Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Wednesday, April 29, 2009

AKU HAIRAN

Alhamudulillah, syukur pada Allah,
masih diberi kesempatan untuk terus bernafas di muka bumi ini.

Lama juga rasanya tak masukkan entri ilmiah..kan?? banyak merapu aja kerjanya.. ^_^

Saya nak kongsikan puisi, yang saya rasakan bertepatan dengan arena kehidupan masa kini, baik di hadapan saya, kiri, kanan, belakang, malah di setiap penjuru yang saya tempuhi..

...: AKU HAIRAN :...

AKU HAIRAN adakah kita lupa hakikat diri sebagai hamba?
Apakah kita lupa kebenaran hakiki bahwa kita adalah pendosa?
Lalu mana pintu taubat dan nikmat yang perlu kita cari?

AKU HAIRAN bukankah kita bersaksi kita bersaudara pada panji tauhid
Tapi di mana mereka bila saudaranya disembelih?
Bila ummat seiman dengannya dibunuh dan diseksa?

AKU HAIRAN apakah hilang rasional kita?
Bergaduh tentang pangkat, jawatan dan pilihanraya
Sedang ummat ini masih lagi hanyut dan sesat
Dan anak muda gembira dan menari riang dengan syaitan

AKU HAIRAN kenapakah orang-orang tua itu lebih suka berbincang
Dan berkata-kata kononnya atas dasar cendekiawan dan ketinggian ilmu pengetahuan
Demi dasar demokrasi junjungan perihal generasi masa hadapan
Tetapi anak muda tetap menari dengan rentak hidup mereka sendiri
Adakah Islam itu tertegak dengan kata-kata?

AKU HAIRAN kubur mereka sudah dekat menanti
Harta tertimbun tak pernah lupa dicari
Tidak pula mengambil kisah tatkala mencuri merompak harta rakyat sendiri

AKU HAIRAN ada mereka kata pejuang Islam sejati
Tetapi ummat seiman dengan mereka kafir digelari.
Berjalan bangga kononnya menteri

AKU HAIRAN anak muda dengan hidup mereka sendiri
Berpimpin tangan, berpeluk dan bersenda menari
Tarian dengan lenggok sendiri
Adakah lupa pada ketinggian harga diri?

AKU HAIRAN Islam dianggap asing pada ummatnya sendiri
Lalu mereka kata inilah yang hakiki
Itulah yang benar dan kamulah yang salah
Tidakkah sedar kita ini pendakwah
Bukan hakim menjatuhkan silap dan salah

AKU HAIRAN bila mana kata-kata yang benar dibuang jauh
Pembawa kebenaran dianggap asing dan kebathilan dipegang teguh
Adakah ini ummat masa kini?

AKU HAIRAN ada yang berkopiah dan berserban pula,
Yang berkot dan bertali leher juga
Lambang cendekiawan moden bijak berkata
Maka kenapa hukum Allah ditolak tepi semudahnya?

AKU HAIRAN pada ummat ini, pada alam ini, pada diriku sendiri...

~dipetik cetusanminda.wordpress.com~

Bila diperhatikan semula, banyak pula kehairanan yang timbul. Adakah segala yang hairan ini akan terus dan kekal menjadi hairan?
Saya sendiri tiada jawapan buatnya..
Hanya yang boleh diperkatakan, tepuk dada tanya iman.
Hanya yang berada di lubuk hati saja yang boleh menjawab segala kehairanan yang timbul.

Usirkan segala kehairanan dan ukirkan kemanisan dalam perjuangan....

Sebelum terlupa, beberapa detik ni, yang asyik bermain di fikiran saya adalah :

"Wahai orang-orang beriman, mengapa kamu memperkatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan? Amat besarlah kebencian di sisi Allah tatkala kamu memperkatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan"
~ Surah As-Saf : 2-3 ~

Kenapa ini yang terdetik?

p/s : untuk apa sebenarnya kita melibatkan diri dalam sesuatu gerak kerja? untuk apa sebenarnya kita menyertai sesuatu penganugerahan? Bukankah sudah dibicarakan..kita lakukan bukannya demi nama, serta besarnya sesuatu gerak kerja itu. Kita cuba terapkan setiap yang kita lakukan kerana Allah.

Saya sedikit berkecil hati dengan tindakan "frust" kerana tidak terpilih setelah tersenarai antara yang terbaik..adakah keluar daripada dewan satu penyelesaian??????????
Ingatlah kembali duhai teman..apa sebenarnya tujuan kita menjalankan sesuatu gerak kerja???

100 comments:

nafisa said...

Aku pun hairan juga...
^_^

nurafaz said...

tu la..

Aizuddin said...

hai...ada statement meng'fire' nmpk...
aku suka...teruskan wat cam tu..
hahahha

..: nurish :.. said...

sape nak fire sape...
ni kes..cakap x serupe bikin..

dan ada kalanya..menampakkan ketidak matangan kita dalam berurusan...

fikir-fikirkanlah...

Wan Haffiz said...

bagus2....ne la yg kite nk....klu rase ade yg x kena ngan ape2,ckp je..jgn duk simpan dlm ati...ak pn dh lame x mengomen sesuatu ne...hahahahahah

Wan Haffiz said...

bagus2....ne la yg kite nk....klu rase ade yg x kena ngan ape2,ckp je..jgn duk simpan dlm ati...ak pn dh lame x mengomen sesuatu ne...hahahahahah

| eXo | said...

btol2...
ak sokong...
klu nak diikutkan...
ak rase...
ank2 buah yg pnt lelah lg ptot frust...
berbanding org atasan yg bile buat kije pon xtnjuk muke...
pastu taw plak nak frust?
mcm 1st time pgi award...
umur da brape ek?
pkiran mcm bdk hingusan la plak...
bak kata org trg, "dok mayik"...
walau bgaimana pon...
tndakan tu seamat2lah x wajar...
sbgai org atasan yg sptotnye 'cool' je...
tp da terover action plak...
lgpon baru 1st time jd calon...
ape slhnye x mng...
calon pon ok la...
tu tndanye kite jgk diatara pmng...

p/s: ak pon xphm ade jgk org plih bdk2 hingusan jd org atsan... :D

Aizuddin said...

nk ckp pasal ckp x serupa bikin berlambak kat sekeliling kita...jd aku x heran dah pun...
mmg sakit hati...tp tu la ragam manusia...

| eXo | said...

memg pon din...
nak buat cane...
diorg asik2 ulang ayt same...
tp last2?
alasan pon tetp same...
nak buat cane...
diorg mmg pndai memutar belit ayt je...
tp last2...
ckp seperti yg ko ckpkan tuh le...
:D

..: nurish :.. said...

aduih...

uddin :
lumrah hidup..
semoga apa yang akan mendatang nie akan lebih baik... oh...rindu lak nak gi jalan2.. (xde kene-mengena pun)

wan apih :
wah..slmt datang ya wan apih..
nie first komentar ko nie.. bravo3...

eXo:
owh..slmat datang gak kat eXo..
nie gak first aku lihat komen ko kat blog aku..^_^..len kali terus2 kan berkomentar.. aku ngh memikirkan pe yg ko cakapkan..

***********************************

tak semua orang perfect...
tapi x salah nk mencapai tahap perfect tu.
ada kalanya sesuatu benda sudah disalah tafsirkan......
aduih...

..: nurish :.. said...

tepuk dada tanya iman..
kita masih mempunyai kekurangan..
jangan bg mereka nampak kekurangan kita tu..kerna kita sentiasa diperhatikan oleh semua orang..

| eXo | said...

erm...
mmg xsume perfect...
tp...
klu asik2 ckp mcm perfect...
ape jadahnye?
baek xyah ckp klu stakat ckp kosong...
bak pepatah mlayu...
tin kosong...
(macam salah gune je)
hehe~
:D

..: nurish :.. said...

eXo:
tu la yg aku ckp mule2 komentar tu..

tibai la eXo..
asalkan kuar gak pepatah ko tu..

| eXo | said...

wah...
kire btol je le...
but...
sincerely...
ak teramat berhrap kapada org yg trtntu...
bace le comment2 n post ni btol2...
and the most important part...
mind you own business before mind others...

p/s:ill never respect who ive disrespect...

Aizuddin said...

xkisah la sape2 mcm mane pun..
aku malas la nk fikir dah....
buat donno je r....
tp yg penting kita pikir r jalan2 penyelesaian tuk memperbaiki kesalahan...semoga leh jd lebih mantop(qalqalah kubra disitu)di masa depan...
owwwhhhh...ko nk gi jejalan...bleh...haaa bila nk main bowling nyer...hahahhahah

Wan Haffiz said...

aha..ye x ye...first time jgk ak komen kt cni..lbih2 lg ak mmg suke komen bende2 yg "HOT"...baru satu MMU tau...len kli ko post r bende2 mcm tu...luahan hati yg lame trsimpan...ak mmg suke...

..: nurish :.. said...

eXo :

~~^_^~~

uddin :

~~^_^~~
na'am..
adui..aku baru je berjaya selesaikan kes kunci tu..hehe

insyaAllah..akan main jugak nti..pas final ek..

..: nurish :.. said...

wan apih :

haha..
pe la yang ko bicarakan nie..
~~^_^~~

| eXo | said...

haha~

wan apih ni pntg topik hot...
akan diikuti...
erm...
udin nak gi jln2?
meh kite sume fosee2 student berjln meronda melaka...
klu gi tuh jgn le lupe ajk boss korg neh(ak le tuh)
:p

..: nurish :.. said...

~~~^_^~~~

ikutilah sune topik..
isu semasa..

udin kan slalu gi jln2..
tiap2 mggu lesap dr mmu..
insyaAllah..
klu kitaorg igt ko..
haha..

bez gak men bowling ramai..before exam..ngeh3..
teringin nk challenge korang sume..

| eXo | said...

la...
xde hal..
kli men...
msti ko kalh nye...
:D

..: nurish :.. said...

haha..
we wait n see then.........

| eXo | said...

haha~
okok...
xde hal...
ape lg...
ak dgr nak ade post kedua...
cpt2...
smntra masih hangat...
ak mmg tgh 'HOT' skang...
hehe~

.: F@!n :. said...

wah2 mira....nampak cam hot spicy jer post kali ni...terkezut gak aku...hehehe...takpa2..meluah kan apa yg terpndam kan???tak pala bgus r ...tak menarik jer ada d dunia ni manusia yg hanya kata btul jer..btul tak mira??...tndakan kuar dewan n istilah "frust" tu mmg tak wajar..nampak sgt tidak matang...wlapn progrm kita kalah tp ak btul2 bgga cz dapt bt progrm sebekini rupa n kerjasama ngn korg sume..MIRA YG BYK TOLNG AKU..ikhlas ni mira...heheh...1st time n dapat top 3 lg tu...so tak yah la kata frust ker...kita dah cuba sebaik..apa yg pnting pgalamn ...kalu nk d bndingkan ngn anugerah yg munkin boleh mmbuat kita rasa riak btul tak mira???

aida zazren said...

nak itot gak...
nak itot...
walopom ratu longkang...
hahaha..
roger yek...hehe:P

| eXo | said...

haha~
btol gak fain...
kite 1st time masuk calon da ok la...
ni nak berfrust konon...
kije pon alah2 je...
nk over action...
ak rase...
klu ade anugrah overaction...
msti da mng....
haha~

AIDA:
ko nak ikot?
boleh2...
nnti leh ar ko support kitorg kan...
hehe~
:p

p/s: ak xleh blah tgk reaksi mse umum pmng mlm tuh... ak taw ko pon same... :D

..: nurish :.. said...

eXo :
haha..aku tau tu..
sape yg nk wat post kedua tu??
ehem3...

fain :
huhu..
cam ayat bodek je fain..hehe..
aku tak blh nk ckp byk..
pepun..aku hepy ngn ape yg telah aku laksanakan..
tak usah terkejut fain..hehe..
kite tak pernah kalah tau..

aida :
hehe kite roger2 pas final..
insyaAllah..sebelum masing2 mengambil langkah sendiri...
sape2 rase nk join..bgtau aku..
kite serbu MP ramai2...

| eXo | said...

ops...
ko la...
haha~
ntuk org yg 'trsyg' ko mase event ari tu...
:D

..: nurish :.. said...

eXo :
huhuhu..
bermakna tuh eXo..
rilek dulu..
aik..
'tersyg'..erm...

| eXo | said...

haha~
okok...
cool down dlu...
nnti leh update ag...
ak tetp mnuggu post ko yg satu tuh...
haha~
xsabo2 rasenye...

..: nurish :.. said...

erm...
nti jap..
aku de ckp ek...
oOo....

.: F@!n :. said...

post hampir memecah record blog din...hehehe dgn apa ni record 38 komen hmpir d pecah kan..


aida ko nk ikut p mana???

mira bukan bodek tp nk suruh ko bnja sbnr...jap2 ko kta men bowling???ko tak tkut kalah ngn abg fain ker????

hahahahah

| eXo | said...

haha~
xkish ar bile...
tp aslkan ade...
klu ade...
mgkin...
wow...
ko xxkan dgnggu lg kot...
haha~

| eXo | said...

eh2....
rase nye...
abg fain klh ngan mr eXo dlu...
haha~
mng ari tuh pon tipis je kan fain?
:p

..: nurish :.. said...

fain :

alhamdulillah, semoga ada yg dapat dijadikan iktibar..
kuasa anak muda bak kata ko...
insyaAllah...
aku belanja..tapi duit ko..dari akaun bank ko juge..aku tolong bayarkan je..

takut kalah?? haha org kedua yang mengaku dirinye hebat bile memegang bola bowling..

we wait and see then...
~~sape2 nk join..habaq mai.. kite serbu MP ramai2..~~

eXo :
insyaAllah...
hehehe...
bermakna tuh..
perggh..
we wait and see...

Wan Haffiz said...

wei2....last2 sekali adik haffiz jugak yg menang....hahahahha

..: nurish :.. said...

adik haffiz mane lak nie..

dh..
orang ketiga mengaku dirinya hebat bila berdiri di hadapan bola bowling...

we wait and see then....
jgn igt kami2 nie kecik bila bicara mengenai bowling...

Wan Haffiz said...

yeaahhh...tu die suarre dr mujahadah kite...

| eXo | said...

ye la tuh...
ckp xgune...
kite buktikan gi glanggang...
:D

..: nurish :.. said...

tiada masalah sebenarnye..
ku sahut cabaran tu..

tapi lepas final..
we wait and see...

~roger2 kat saye..kpd teman2 yg nak join perlawanan bowling nie..~~

| eXo | said...

boleh aje...
ape kate kite bwh sume bdk2 fosee...
yg berdktan...
biar tmpt satu tmpt bowling tu trus...
haha~

abg fain said...

alah exo bising...kalah kan aku skali jer itu pun nasib jer...tp selalu ko kalah kan???bila kalah usha tgn pl...nak kata tgn sakit r tu...opppsss...tgk aku dah terlpas ckp dah...hahahah...


aku n apiz bukan omong kosong tp dah buktikn..kan..kan...piz...


bukn tak nk blja tp kami ni tertunggu cik mira kita ni blanja...nant kalu ko kalah ko kalah bergaya...bak kata apiz...hehehehe...




p/s uddin ranking blog ko dah d pecah oleh cik mira kita, tetapi blog exo sedang mgekori rapat untuk pecahkn record baru ni...
wahhh... cam usain bolt( pemgang record dunia 100m ) pl nak lumba2 ni...

aida zazren said...

g main bowling la abg fain....
nak itot...
roger ramai2...
g ramai2..
syok..
hehehe...

Wan Haffiz said...

hahaah..btul tu..sblm kite gi main bowling, ape kate kite tgk bola dulu ??? jgn lupe ek..mlm ne kul 8.45mlm kelantan vs n9 hanya di tv1 saluran infotainment anda !

| eXo | said...

eh...
bile ak slalu klh lak?
xde alsan pon...
nnti kite bktikan...

wan apiz...
ape brg tgk klntan vs n9...
last2 seri gak...
xde feel la...
ari pon mcm klntan da klh kan?
so agk boleh mng ke?
:p

..: nurish :.. said...

fain :
aduih..cube2 ko ringankan tangan mengeluarkan dompet..menghulurkan beberapa keping duit kertas yang bernilai..untuk dibayarkan time tu..
kan lebih afdal... ni..aduih...

aida :
jom2~~

wan apih :
udah2 ar...aduih

..: nurish :.. said...

eXo :

ko jgn...mamat tu org kuat pemain kelantan...tapi setakat berdiri kat tempat penonton...

Wan Haffiz said...

kalah menang tu x penting..yg penting semangat dan kerjasama yg ditunjukkan semase permainan...dlm hidup x kn ade bende yg sempurna....ishh..ak klu dh stat ceramah abis la korg...haaaahahhaa

mira: ikut ati ak nk je turun ganti striker yg ngah main tu...tp apekan daye, ade FRU yg jage kt situ...hahahahaha

Aizuddin said...

la duk bincang pasal bowling ngn bola...
kalu bowling tu .....
sape2 kalah pun xkisah...panggung dekat je....kalu kat MP
yg menang dpt tgk wayang free amcm?
hahaha...
sape menang tu kita main cam ni....sape dpt stay kan pin kat line...
sape paling byk stay dia menang...hihihi

abg fain said...

jgn risau piz...aku kan refree...so aku benar kn ko main...hahaha...kalu ko jatuh jer aku bg penalti kat ko....hahahahah...


mira:ringan2 kan tgn?????tgn aku berat ka???heheh rasa dah cukup ringn...aleh yg c exo tu bisng jer ...t kita tgk r ...mira jgn lupa tau ..kami wat meeting kat blog ko ni so ko r kna organise main bowling ni...kami mals nk jd organizer t kalah frust pl...hahaha ...frust???? sensitive2...

..: nurish :.. said...

uddin :
tu kite bincang len kali..
^_^
time jejakkan kaki meninggalkan mmu nk g MP then we decide..

wan apih :
erm... depa takut nk turunkan ko.. nti len lak jadienye..

fain :
insyaAllah..dh berkober dh nie.. pepun.. final dulu..aula..
aku organise? ngeh3..
insyaAllah...
nti bgtau ar korg nk g bile...
sbb aku abis final awal..huhuhu~~~

| eXo | said...

ape2 pon..
final dlu...
abes final baru pk...
kang xpsl2 repeat cam ak...
huhu~

p/s: dont be like me...

Wan Haffiz said...

mira:btul2..klu diorg turunkn ak,kompem 10 gol punyer..

fain:kn bagus klu sume referee mcm ko fain...haahhah

exo:repeat pn bgus jgk...banyak lg ilmu yg dpt...kena try sekali ne...

final xm lmbat agi....2mnggu*7hari*24jam*60minit*60saat.....kan lmbat agi tu....

..: nurish :.. said...

wan apih :
manfaatkan mase yg ade..
simpan semangat kobar2 tu..
berlatih kat bilik...main gune selipar..

xcukup selipar..minta kat teman2 yang len..termasuk aku..

Aizuddin said...

main guna selipar...
boleh gak tu...
takpe2 main guna guli pun bleh...
tu lebih praktikal...
sbb selipar ngn bola bowling cara pegang lain...
guli lebey kurg jer...

..: nurish :.. said...

uddin :

guli kecik sangat..
tak terasa yang digulingkan tu terjatuh

| eXo | said...

owh...
udin2...
ape pkai guli lak...
kite da maju...
dlm laptop ade...
hehe~
xmen ar guli2 neh...

hamdan al-kandahlawi said...

oi sume..kalo berani meh lawan perahu panjang la..hehehe..

awat bnyk sgt komen ni.korang chatting ke ape ni-gunala ym ke ape ke..iskisk

..: nurish :.. said...

abg hamdan :
la..
perahu panjang..
matlamat kami bowling nie..
ngeh3..

ni la namenye..komentar..
saje nk kasi komentar panjang2..
pecah rekod...

| eXo | said...

owh...
kami buat disscussion kt sini...
amacam?
sempoi kan...
lgpon empunya blog no comment...
so...
ape lg...
wat mcm blog sndri le...
:p

p/s:jgn marah mira...

..: nurish :.. said...

eXo :
yup..
empunya blog mmg no comment..
bkn slalu korg meriahkan blog aku nie..
tp part wat cm blog sendiri tu agak2 ek..jgn hack ek..huhu
nk wat sampai seratus pun xpe..
jom..sahut cabaran..
jadikan komentar ni smp 100..
ngeh3...

.: F@!n :. said...

ceh sahut cabarn konon..kalah kan team bowling laki ni dulu....mira make sure bw duit lbh ...bak kata uddin wayang dekat jer...


lgpun kami mmg dah pro kalu bab kalah kan pompn ni...pompn ni kalu kna saiko ckit dah berciciran bola bowling tu..hehhe


jgn marah ek mira..

P/S mana team pompn ko mira???tak nk back up ko ker???

mohamad said...

salam..

alamak..cm t'lmbt join je kt cni..

hahaha..

eh!?awat ttbe ade plak hamdan al-kndahlawa plak tu?interframe ghopenye..

hahaha..

..: nurish :.. said...

fain :

wah3...brani nmpak menggugat back up aku

team pompuan aku ramai..cume tak nk tunjukkan diri je..

depa sntiasa di belakang aku...
kalah sekalipun...biar kalah bergaya...

fain...infak lah sikit.. nmpak sangat duit tu malu nk kuar dr dompet ko...

mohamad :
sila2..slmt datang..
abg hamdan nk cadangkan aktiviti.. tapi tlh ditolak...
maaf ya abg hamdan.. ngeh3...

| eXo | said...

aktiviti kite ttp main bowling...
then sape kalah...
ape lg....
wyg sebelah je...
phm2 ek...

oleh itu...
team pmpuan tuh...
sile bwk duit lebeh...
ye x fain?
:D

..: nurish :.. said...

eXo :
tu x trmasuk dlm perjanjian..
tak termasuk..

ewah3...
ni betul mencabar naluri aku nie..
siap ar korang..
aku bangkit demi team aku..

| eXo | said...

bangkit?
bangkit dari tido ka?
owh...
ak esok pg baru bgkit...
:D

..: nurish :.. said...

eXo:
anda benar2 telah mencabar insan bernama amirah...

tunggu dan lihat sahaja saat tu...

aleep said...

salam...
cam da lmbat je nak join..
wah mira blog ko nih da mcam tempat luahan ati pon de jgak...
pe nih "frust", kluar dewan nih...
aku x pham la(poyo je)
aku bangga kot program mpbp dapt dicalonkan antara yg terbaik... kira da baik la tu...(tngok la komiti die sape)
ckap psal menag klah nih, teringat plak aku kat senior aku die ckap pe...
"nak menang memang mudah, tp klo nak kekalkan kemenagan tu bkannye mudah"
maka fikir-fikirkan lah ye..
bak kate abg fain(budget hebat bowling) pengalaman tu jauh lebih penting nak dibanding kan dengan kemenangan yg diperoleh...
lagi satu klo nak main bowling jngan lpa ajk plak...
klo laki klah tu pon sje bg chance...
karang kate x gentleman plak..
alamak terpanjang plak, sori ye mira...
lagi satu blog ko nih da mcam kat melodi la plak main fire2 tp baik2 jngan terover plak ek(sblom melarat)

..: nurish :.. said...

aleep:
^_^..

jom2 pergi main bowling..
mmg kepingin nak berperang ngn korang dalam bowling nie...

p/s : benar tu aleep.. dan biarlah komentar ni menjadi tempat diskusi bowling...dan juge perahu panjang (abg hamdan)... ini blog ku...ngeh3...

abg fain said...

blog ni mana da tmpt fire2....secara kbetulan jer kan mira?? :-)
wei mira close to reach 100 comment..org mesti ingt apa la hebt d bncngkan tgk2...berdebatn bowling kita...hahahah...kalu tak jd tournament yg ko anjur kn ni mira, siap ko...

td ko kata apa mira??bangkit demi team ko??? tak best r kat team ko sorg jer bgkit..kejut kan sama sume (saja bg semgt ko berkobar kobar )hehehe...

k2 bowling2 gak kawan2... exam nk dekat, stdy btul2... tunjuk kan kita muslim yg cemerlang dr akedamik n koko gak...

p/s berusaha mencapai sesuatu yg past akan mgubah dan memantapkan kita pada 1 hari nant... iaitu iman dan ilmu... :-)

stdy molek2 sume !!!!!

..: nurish :.. said...

fain :
yup...
huhuhu..bru bez..
bukan slalu korang jengah blog nie..
sekali-sekala biar bayk2..

die kene sorg je bgun dulu..
yg len bg semangat..
tak macam korg..sume nk bersuara..
ceh....strategi penting..

tau tak pe.. dh nk dekat nie.. exam3!! mane izzwan nie.. sekali-sekala mau juge die jengah..

yup3...
insyaAllah..tournament nie akn jadi.. tapi kite2 je..huhu.. ikut bajet ek.. si fain... kene bg lebih sikit..~~^_^~~

tournament nie bukan macam bola sepak tau.. xde main baling2 jika tak puas hati..~~

abg fain said...

pa kes ni?????mana ada baling2 r ... angkuh sungguh srikandi sorg ni...tak pa2 tggu k...kami lepas exo jer ...korg sure tkut..hehehe... mana pl kak erma ni??? dia kan hantu bowling...tak dapat pl dia hidu bau ayat2 bowling ni...ngeh2...

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh bau2 boling di siniiii...hahahahaha...=P....mau join........^_^

Aizuddin said...

owhhh kira budget yer...
guna la aset yg ada...
x silap aku dalam kalangan ni ada yg pakar sponser....yg pakar wat surat pun ada....pakar marketing pun ada
pakar mengarah pun ada....pakar pengkritik tu jgn lupa....
so guna la pengalaman anda utk jayakan prog bowling ni
"final+tension-Mahkota Parade=Bowling"
ni adalah slogan tuk game kita ni....
aku just buat kacau jer....
yg lain serahkan pada yg pakar2 aku mention td...huahuahua...

aishah said...

wah2...

mira....kerna ak seorg kwn yg 'baik'...

ak nk tlg hang capai 100...

tp.......................

untk tournmnt tue...erk...ak tk pasti...hahaha...tak pernh sntuh pon bola dia...huhuhuhu...tlong msukkn dlm longkang leh kot...

pe2 pon...ak cube demi sahabat2 terchenta....

kita klhkn musuh!!!!!!

..: nurish :.. said...

kak erma :
akak..kami fikirkan..ngeh3..

uddin :
wah3..
klu gune aset tu uddin..kat laptop je la nampaknya..

aishah:
ecah!! ni aku sayang ko ni!! tak kisah ar.. kalah pun.. kita kalah bergaya.. kita snap foto cun2..
yup...KITA KALAHKAN MUSUH!!!!!!

p/s : exam oi...exam...

..: nurish :.. said...

buat semua teman..
nie antara pemain yg dah dipilih :

muslimin :
eXo, faain, wan apih, aleep

muslimat :
nurafaz(amirah), aishah, nadiah, ain, dila, aida, wani

muslimin + muslimat :
uddin

abg fain said...

apa ni din mira bg ko half laki n half pompn...awat amapa ramai...bg r seimbg kot...

..: nurish :.. said...

faain :

bior le..
baru la bez..
kenape..takut kew??

ngeh3..

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

sampainya hatimu...name takde..hukT_T

..: nurish :.. said...

ngeh3..

akak..
sy kene dptkan kata putus dr sume dulu.. nti sy update..

| eXo | said...

err...
mkne nye kak erma xterer ar tuh kot..
xdpt lpas pusingan qualifying ntuk muslimat...
haha~

..: nurish :.. said...

eXo :
jgn eXo..
if kak erma join kitaorg..
sure korg kalah nye..
kak erma senjata kitaorg..

| eXo | said...

ops...
mlangnye da over limit...
so xerma xleh dkire...
hehe~

..: nurish :.. said...

eXo:
takut ke??
ehem3..
nampaknye..
sorg ahli kitaorg terpaksa out..
die balik awal..
so..
ehem3..

shalin zulkifli said...

la exo bg r kak erma main...ko pun bukan teror sgt...oppsss....hehehehe...

| eXo | said...

oic...
ko sape?
camne taw ak terer?
haha~

..: nurish :.. said...

eXo:
cube bace komen shalin tu lek lok..
hayati tul2..

shalin :
benar2..
biar je la kak erma main..
sebelum tu..
xnk kenalkan diri?

| eXo | said...

ak hayati btol2 ar tuh...
die xnak puji direct...
ak phm...
haha~
aik...
xkan nak men 10 v 5 kot?
haha~

..: nurish :.. said...

eXo:
aduih..
xpela eXo..
aku fhm ko cmne..
at least..
if aku kalah,
x kisah sgt..huhuhu

nape...xleh ke?
kate gentlemen..
so bg org gentlemen,
jumlah pemain bukan satu
masalah..tul x??

p/s: exam dulu~~~huhu.. tarikh nak main dh de (29)..korg dh b'musyawarah ke?

..: nurish :.. said...

nama terbaru :

faain, wan apih, zul, aleep, uddin, izzwan,abg din ( msh dlm perbncgan)

mira, nadiah ( msh ragu2..huhu), ecah, ain, dila, kak erma ( msh dlm perbncgn), wani, aida

| eXo | said...

tarikh da dcepatkan kpda 28...
ade bntahan?

..: nurish :.. said...

ade...aku!!
jap..
wani abis exam 29..
leh ke die join 28 tu..
nti aku update ek..

Wan Haffiz said...

APARAA....AK X DPT MAIN R...AK KENA PI KAHWIN 29 ARI BULAN...DH HILANG SORG TOP PLAYER....HAHAHA

..: nurish :.. said...

jap2..wan apih..
nti aku tanye wani..
die leh tak 28 tu..

la.. xbez ar..
kite wat sume nie tuk kite2..

ko nk pi kawin pun pas bowling ar..

| eXo | said...

haha~
ksian la lak kt si wani tuh...
ko try tnye ape subjek die...
klu subjek law...
jgn la...
xpsl2 fail kang..
:p

p/s: mcm caring lebeh2 lak... sejak bile la ak jd baik nih... ahakz~

..: nurish :.. said...

ok2..
aku tanye..
huhu..

wani kan peguam ko..
hahaha..
tula.. pelik lak bile tgk ko baik nie..
gurau je..
amalkan sikap begini..
lebih2 lagi nk exam nie..hehe

| eXo | said...

ops...
maap yek...
die musuh ak la...
haha~
we are rival...
cewahh~
hehe~

p/s: xde mksud tersirat yek... jgn slh2 phm kepada pmbaca semua... haha~

..: nurish :.. said...

musuh?
erm..
pelik nie..

erm..

p/s : nk slh fhm pun apa slhnya.. kita kan manusia, mempunyai pelbagai tafsiran..tp pastikan tanya dulu ek..

~~adios~~

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design