Followers

My Wattpad

4 May 2009

Aku Hairan 2 - cukup sampai sini

Salam pertemuan.
Lidah yang tajam,
Halusnya tinta penulisan itu..
Mampu menggegarkan dunia..

Itulah topik yang mahu saya ketengahkan pada ketika ini.
Mungkin masih ada yang berbicara akan posting saya yang lepas.
Mungkin masih ada yang sedang menghitung-hitung setiap kata-kata yang ditulis oleh ~nurafaz~

Ya, jika kita tak puas hati, berterus-teranglah, face to face.
Biar saya ceritakan asalnya saya menulis artikel tersebut. Kerna banyak yang bertanya..tapi tidak bertanya pada yang menulis ini..
Saya sedia untuk menjawab..kerna ini penulisan saya..hanya saya saja yang tahu isinya.

Dalam satu gerak kerja, memang tak terlepas langsung salah dan silapnya.
Saya memang akui..dan sebagai ahli, kita kena perbaiki.
Pada ketikanya saya menulis post tersebut..saya begitu tertekan..
Apa yang saya terima semua bagaikan satu bola menghempap muka ini..
Dan seperti tajuknya post tersebut.. "aku hairan",
saya memang hairan..
saya percaya, tapi kepercayaan tersebut telah dipecahkan..
Saya sedikit kecewa dengan apa yang telah berlaku ketika itu..
dan benar, saya tiada inisiatif untuk menyelesaikannya..
Tapi jujur, ini apa yang saya rasakan..
tak berniat untuk main fire-fire..

Jika saya adalah langkah keadaan menjadi keruh...
Saya memohon sejuta kemaafan..
Dan ini juga dari dalam diri saya..
Biarlah saya khabarkan..
Saya masih sayangkan semua yang saya miliki..
Saya masih sayangkan semuanya...
Teman-teman dan kenalan saya khususnya..
Andai kepercayaan kalian pada saya juga telah berubah,
Saya mengerti....

Mimpi yang berjaya menghuni tidur saya semalam...
Buat saya terfikir...

Saya rasa cukup sini saja...
Cukup...

~Langkah ku terhenti..terhenti..namun di hatiku, ada agenda yang aku bicarakan~

p/s : semoga berjaya dalam imtihan nanti sume teman... doakan juga diriku ini..
Kepala pusing juga memikirkan imtihan.....kerna titik hitam di hati mampu merubah segalanya..

35 comments:

aida zazren said...

salam....
mira..aq support ko dri belakang...
aq faham situasi ko..
caiyok mira..caiyok..




semoga berjaya juga dalam imtihan jua....
ingt janji kite lps exam..hehehe...

..: nurish :.. said...

janji tu x kan aku lupakan..
aida..
meskipun kite kalah.. biar kalah bergaya...

abg fain said...

kalah apa ni mira???jgn r cam ni ..kita belum lawan lagi...hehehe...bowling r jgn lupa...bowling2 gak exam jgn lupa...

..: nurish :.. said...

eleh3..
mulalah tu..
udah lah..
maleh nk layan korg dah..
tunggu je masenye utk berentap!!

Aizuddin said...

owhhhh sume nk berentap....
aku pun nk join sekaki...
aku pun sokong ko dari depan...
dr belkg mane boleh...
bahaya....
hahahahha(tanduk dah tumbuh)

aishah said...

salam kerinduan...cewah...huhuuhhu..

sejak bila ntah ak rindu kat ko nie..

setiap insan tidak terlepas drpd mlakukan kesilapan wahai sahabatku...

kami di sini sentiasa berada disisi intuk membantu dr mu...

P/s : sje je ak nk buat sedih kt blog hang nie...(~_~)

..: nurish :.. said...

uddin :
bgus2..
klu leh masuk je geng aku nti..

aishah :
syukran..
^_^

| eXo | said...

oic...
uddin geng kitorg ar...
hehe~
btol x din?
xpe ar mira...
ape2...
tggalkan comment kt blog ak skali...
hehe~
nak naikan rating sket...
cewwah...
:P

p/s: pape pon korg msti klh nnti... jgn riso... lpas exam serbu mp...

ainxplod said...

haa, mira nak join gak main bowling!!!!

dun wory mira, kite jd satu team.... kalah kan diorg!!!! especially aida, fain n udin...2

bleh ke diorg menang???

hahah...

..: nurish :.. said...

eXo :
asal lak?
kan uddin nk sokong kitaorg..
xde2..
uddin di pihak kami..

kang aku import pemain handalan kang..

nie mesti wat duit ni..erm..
blog ko slalu aku jengah..ngeh3..
tak tggal komen je..

p/s : jgn eXo.. walaupun kami yg pompuan nie tak cukup member team cam korg..kami tetap akn kalahkan ko!!!!

..: nurish :.. said...

ain :

ain...aida geng kite..
ko jangan..
uddin tu pun pihak kita..

yg kite kene kalahkan si eXo.. FAAIN.. WAN APIH... tu org2 sebenarnye..

ayuh ain..aku abis final awal.. kite praktis..

aida zazren said...

ape la ain nie...aq geng popmpuan la..

x nak la geng ngn FAIN..WAN HAPIZ..EXO tu...

hahaha....:P

idop muslimah...
hehehe
:P

..: nurish :.. said...

yup~~

except uddin...
tetibe sesat..
xpela..

cahaya said...

Salam ziarah cik adik.. :)
akak pun hairan..
hairan 2x.. (mcm ipin ckp)
nape ramai nak main bowling..
xda sape2 ke nak main badminton??
jom la main badminton.. :P

p/s: Kehidupan akan penuh tanda tanya,
InsyaAllah, dgn tarbiyah dariNya.. akan menemukan kita dengan jawapan yang sesuai bagi kita..
maka bila hairan,
kita ajukan padaNya persoalan, agar bertemu jawapan yang diredhaiNya.. :)

Aizuddin said...

aku sesat ke...
pulak dah....nk kena tukar jantina ke nih...hahahahha
tak kisah la geng sape2 pun...
asal kan jagan kita main POLITIK WANG!!
hahahah
wkt bowling tu aku akan baling bola tu sekuat hati...target aku bukan strike tp target aku berlubang kat blkg tu....hahahha release tension

..: nurish :.. said...

kak kamilah :
owh...
badminton antara kite2 je kak..
ni saje nk main2..
sbb belum tentu kami semua akan ketemu macam nie lagie...
jadie..
tu yg kami nk main bowling tu...
^_^

uddin :
x de sape suh ko tukar jntina uddin..
tul tu..
tp klu ko target lubang tu je..
erm.........
politik wang tiada kene mengena ek...

ekin said...

salam...
serabut tgk korg nak lwn boling ni...
maen lawan pedang nk x?
heheheh =P

ainxplod said...

ouh yeke...
mane aku tau aida geng kite..
k takpe2...

janji ktorg menang...kalah kan si FAAIN, APIZ n EXo tu..
Hidup muslimat!!!!
hahah
tp yg aku hairan mira cmne si uddin tu leh ade dlm geng kite???

nie yg aku hairan nie...

..: nurish :.. said...

ekin :
ekin..cadangan ditolak.. (sama seperti cadangan abg hamdan)
ngeh3...

ain :
kite bakal mencipta history.. huhu..
yeah!! FAAIN.. ni dia geng aku.. depa dh bangun dh... lantak!!!

tu aku xpasti.. tetibe je die geng kite..
xpe..tu tandenye muafakat..

p/s: pepun teman-teman.. final is coming.. tumpukan final ek.. tuk selingan..ingatlah bowling..ngeh3..

Aizuddin said...

to ekin :
cadangan yang bernas....
bleh gak lawan pedang....
tak kisah la senjata ape pun...
nk jgk lawan senjata...main smpi luka ...baru best....

aku br belajar keris ngn pisau je...
pedang ko tolg ajar r kalu gitu...

..: nurish :.. said...

uddin :

maaf..
cadangan ditolak

hamdan al-kandahlawi said...

oit udin..

nak maen pedang..jom cari smpai buku bertemu ruas la.amacam?;)

aishah said...

Ain :

haah..ak pon hairan mcmmane udin leh ad kat muslimat nie...hairan + musykil...

Aizuddin said...

to abg hamdan :

bleh ajer....
kata aritu ada pedang samurai kan...
ada sepasang x...
kita bleh lawan....
tgk sape kalah...sape kalah kena potong bawang guna pedang tu....smpai lumat...
hahahah

..: nurish :.. said...

aishah :
huhu...~~
tu kene tanye empunya diri

Aizuddin said...

to ain & ecah :
ntah la aku sendiri xtau mcm mane terpilih utk mewakili kedua2 belah pihak...
nk kata gi interview...xde....
nk kata ada nur kat muka..lg la xde...
reflection panau ada r kot...hahah
..
ahhh tibai je la...yg penting baling bola bowling tu kat tpt dia...

aleep said...

ok la alip pecah rahsia ckit...
nmpak korang mcm tertnye2 siap campur ngan mushkil lagi tuh..(x bleh belah)
sori ye udin n de geng..
udin tu sbnarnye spy...(da mcm kat gerak khas la plak)
tp pape pon klo korang rse ragu2 tuh...
bwk je la extra money..
bak kte udin gsc dekat je kot..
bkan pe mne la tau...

..: nurish :.. said...

aleep :
kami tau die spy..
sbb tu die kat dua2 belah pihak..

erm...cdgn yg msh dipertimbangkan.. tapi akn ditolak gak di akhir minit..saat dan detik

| eXo | said...

xksh ar...

"walau kitorg xckup org...
kitorg tetp mng..."

wah...
cantik gak ayt ak tuh...
:D

..: nurish :.. said...

eXo :

ceh..

abg fain said...

akhirnya abg fain datag tuk selamat kan keadaan...heeheh...apa hal ni ain asyik2 sebut nak kalah kan aku n apiz...tau r kat kelas ko diam jer...kira muslimah sejati r tu.. :-)


to mirah pl...ooo ni r geng ko???bgus2 cam ni r ...bersatu kita teguh bercerai kita bina balik..
tp mira tak kan ku gentar walau sesaat...tak kan ku undur walau selangkah...n tak ku mgalah sama sekali..
atcually slogan ni harus lah kita praktik kan tuk memrtabatkan islam kita ni...
iman kita mudah goyah,langakh kita mudah perlahan n semgt kita mudah mglah pabila di goda oleh syaitan or anasir barat... demi islam kita harus bngkit n sedar akan tnggjwab kita ni..
sedikit pgisian dr saya sekadar seligan..

..: nurish :.. said...

faain :

hidup seorang pejuang tidak akan sunyi daripada ujian...

~~adakah kita seorang pejuang?? tepuk dada..tanya iman~~

Aizuddin said...

aku?
hmmmm
ntah la...bkn pejuang kot...
tp teringin tuk ada semangat jihad seperti para mujahidin dahulu kala...

ekin said...

still nak lawan pedang gak..
udin, aku pakar bab2 ni..
boleh je nak turunkan ilmu..
ko turunkan ilmu keris kt aku plak..
hahahah.. =P

p/s : tapi aku lagi hebat dlm bermain parang.. ngee~

Aizuddin said...

to ekin :
ko pakar parang?
ni mesti nk praktik time kejar suami nnt....
hhahahaha..gurau je....

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design