diri ini ada masanya untuk berehat. Oleh itu, saya juga mahu berehat. Wasalam.

~nurafaz~

13 comments:

ainxplod said...

salam...
mira..best nyer...
nak ikut gak...
huhuhu...

nafisa said...

salam..
amboi2,shopping sakan nmpk..
hehehe...

nti,boleh la msk kan utk kteorg eh..

..: nurish :.. said...

ain:
meh lah dtg..
huhu~~ xpe..satu hari nanti ain..
insyaAllah

dila :
huhu~~insyaAllah..
dtgla umh dulu..^_^

.: F@!n :. said...

tak pa ain nant ko leh borong buku k ...hhehe...hai mira cam tak pernah p beli brg ja???sakan amik gambar...

..: nurish :.. said...

fain:
tu la pasal..
huhu~~
aku pun segan kot..
dh la ramai..
tp dh de permintaan,
xkn nk tolak??
nti kate jual mahal lak....

kitaorg mmg cmni..
g jj pun dulu amik gmbr..
bkn slalu dtg mlaka..
nti dh xde kt mlaka dh..
^_^

| eXo | said...

haih~
ak gak kene?
isk3~
sedeyh ar ak cani...
huhu~

aini mardhiyah said...

erk..tudung SALJI?

salji pun nak ditudungkan ek?

rasanya sajian la yg perlu ditutup supaya tak dihinggap sang langau.. tu datangnya nama tudung SAJI..

hehe :->

..: nurish :.. said...

kak aini :
la kak aini..
jgn bocorkan rahsia..huhuhu~~
waktu tu kan panas..so, kami2 teringat salji..
tu yg tulis SALJI tu..
huhu~~

exo:
rilek ar..
cam aku ckp dulu..
aku nk igtkan ko je..
^_^

Aizuddin said...

biasa la ni....
ni la keje diorg..bergmbr dimana-mana shj...
tp aku tertarik gmbr aida n ekin...bkn diorg yg aku tertarik tp gmbr kat blkg dia tu..."50 produk dijamin tiada yg lebih murah"..betul ke...atau
"50 produk dijamin paling mahal tiada tandingannya.."
hmmmm musykil2....

ikan n ketam x beli ke...
alang2 tu aku nk promote chef ni...
kalu perlukan tunjuk ajar chef kami..boleh je...namanya chef exo...
dia terer memasak...ko ckp je lauk ape....antaranya:

macintosh masak merah
RAM masak lemak....
sambal tumis MOUSE ...
external disk masak tempoyak..
tom yam kepala plug.....

mcm2 dia boleh...

..: nurish :.. said...

uddin :
tggu la msuk duit lu..

huhu~~~
ek??
bgus ar housemate ko kan!!

..: nurish :.. said...

exo..
bgus ar ko..

| eXo | said...

ko puji ke kutuk ak?

..: nurish :.. said...

^_^..
ntah..
mana2 yg ko rase bek tu amik ar..

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design