Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Saturday, May 02, 2009

Historical

Alhamdulillah, syukur kepadaNya kerna masih diberikan nikmat menjalani kehidupan ini..
Hari ini merupakan hari agak bersejarah..buat saya dan teman-teman...except Dila tak de.. nak join kami..dia balik!!!! InsyaAllah Dila...nanti kite keluar sama-sama..insyaAllah...

Pagi...dalam jam 11.30 pagi..saya, Kak Kamilah, Nadiah, E
cah, berjalan menuju ke rumah sewa kami yang bakal kami duduki semester hadapan. Nak selesaikan deposit rumah...Sambil-sambil sembang-sembang sal hal rumah..

Usai urusan rumah, kami, tak termasuk Kak Kamil
ah, kerna akak balik hari ini... mahu keluar kejap.. jalan-jalan.. dah lama tak jalan-jalan keluar MMU, asyik terperuk je.. so, Ain, pun join kami, katanya nak beli barang..

Bak kata Wan Apih...final lagi..2mnggu*7hari*24jam*60minit*60saat...so kami pun ambillah peluang yang sedikit ini untuk berjalan-jalan..then, serius dengan study. Imtihan masih belum ditempuhi!!!

Ke manakah kami?? Pada mulanya nak pergi ke Mydin
, tapi akhirnya kata sepakat dicapai, kami pergi Jusco..dekat je pun..

Sesampai je kat JJ, kami isi perut dulu. Punyalah ronda kafeteria..tak tahu nak makan apa..tengok-tengok gak duit di poket..huhu..
Alhamdulillah, terisi juga perut ni. Tamam makan, kami teru
s gi solat.. Jalan tu jalan gak, solat jangan dilupakan!!

Usai solat, mulalah ekspedisi kami menjelajah JJ. Hanya cuci-cuci mata, krisis kewangan yang melanda diri kami berempat, tak mengizinkan kami berbelanja sangat. Dapat berjimat.

First place kami, adalah POPULAR..nak lepaskan gian n
ak baca buku..tengok apa buku terhangat...Hampir sejam jugalah kami di situ, ronda-ronda..baca-baca buku yang berkenan di hati..tangkap gambar (sebabnye tak dapat nk beli...ade gambar pun jadilah)..bersemangat sungguh kami membaca serta membelek buku yang ada..semangat yang diterima daripada cerita Laskar Pelangi.. bagaimana tekunnya anak-anak dalam cerita tersebut mengejar ilmu yang ada..mengutip apa sahaja yang ada... semoga bila berhadapan dengan buku akademik lagi bersemangat untuk study!!!

Then, kami melangkah menuju ke tempat teddy bear pula...part nie lagi best.. macam-macam jenis bear kami jumpa..comelnye la hai...kami ronda-ronda juga kawasan permainan... tengok apa yang terbaru kat JJ tu... sambil-sambil kongsi cerita....

Then, kami turun bawah pula..beli barang makan sikit....terpaksa berjimat ni...tak baik boros..amalan syaitan..kami lihat apa yang penting-penting je..yang tak penting pejamkan mata.. ^_^

Sambil-sambil tu pelbagai ragam manusia yang kami perhatikan..ada yang main nyorok-nyorok ngn anak kecilnya..sehinggakan anak itu lari entah ke mana
..cuba bayangkan andai anaknya itu hilang?? nauzubillah. Kes anak hilang pun ade kat situ.. dan macam-macam lagilah...
Waspadalah ketika berada di tempat umum...jaga diri anda,
keluarga dan teman baik-baik.. ^_^

Selesai beli barang..kami pun pulang..dalam kul 5 petang gitu...Alhamdulillah, segala hajat di hati terlaksana..

Ni ada sedikit gambar kami..rase segan lak tangkap gambar kat tempat shopping..macam tak pernak pergi jew...aduih....

~citer feveret ku...power rangers!!~


~antara buku-buku yang sempat kami belek...ada lagi sebenarnye..~




Sebelum pulang...terjumpa lak kereta idamanku ini.. inilah dia buah hati saya sebenarnye.. insyaAllah..akan ku miliki dikau nanti...tak kiralah bila zamannya..


Tu dia..perjalanan historical kami...akhir kalam..berikan diri anda masa..jangan terlalu tekankan diri..

~~nurafaz~~

21 comments:

ainxplod said...

hehehhhh...

lwk2... tp kesian lak tgk knk2 tu kan...
dpt pegang jer teddy bear tu...
bilelah mak nyer nak belikan ekk??

..: nurish :.. said...

ainxlpod :

erm..
tu la..
tu kire ok la dpt pegang..
siap bergambar..
klu dpt tgk dari jarak jauh je..
x ke masam je muke...??

tu la..
mane mak nie??
eh...
mak pun bergambar...
siannye...
kene pandai berjimat korg nie..
ngeh3...

Aizuddin said...

fuuuh....berjalan sakan nmpk...
baguih2....release tension...
sume tgh sengket skang nie...
aku faham situasi korg..hahahha
dpt pgg je...kesian....
tak pe2...nnt kita wat anak patung sendiri...guna daun2 kering kat mmu ni....

..: nurish :.. said...

xla sakan sangat..
besa2 jew..

dpt pegang pun jadilah...
siap bergambar lagi..
leh tunjuk kat anak cucu nanti..
insyaAllah..
lagie unik tu...
kembali ke masa silam....

Aizuddin said...

nk tunjuk kat anak cucu yek,
hmmm berapa la anak cucu ko nnt...
kalu cucu ramai...
gmbr sekeping je...berebut cucu2 tu...payah lak kot,kuar lak dialog ni"hai cucu ke 5th,6th jgn berebut nnt nenek rotan kang,duduk senyap2..."....hahahah
tp zmn akan dtg konpem2 bleh cucu tgk gmbr guna jam je kot....canggih la katakan...

..: nurish :.. said...

tau pun..
bukan stakat tgk gune jam..
kat dinding umah pun leh..
erm....

| eXo | said...

haha~
tntg bowling tuh...
aura je...
die bg feel nak mng kot...
tp...
berkmgkinan xleh...
hehe~

uddin:
technology mane ko tibai tuh din?
haha~
kire nnti ko reke la ek...
bkal degree kan...
:D

zinnirah_aljannah said...

wah~ bestnya berjalan. enjoy dulu b4 exam ek? :D

abis arr... kamu2 ni sure masuk cctv JJ tu. nnt tgk2 lah kat wakenabeb @ mane2 majalah ade kuar tak muke kamu berempat~ :P

akak pun da tgk Laskar Pelangi. Menarik! "Hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya bukan untuk menerima sebanyak-banyaknya." ;)

Wan Haffiz said...

hahahhaha.....ko guna jgk formula malas ak tu...dh la tgk movie yg same ngan ak smlm..kahkah..

apsal x beli je pin boling tu??? boleh berlatih kt bilik..haha

aida zazren said...

amboi..jln sakan nmpak...
window shopping je la..
sbb sume tgh sengkek..
jimat!!!
hehehe...

aura kemenangan yek...
hehehe..
tengokla nnti..

hahahaha...
wait and see yaaa.....

..: nurish :.. said...

eXo :
erm...
erm...
ehem2..

kak zinie :
ngeh3...
nsb bek x kene tahan je dek guard tu..
muke kene tebal sikit..
bez gak msuk tv nie..huhu

wan apih :
hah..hello...
aku tgk movie tu...stat jumaat petang tau...sambung malam.. stat tgk dr mule...sbb de tetamu khas yg dtg bilik.. tapi xsmpat nk abiskan..mengantuk sgt...tu yg sambung pas subuh... :p

xpela...tu utuk kanak2..kami nie dewasa...bak kata eXo..skrg dh maju...laptop pun de.~~~~

aida :
ah'ah..cuci mata je aida..
we wait n see then...^_^

nafisa said...

Mira...
x aci..nak ikut gak..
sian nyer tngglkan ank keseorangan..
hehe..

..: nurish :.. said...

aik...
anak kucing mira de kat umah...
mira x bwk ke kampus..
sian..

ade acinye..
jgn balik awal ek final nti..
we plan something..
and u should be there!!

aishah said...

makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

hahaha...

anak mak nk blik...nk itot(ibarat kata aida) tak????

..: nurish :.. said...

aishah :

sape mak ko aishah?
kim salam kat dia tau..dgn lafaz assalamualaikum...

aleep said...

wah...
main teddy bear la plak, teringat mse kecik dlu..(kantoi sudah).. bkan pe tman adik main je, x lbih pd tuh..
lg satu gmbar korang wanted kot kat jj..
famous abih korang berempat..
mirah jngan risau ar..
nnt ari jd mira udin blikan..
btol x udin..
nmpaknye aura main bowling tu cam da smpai je kat sini..
mne la tau lpas nih dak hostel lwan ngan outsider bru ar fight..
yg penting jngan lpa ajk plak..
mentang2 duk jauh dr korang sume..
rse cam terpinggir je...

..: nurish :.. said...

aleep:
serius nie??
wah..bukan mudah jd wanted..
nti sume kenal..
tak yah ta'aruf dh..

owh..
ko tersenarai..

~~pemain~~

muslimin :
eXo, faain, wan apih, aleep

muslimat :
nurafaz(amirah), aishah, nadiah, ain, dila, aida, wani

muslimin + muslimat :
uddin

Aizuddin said...

wahhhhh..!!!!
aku jadi kunsa....
ape kes...??!!
insya allah aku belikan wahhhh giituuu...
nmpk mcm aku jd refree je ni...
ke dua-dua belah tgn aku guna...
tgn kiri tuk muslimat,tgn kanan tuk muslimin??

..: nurish :.. said...

uddin :
sape ckp ko kunsa?
ko kan kat dua2 belah pihak..

aishah said...

nurafaz :

mak...ad orang kim salam ngan lafaz assalamualaikum...

hahahahhaahaha...dia tye sape mak sy???nk sy bg gambr ke kt dia mak...

p/s :

ape nk jd la skang nie...mak (nurafaz) tak kenal ank(ecah,nadia,dila ain,syikin(cucu...anak sape ek???)..

..: nurish :.. said...

aishah :
pe ko merepek ni mek ecoh..

p/s :
tak boleh blah ar ko...
siap ar ko..
mentang2 la nak balik dah..oOo..
kasi malu aku ek..

nak heboh satu MMU ke.. aku bg microphone tau.. wat pengumuman kat masjid

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design