Followers

_Nur Amirah Ishak_

My photo
đź’«Juru bekamđź’«Penulis & penterjemahđź’«Perunding Takaful Ikhlas Berhad & Shaklee đź’«Kaki Travel (◕‿◕✿)

Sunday, March 15, 2009

Tutup buku

...: Selesai sudah :...
Alhamdulillah, MPBP telah berakhir. Memang sesuatu yang best semalam.
Mesej yang ingin kami sampaikan tersampai akhirnya, de
ngan kerjasama semua performer...

Yang teruja lagi dengan adanya MUADZ. Memang bestlah, suara dia pun sedap. Semangat yang ditonjolkan melalui lagunya dan juga takbir yang bergema di dalam dewan membakar lagi semangat kami semua. Ada yang protes gak apabila Muadz menyampaikan lagunya yang asalnya dipetik daripada hadis Nabi. Nasib baik tak terjadi apa-apa. Bagi saya, tak salah, itu adalah satu medium dakwah, dan dengan melalui lagu, sese
tengah daripada kite mudah untuk memanhami dan juga menghafal. Tapi berlainan orang lain pula ragamnya, oleh itu, tak boleh lah nak buat apa-apa.

~ saya nye TAG..de tandatangan MUADZ~

~ Saya beli CD...sahabat ISMA tolong panggilkan MUADZ..tuk tandatangan~

Persembahan drama dari UIA..pun best..x sia-sia jugalah kami pergi ke KL.. sampai tersesat-sesat ari tu...

Tak terlepas juga persembahan daripada History Society. Memang menyusuk jiwa sungguh. Syabas kepada kalian semua.

Dan syabas serta tahniah pada Abang Din n the Gang..dengan gimik yang amat gimik. Saya tengok para penonton memang cemas sangat. Bagus! Syabas!

Saya akui setiap yang kita lakukan pasti terselit kepayahan, dan kesulitan. Jadi apa yang telah terjadi semalam, jadikan pengajaran..iktibar agar pada masa akan datang bila JUNIOR-JUNIOR kita buat program..leh mereka perbaiki. Dan jangan lupa lemparkan semuanya dalam POST MORTEM nanti.. ^_^

Alhamdulillah, sepanjang program ini berlangsung, banyak yang saya perolehi sebenarnya. Banyak juga yang tidak saya ketahui. Benar, isu Palestin bukan satu isu keagamaan, tapi isu kemanusiaan. Dan kita tidak harus terlepas pandang dengan isu ini, kerana Palestin merupakan tanah emas bagi kita.

Saya harap MPBP dapat memberikan impak yang maksimum pada semua..
Dan kepada semua komiti MPBP..tahniah..program kita dah tamat..tumpukan pada study..
Jangan PONTENG KELAS lagi.
Teruskan mengejar DEAN list untuk semester ini ( khas ditujukan pada IZZWAN, hehe )
Nanti FAAIN belanja semua...dia cakap tadi...hehe thnkz FAAIN..

Akhir kalam, semoga usaha kita ini diberkatiNya, dan semoga persahabatan yang terjalin antara kita berkekalan, insyaAllah.

p/s : gambar nanti saya uploadkan...

13 comments:

Izzwan said...

salam...yg PONTENG KELAS tu x leh kasi besar lg ker font nye???insyallah blh dpt dean list lg klu dgn sokongan dan doa korg...

tp sem ni x mcm sem lps la...susah giler....

ape2 pun tahniah la diucapkn atas kejayaan MPBP yg sgt meriah mlm smlm...tanpa setiausaha yg berkaliber,xde la org nk buat surat tuk MPBP...dan jgn lupe,tanpa teknikal,logistik dan security,xde la kerusi meja,bas tuk ank yatim dan bodygurd muadz....hehehe....nk jgk...so,klu ade ape2 surat lg yg nk kene buat nnt aku bg ko....hahahaaha...wasalam...

..: nurish :.. said...

haha..

nk besarkan lagi tapi cam susah je..
tu ditujukan pada semua.......^_^

inysaAllah, kalau ade kemahuan di situ ada jalan

amboi2..kalau tak selitkan nama aku xleh ke??? aku bukan setiausaha yang berkaliber pun..dan aku tahu sepanjang program macam mana diri aku nie...

eleh....ko....pastu minta makanan extra sedangkan dah makan siap-siap kat PS....pastu minta air mineral banyak2...ingat aku tak tahu....

leh...setiap surat aku charge.. sebab dah off day aku....

Aizuddin said...

perghhh
dpt autograf lg...
yg aku ni...
name tag pun tak dapat..!!!
hahhahaha
xpe2....korg simpan la tuk kenangan...
tahniah tuk semua...

HafizuddinPirus said...

Assalamualaikum wbt,

Tahniah kepada semua komiti MPBP kerana telah bersama-sama menjayakan program MPBP sekaligus menaikkan lagi semangat untuk memperjuangkan Palestine.

hehe kalau ada lakonan lagi, jemput2lah abg. Abg sorang pun tak ape(hehe)..

Cita2 di masa hadapan,

Alangkah seronoknya abg kalau dapat suara 'sedap' macam saudara Muadz..

..: nurish :.. said...

wsalam

la..leh je..nti abg sorg2 la kat pentas tu...

abg direktor drama............

hehe..

thx juga pd abg....nti abg wat gimik lagi..hehe

~Sesiapa yang menguasai Palestin, bererti dia menguasai dunia~

.: F@!n :. said...

kius me mira...i think there are somethng getting wrong there..aku blaja?????????????? sama2 ek mira...

..: nurish :.. said...

ehem3..

saudara fain..adakah saudara berckp mengenai 'belanja'???

klu benar, bukankah saudara pernah beritahu pd saya dan ain beberapa hari yg lepas..

lagipun apa salahnya..kan perkara baik tu....erm....

Anonymous said...

hahaha...
mcm ader isu perdebatan je kat cni..
ngehee~
saje je nak tumpang lalu kan..
hahahah..
welfare pling bgus lah kan..
tnpe welfare ande smua kurus sbb x dpt mkn..
ni x, smpi naek 2 kilo kot..
hahahhaha.. =P


~ekin~

..: nurish :.. said...

huhu...sape kah yang naek tu..

kami ni turun berat bdn..
asyk ke hulu ke hilir tolong welfare angkut makanan..

hehe....
good job ekin..
pas ni leh masak ke plak utk kami..
^_^

.: F@!n :. said...

eh blnja????????? sori r bak kata Doktor M melayu mudah lupa....hehehhee...rasa2 kalu nak blanja leh suruh welfare take over tak gtu ekin..

..: nurish :.. said...

maknanya fain mengaku la mudah lupa ye...erm...

cdgn yang bagus.. saya sokong!!!! vote utk ekin!!! ye2...

hamdan al-kandahlawi said...

tahniah kpd adik2 junior IU..:)

teruskan usaha dlm dakwah krnNya..akademik jgn dilupai..

..: nurish :.. said...

syukran abg hamdan

insyaAllah, perjuangan masih belum berakhir

 

~ cahayanurish ~ Template by Ipietoon Cute Blog Design