Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Thursday, May 28, 2009

Gantian

Alhamdulillah.
Udara yang segar di luar pada jam 3 pagi ini mendamaikan.

Semalam merupakan hari yang agak sibuk. Pagi-pagi lagi (boleh tahan jugalah paginya), bersungguh-s
ungguh membersihkan rumah baru. Meskipun malam semalamnya menerima beberapa pendapat yang agak sedikit meruntuhkan kami, namun, dengan semangat yang jitu, Allah mempermudahkan urusan kami. Kami bertiga berjaya membersihkan rumah tersebut. Dan insyaAllah, pagi nanti akan pindahkan semua barang ke rumah baru.

Mengikut perancangan, suppose, we are all having a bowling tournament this Friday, tapi Allah tak mengizinkan. Ramai antara kami yang ada hal sehinggalah hari Sabtu. Jadi tak dapatlah nak merasa bermain dengan kalian semua. Tak apalah, ada hikmahnya tu.

Setelah lama memerahkan otak, akhirnya lahirlah satu i
dea untuk makan-makan je.Saya memilih restoran Arab, sebabnya itu je yang sedikit unik kat area sini, dekat pun dekat. Sayangnya Wani tak dapat nak join kami.

Setelah kumpul bala tentera, kami pun bergeraklah, dan tak sangka lak, anak buah yang dipimpin Uddin salah masuk kedai. Huhu... Saya pun baru tahu yang ada 3 kedai arab kat situ. Yang dah pernah pergi Restoran Desa je la. Macam-macam.

Uniknya makan-makan kami ni, kami membawa cerita masing-masing...asalnya adalah cadangan nak bercerita, tapi alih-alih masing-masing dengan dunia sendiri.ok la tu..

Bak kata uddin, kami makan ala diet?? huish.. kalian tak tahu apa yang telah kami lalui sepanjang hari tu...dahsyat! Lagipun, kite perlu berjimat, apa yang dipesan tu pun dah terlebih cukup.. itu pun rezeki korang dapat rasa gak kan?

Thanks buat yang hadir. Maaf tak dapat nak jalankan aktiviti bowling tu.. pepun, makan-makan tu pun cukup best dah..yang dipanggil untuk hadir, hadir.. thanks..

Pada yang akan ke Cyberjaya menghadiri aktiviti..semoga korang seronok kat sana.
Buat yang akan ke Cyber semester hadapan, jangan lupa lak kami2 kat sini.
Pada yang stay melaka..nanti kita cuba rasa makana
n Korea lak..huhuhu~~~

Akhir kalam, thanks buat korang sume. Semoga korang hepy2 selalu..
Selamat bercuti..dan selamat memulakan agenda hidup yang baru sekembalinya ke kampus....^_^....


~korang makan sampai licin kot. lain kali, cuba-cuba hulur kat meja satu lagi tu..~~



~ Cam biasalah..keterujaan apabila jumpa Swift. Ya Allah... bilakah saatnya boleh diri ini memilikinya...~~

13 comments:

aleep said...

salam...
wah cepat nye up date blog...
kali nih biar ar alip jd orng pertama..
sblom nih mesti jd pengkomen yg terakhir je..
wah best la dpat mkan ngan korang...
rse cam da nak smpai cyber plak bile wat 2gether cam nih...
papepon korang memang best..

to: apih, fain, udin, zul, izwan..

best dpat kwan ngan korang sepanjang aku alpha nih...
nih ar kwan aku yg kekal smpai skrang..

to: mira, aida, ain, wanie, nadia..

thanz sbb korang bnyak bantu..
bantu pe tuh rahsia..

lpas nih dngar citer rmai nak berhijrah ke cyber..(ckap orng plak)
aduh da cam wasiat terakhir la plak..
tp x pe..yg penting keep in touch...
papepon korang memang best ..(ikhlas)

..: nurish :.. said...

to aleep:
thnks sbb dtg smlm..
wah, mcm wat kat hotel je.. ala-ala grand gitu.

~~-_-~~

yup..pepun..keep in touch..

ainxplod said...

heheh.. ingt kan nak jd org first yg comment but aleep telah mendahului...
heheh takpe2..
hmm... mmg best but sedey gak nak berpisah ngan korg (ye kot...
but seriously mmg sedey.. especially tgglkan mira, nadia n ecah... smpai ati korg tggl kte n dila...
tulah org ajk g cyber tak mahu...
cyber ade SWIMMING POOL... n lain2 lg... kan dila??
hahah...
hope kite sume ade peluang utk kuar lg cmne 1 day...
k anyway to apiz,fain,aleep,exo,uddin n izzwan..sory ar if ade tersalah kate ke terkasar bhs ke... espesially kat si fain n apiz..( classmate lah katekan..)
to aida, mira, nadia, ecah wani,ekin, dila.. sory gak if ade wat ape2 salah... nnt rajin2 lah dtg MMU cyber k...
lastly...to all:thanks coz jd kwn yg mmg best gler...keep in touch slalu...
rajin2 lah online ye... hehehe..

..: nurish :.. said...

huhu~~
ni sape meninggalkan sape ni?
if ade couse ku kat cyber, insyaAllah, kite fly sana sama2..
namun..

Melaka ttp bumi perjuangan kami..hehe~~

jaga dila lek lok..
amanat okasan nie!!

nafisa said...

salam..
okasan,jgn risau tau..
onni chan mesti jge baek2 kat sane..

thanks la kpd smua..
sedey gak nak tinggalkan korang smua..Especially mak n kakak2 ku n kak izzati..senior2,thanks a lot..kwn2 kat melaka ni, korang smua mmg besh ar..

sory la klu ade salah & silap..

jmpt la dtg cyber..
Bak kata ain, kat sane ade swimming pool..hehe..

mmg sedey nak tinggalkan bumi mlk, tp idup mesti diteruskan..

smg ukhwah antara kita sentiasa terjalin..

..: nurish :.. said...

erm..dila, jg ain baik2..

huhu...
cam dh x jumpe je pas nie..
igt, de satu lg journey kite!!

BIDOR MALI!!!!

ainxplod said...

heheh bidor mali....
of course...
nadia wait 4 us....

aizuddin said...

makan smpi licin yek...
kitaorg passing mknan kat meja korg tak ambek pun...
so...smbg balik la mkn....
pastu bg lak kebab kat kitaorg..mmg silap la..
lupa aku lak aku nk ucap besday kat sape2 birthday yg lepas or akan dtg wkt tu...hohoho

..: nurish :.. said...

ain :
insyaAllah..
x sabar menanti Bidor Mali..
korg bgtau ar nti..
sng aku nk bertolak dr sini.

uddin :
amboi3..
bilakah masanya korang passing??
cube story sikit..
kitaorg bg tu pun sbb kesian..
ko duk melangut je..
al-maklumlah..
kami mkn kat ikut adat..
~~~~`

| eXo | said...

aik...
kitorg ade pass la mira...
ko xprasan kot...
:P

..: nurish :.. said...

erm..yela tu..

Aizuddin said...

hek ela....dah passing r...kitaorg passing ke sblh ecah...pastu sume wat dunno je so kitaorg amek balk nk tibai je r...hahhahaha..
maybe ko x perasan kot...tu r makan ikut adat sgt....smpi org passing makanan x perasan....hah kan dah kena...hahahha jgn mara

..: nurish :.. said...

xde ar..
ni mesti korg tak ikhlas nie..
cube compare care kitaorg bg korg mkanan tu..
gurau jew..

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design